Liderul rromilor descinde, in sfarsit, la Constanta

Rromii asteapta sa fie contactati de partidele interesate de o colaborare pre si postelectorala

Liderul PRSD Constanta, Mircea Alexandru, a declarat ca strategia pentru generale se va decide la Constanta * Presedintii filialelor locale au fost avertizati sa nu discute sau sa semneze documente privind colaborarea cu reprezentantii partidului de guvernamant * Rromii considera ca cei aproape 30.000 de tigani din judetul Constanta pot influenta procentele partidelor care le vor solicita sprijinul la alegerile generale

Protocolul incheiat de Partida Rromilor Social Democrata si PSD inainte de alegerile locale din iunie a incetat sa mai fie valabil la Constanta chiar inainte de scrutin. Conducerea locala s-a considerat tradata in interesele sale de social-democrati, care nu au respectat prevederile stipulate in document. De luni de zile, dupa ce Madalin Voicu a renuntat sa mai activeze ca lider al rromilor din Romania pentru a se inregimenta in PSD, rromii nu au elaborat nici o strategie privind alegerile generale. La un moment dat, calculele pe care si le-a facut conducerea organizatiei Constanta a PRSD au evidentiat faptul ca, in cazul in care ar fi participat pe liste proprii, rromii ar fi reusit sa obtina mult mai multe locuri de consilieri si chiar de primari si viceprimari. Insuccesul inregistrat la alegerile locale i-a determinat pe rromi sa deschida bine ochii in ceea ce priveste incheierea aliantelor cu partidele politice. La sugestia liderului de la Constanta, conducerea centrala a PRSD a renuntat sa se mai gandeasca la o colaborare cu PSD. Pregatirile pentru alegerile generale au fost declansate si de rromi, al caror lider national ia pulsul prin tara in ceea ce priveste modul in care se va actiona in perioada ce a ramas pana la data la care se vor desfasura alegerile pentru desemnarea presedintelui Romaniei si a parlamentarilor. Nicolae Paun anuntase ca se va afla la Constanta la inceputul lui septembrie. Rromilor din judet li s-au cam lungit urechile de atata asteptare, dar acum au certitudinea ca Paun va veni saptamana viitoare. Liderul PRSD Constanta, Mircea Alexandru, a declarat ca strategia pentru generale se va decide la Constanta, chiar daca pana la aceasta data rromii nu au fost curtati de nici o formatiune politica. Pentru a pregati vizita liderului national, Mircea Alexandru a convocat, ieri, conducerile organizatiilor din Medgidia, Cernavoda, Cuza Voda, Ovidiu, Cumpana, Navodari si Mihai Viteazu, care au misiunea de a anunta venirea lui Paun primarilor localitatilor ce vor face obiectul vizitei. Cuvantul de ordine transmis de liderul judetean al PRSD presedintilor de filiale locale a fost "nici o discutie sau protocol cu PSD". In opinia membrilor conducerii Partidei Rromilor, ceea ce s-a intamplat la locale nu trebuie sa se repete. Rromii considera ca dezbinarea semanata de altii a fost cauza pentru care nu au obtinut rezultate bune la alegerile locale. Mielu Ieremia, membru in conducerea filialei judetene, a exprimat foarte plastic situatia de la locale: "PSD a dat rromilor a treia cizma". Tiganii asteapta sa fie contactati de alte formatiuni politice care au luat in consideratie faptul ca, numai in judetul Constanta, sunt inregistrati circa 30.000 de rromi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 555

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 496

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 718

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 613

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 553

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 815

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 574

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 720

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 545

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 589

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 796

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3410

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14249