Inspectoratul Teritorial in Constructii a dispus sistarea lucrarilor de constructie la Pavilionul Ex

Proiectul "Pavilionul Expozitional", cladire al carei amplasament a fost stabilit pe malul lacului Tabacarie, are termen de finalizare sfarsitul anul 2004 - primavara 2005. Proiectul a fost aprobat in fostul mandat de consilierii judeteni iar finantarea s-a impartit intre Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, prin Fondul National de pre - aderare, Uniunea Europeana si Consiliul Judetean Constanta. Presedintele CJC, Nicusor Consttantinescu, a anuntat, ieri, ca verificarile initiate de Inspectoratul de Stat in Constructii Constanta pe santierul Pavilionului Expozitional s-au soldat cu... sistarea lucrarilor. Conform procesului verbal de inspectie, s-a dispus "oprirea executarii lucrarilor pentru organizarea necorespunzatoare si neaplicare a sistemul de conducere si de asigurare a calitatii, neasigurarea verificarii executiei lucrarilor, nereceptionarea lucrarilor ajunse in faza intermediare in scopul obtinerii acordului de continuare a lucrarilor, cu participarea tuturor factorilor implicati, respectiv investitor, constructor, proiectant". Specialistii care s-au deplasat la fata locului au constat ca exista diferente mari intre proiectul initial si lucrarile efectuate pana la aceasta data. Presedintele CJC a afiramt ca ingrijorator a fost faptul ca au fost constatate inadvertente intre proiect si lucrarile efectuate pana la aceasta data in ceea priveste fundatia cladirii fapt ce pune in pericol chiar viata celor care ar intra in cladire dupa darea in folosinta a obiectivului. Prin folosirea altei tehnologii decat cea prevazuta in proiect s-ar fi "economisit" pagubos aproximativ un milion de euro, bani ce ar fi trebuit sa se regaseasca in fundatia specifica solului pe care s-a ridicat constructia. In caliatea de beneficiar al obiectivului, CJC a reclamat intarzierea cu zece luni a executarii proiectului dar si faptul ca unitatea de implementare constituita special pentru a supraveghea lucrarile nu a luat cunostinta, asa cum ar fi trebuit sa se intample, de fiecare stadiu de constructie. Presedintele CJC a declarat ca despre situatia de la Constanta a fost informat Ministerul Integrarii, partener in investitia de la Constanta. In opinia lui Nicusor Constantinescu, fosta conducere a CJC a gestionat prost problemele legate de punerea in practica a proiectului. Conducerea institutiei nu exclude posibilitatea formularii unei sesizari penale in cazul in care se va constata ca legea a fost incalcata.

Trecerea Portului la CJC este sustinuta chiar de Nastase

Proiectul de lege prin care Portul Constanta va fi trecut in subordinea administratiei judetene a fost elaborat de directorii din CJC si, daca ar fi sa dam crezare declaratiilor presedintelui institutiei, este pe placul premierului si presedintelui PSD Adrian Nastase. In opinia lui Constantinescu adoptarea proiectului ar insemna mai multi bani pentru judet, deci posibilitati mai mari de rezolvare a problemelor localitatilor. Scaderea taxelor aplicate pentru serviciile prestate in port ar genera cresterea numarului navelor de transport si de pasageri care au destinatia Constanta. Aceeasi regula se poate aplica ti in cazul Aeroportului Mihail Kogalniceanu, unul dintre cele mai costisitoare din tara. Constantinescu a recunoscut ca ministrul Transporturilor, Miron Mitrea nu poate fi de acord sa scape de sub control importante surse de venit dar ca atata timp cat prim ministrul agreeaza ideea, aceasta va fi pusa in aplicare. Presedintele CJC a declarat ca pentru o mai buna desfasurarea a activitatii vor fi achizitionate sapte autoturisme marca Skoda, iar cinci dintre vechile masini cu care era dotata institutia au fost transferate Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 601

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 838

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 859

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 593

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 755

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 642

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 851

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1480

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 700

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 512

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 746

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1285

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 453

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1070

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1091