Legislatia privind transportul in regim de taxi nu este eficienta

Prea multa birocratie

Modificarile solicitate vizeaza diminuarea si simplificarea procedurilor birocratice, precum si eliminarea licentei de executie pe autovehicul * Lica Neagu, liderul Sindicatului Taximetristilor Independenti nu ignora si varianta actiunii in forta pe linie sindicala, in conditiile in care Lege 38/2003 nu va fi modificata

Consiliul Director al Camerei Nationale a Taximetristilor din Romania a solicitat modificarea si completarea Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. Solicitarea CNTR este justificata prin argumentul ca finalizarea procesului de selectie a taximetristilor si operatorilor impune noi abordari privind reglementarile in acest sector, si, in mod special, a Legii 38/2003. Potrivit celor declarate de Lica Neagu, liderul Sindicatului Taximetristilor Independenti, modificarea Legii 38/2003 va fi facuta de buna voie sau prin constrangere, o actiune in forta pe linie sindicala fiind necesara daca alta cale rezonabila nu se va intrevede. Modificarile solicitate vizeaza diminuarea si simplificarea unor proceduri birocratice privind autorizarea, licentierea si atestarea taximetristilor, precum si eliminarea licentei de executie pe autovehicul, in conformitate cu prevederile Uniunii Europene. De asemenea, se solicita simplificarea procedurilor de eliberare sau avizare a autorizatiilor si licentelor, precum si recunoasterea si compensarea efortului financiar al taximetristilor pentru dotarea autovehiculelor. Legea aflata in discutie prevede ca autoturismele sa indeplineasca anumite conditii din punct de vedere al dotarilor materiale, iar solicitantului licentei i se pretinde competenta profesionala, capacitate financiara si onorabilitate. In cazul in care operatorul de transport obtine pentru prima oara licenta de transport public in regim de taxi, dovada capacitatii financiare se considera indeplinita temporar daca pentru fiecare licenta de executie solicitata pentru vehicul prezinta dovada ca detine autovehiculul respectiv in proprietate. Aceste licente se acorda pentru o perioada de cinci ani si isi pastreaza valabilitatea numai in conditiile vizarii anuale de catre emitent, cu plata tarifelor aferente. "O alta propunere va viza acordarea licentelor pe o perioada nedeterminata, definitiva, iar celor temporare, de un an, prelungirea la cinci ani", precizeaza Lica Neagu. Conform celor declarate de lider, joi, 10 februarie 2005, o parte din membrii Federatiei Nationale a Soferilor din Romania se va intalni cu ministrul Transportului, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, iar discutiile vor viza si situatia taximetristilor. Tot joi, 10 februarie 2005, va avea loc Sedinta Biroului Operativ in cadrul careia se va supune aprobarii modificarea acestei Legi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 617

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 854

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 869

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 602

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 772

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 646

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 859

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1486

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 713

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 522

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 756

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1290

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 459

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1078

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1092