Localitatile de frontiera din judet, sub "lupa" Prefecturii

Desi bugetele locale sunt suplimentate cu fonduri de la Politia de Frontiera pentru asfaltarea drumurilor, banii iau alta destinatie

Consiliile locale ale localitatilor din zonele de frontiera primesc anual sume ce ar trebui sa se regaseasca in aspectul zonelor de granita. Semnalele din teritoriu transmise Prefecturii Constanta l-au determinat pe Nicolae Moga, subprefectul judetului, sa ia masuri in acest sens. De la preluarea functiei, una dintre principalele activitati pe care le-a intreprins subprefectul a fost cea de verificare a autoritatilor locale din fiecare localitate in parte. Nicolae Moga sustine ca au ramas neverificate comunele Ostrov si Negru Voda. Cu prilejul unei actiuni a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, la care au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si cei ai Politiei de Frontiera, si la care a fost prezent, Nicolae Moga a aflat ca bugetele consiliilor locale sunt suplimentate cu bani de la Politia de Frontiera, in scopul asfaltarii drumurilor si gospodarirea localitatilor, insa acestia se pare ca iau alta destinatie. "Din cate am aflat, sumele nu se regasesc in lucrarile pentru care au fost alocate. La Ostrov, este multa mizerie", a declarat subprefectul. Pentru a clarifica modul in care au fost folositi banii ce au o destinatie precisa, Nicolae Moga se va deplasa, saptamana viitoare, in cele doua localitati, unde primarii vor trebui sa dea explicatie despre modul in care au cheltuit fondurile. Pe de alta parte, Moga sustine ca va incerca sa rezolve si problema unor cladiri ce au apartinut Politiei de Frontiera, dar care acum sunt dezafectate. Subprefectul este convins ca exista spatii ce se preteaza amenajarii unor cabinete medicale sau birouri pentru jandarmi si politisti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată proiectele non-profit din domeniul cultural finanțate anul acesta din bugetul județului Constanța. Detalii despre câștigători (DOCUMENT)

14 May 2024 589

CFR Călători a primit mai puține fonduri pentru anul 2024

07 May 2024 368

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 461

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 725

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 778

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1093

Ședință CJC Regulament de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru activităţi de tineret de interes local (DOCUMENT)

21 Apr 2024 653

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 3187

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 696

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 981

UPDATE Problema gazului va fi reluată în cursul zilei de astăzi în zona străzii I.G. Duca, Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 743

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Începe reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“ cu bani alocați prin PNRR

08 Apr 2024 778

Incendiu la o anexă de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Constatările pompierilor

07 Apr 2024 848

Județul Constanța Incendiu la un saivan de oi în Ostrov. Au intervenit pompierii (FOTO)

07 Apr 2024 984

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 559