Masini pe bani publici la cheremul directorasilor din CJC

1198006903.jpg

Din 2004 si pana in prezent, Consiliul Judetean a achizitionat in leasing 13 autoturisme * Desi reprezentantii CJC sustin ca sunt insuficiente pentru nevoile CJC, multe masini sunt blocate de sefii directiilor din CJC, care le folosesc in mare parte in interes personal

Forul legislativ la nivel national este Parlamentul. La nivel de judet, corespondentul sau la scara mai mica este Consiliul Judetean. La Constanta, Consiliul Judetean se aseamana cu Parlamentul Romaniei nu numai prin prisma activitatii de legiuitor, ci si prin faptul ca detine un parc de masini destinat institutiilor subordonate. Mai exista insa o similitudine. Asa cum deputatii si senatorii se plimba cu masinile Parlamentului in interes de serviciu, dar mai ales personal, asa si unii angajati ai Consiliului Judetean Constanta obisnuiesc sa mearga la cumparaturi cu autoturismul institutiei judetene sau sa-si scoata nevasta in oras. In acest timp, celelalte directii ale CJC, care chiar au o groaza de treburi de rezolvat, nu au cu ce sa-si trimita oamenii in judet. Din 2004 si pana in prezent au fost achizitionate in leasing un numar de 13 autoturisme, cinci aflate in folosinta CJC si opt in cea a SC Domeniul Public si Privat Judetean SRL, din cadrul institutiei. Purtatorul de cuvant al institutiei, Cristian Moldovanu, ne-a declarat ca CJC ia in calcul achizitionarea inca unui numar de masini in leasing, afirmand ca numarul lor este insuficient. Prin urmare, mai multe autoturisme vor fi la cheremul directorasilor din cadrul Consiliului Judetean, pentru ca, pana ce vor ajunge masinile la inspectorii care se deplaseaza in teren va mai trece timp. Intr-o zi oarecare, daca strabati parcarea Consiliului Judetean ajungi sa constati ca o mare parte din masinile achizitionate au la bord o groaza de... timpi morti, pentru ca stationeaza vreme indelunga in fata institutiei, cheile fiind la niste directori care nu au prea mult teren de facut. In acest timp, angajatii de rand ai Consiliului, care au lucruri importante de rezolvat in diverse localitati, pleaca in judet cu microbuzul. Practic, o parte insemnata a autoturismelor CJC, achizitionate in special, in scopul deplasarii in judet, este blocata in municipiu, dupa pohta inimii unor sefi de directii. Purtatorul de cuvant al institutiei, ne-a informat cu o intarziere de cinci luni care este numarul autoturismelor achizitionate si cum sunt distribuite catre institutiile subordonate. In acest sens, ziarul nostru a trimis o adresa catre CJC pe 30 iulie 2007 prin care, in baza Legii nr. 544/2001privind liberul acces la informatiile de interes public, a solicitat mai multe detalii despre innoirea parcului auto al institutiei.

"Doua la primarie, doua la scoala de fete..."

Nu ni s-a raspuns la intrebari nici pana in ziua de astazi, insa am reusit sa aflam, din spusele purtatorului de cuvant al CJC, cum au fost repartizate masinile. Potrivit lui Cristian Moldovanu, urmatoarele institutii subordonate CJC au primit in folosinta cate un autoturism: Serviciul Tehnic si de Urbanism; Directia de Turism; Directia pentru Cultura; Directia de Buget-Finante; Directia de Informatizare, Cooperare la Marea Neagra si Controlul Calitatii; Directia de Integrare Europeana; Directia de Administratie Publica si Juridica, iar Corpul de Control doua, in total zece. Prin urmare, raman trei autoturisme. In legatura cu acestea, ni s-a raspuns ca presedintele CJC are si el in folosinta un astfel de autoturism, ca de altfel si cei doi vicepresedinti. Cu toate acestea, se stie faptul ca seful CJC, Nicusor Constantinescu se deplaseaza doar cu Jeep-ul personala, prin urmare, apare un semn de intrebare legat de aceasta masina, care potrivit purtatorului de cuvant i-ar fi fost repartizata lui.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 219

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 647

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 912

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1190

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1477

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 930

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 743

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 798

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 667

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 578

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 949

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 601

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 724

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 739