Justitia va da verdictul in cazul Teatrului de Stat

Reprezentantul Guvernului in teritoriu, Danut Culetu, ii cere presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu, sa aseze teatrele si cultura constanteana pe vechile coordonate.

Prefectul Danut Culetu a anuntat, ieri, ca va ataca in contencios administrativ Hotararea nr. 131/2007 adoptata de Consiliul Judetean Constanta privind infiintarea Teatrului de Stat. Decizia survine dupa ce Prefectura Constanta a notificat, in prealabil, hotararea respectiva in sensul modificarii ei. Raspunsul dat de CJC a fost supus controlului jurisdictional al institutiei, iar pe baza celor constatate, s-a decis sa se actioneze mai departe. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca actiunea demarata in instanta are mai multe argumente. Printre motivele invocate se numara: transparenta decizionala, lipsa aprobarilor de la Directia Judeteana pentru Cultura si Culte, nerespectarea prevederilor legale privind numirea directorului institutiei de cultura si, in special, actiunea in instanta a Sindicatului UNIC Fantasio. Prefectul Danut Culetu i-a sugerat presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu, sa dea dovada de intelepciune si "sa uite toate mobilele care au dus la procesul castigat de Sindicatul Fantasio si sa incerce asezarea pe vechile coordonate, care erau mai eficiente, a teatrului si culturii constantene". Sindicalistii isi apara drepturile Conducerea sindicatului a trimis adresa nr. 6954/2007, prin care informeaza Prefectura ca, pe rolul instantelor judecatoresti, se afla o serie de procese care au ca obiect litigii de munca intre fostii angajati ai Teatrului Fantasio si actualul Teatru National Constanta, precum si altele privind sediul institutiei. "Consideram ca ar trebui sa se tina cont ca in imobilul din bd. Ferdinand nr. 11 isi desfasoara activitatea o institutie similara de cultura, care este supusa verificarii jurisdictionale, drept pentru care orice initiativa privind folosirea acestui spatiu ar trebui suspendata. Precizam ca exista o sentinta civila definitiva si irevocabila pronuntata de Tribunalul Iasi in dosarul 10.550/2005, modificata prin Decizia civila 79/2007, prin care acest sindicat a obtinut anularea HCJC nr. 150/2004 prin care a fost reorganizat Teatrul Fantasio si Teatrul Ovidius si infiintat Teatrul National Constanta. Apreciem ca autoritatea publica judeteana trebuie sa reglementeze juridic situatia Teatrului Fantasio in raport cu sentinta civila respectiva", se precizeaza in documentul sindicalistilor.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 714

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 593

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 739

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 997

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1329

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1598

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1000

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 790

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 623

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 831

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 702

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 592

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1032

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 622

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 749