Matei „In doi ani putem avea doua benzi in plus si o zona de promenada ... (galerie foto)

dscf4226.jpgMatei: „În doi ani putem avea două benzi în plus şi o zonă de promenadă peste Canalul Poarta - Albă - Midia Năvodari"

Consiliul Local (CL) Năvodari s-a întrunit, ieri, într-o şedinţă ordinară. Principalele discuţii au făcut referire la rectificarea bugetară, la viitoarea destinaţie a căminului nr.1 a Grupului Şcolar „Lazăr Edeleanu" şi la transformările pe care le v-a suferii podul de peste Canalul Poarta - Albă - Midia.

Cu toate că nu au fost prezenţi toţi consilierii în funcţiei, rectificarea bugetară a fost votată cu majoritate de voturi. Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a declarat că „suntem printre primele administraţii locale care am adoptat bugetul şi, iată, realizăm o rectificare cu privire la existenţa unor fonduri pe care urmează să le direcţionăm către sectorul social". Mărul discordiei pentru consilierii năvodăreni a fost proiectul cu privire la stabilirea statutului de locuinţe sociale pentru camerele căminului nr.1 al Grupului Şcolar „Lazăr Edeleanu". Matei a precizat că atât căminele, cât şi cantina vor face parte din domeniul public şi vor fi administrate de CL. Primarul a adăugat că se doreşte ca cei cazaţi acolo să aibă un contract de închiriere pentru a îşi putea plăti individual utilităţile, iar cantina ar putea avea tot o destinaţie socială. Principala nemulţumire a consilierilor Partidului Democrat Liberal (PD-L) se referă la necesitatea unui aviz al Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) cu privire la destinaţia pe care o vor avea aceste cămine. Consilierul PD-L, Tudorel Calapod, a declarat că nu are nimic împotriva transformării căminelor în locuinţe sociale, dar e necesar avizul în concordanţă cu proiectul de hotărâre al MEC. De asemenea, a fost stabilit  cuantumul chiriei în funcţie de veniturile chiriaşului. Astfel, cei care se vor încadra în criteriile stabilite de CL vor plăti 10% din venitul net lunar pentru chirie. Cei care nu au venituri şi nici capacitatea de a munci vor fi suvenţionaţi de stat din bugetul local. Consilierii PD-L au părăsit sală în momentul discuţiei cu privire la reabilitarea acestor cămine. Consilierul Stere Sponte a declarat că se abţine cu privire la acest proiect şi nu a venit ca viceprimarul „să facă băşcălie şi să numere votul său ca fiind pentru". În urma acestei situaţii consilierii PD-L s-au retras. Matei a precizat că aceştia nu sunt interesaţi de problemele oraşului, iar Calapod a venit mai târziu şi a plecat mai devreme decât toţi ceilalţi consilieri. Edilul a adăugat că cei care au părăsit sala nu vor mai primi indemnizaţia şi pe viitor se vor lua măsuri disciplinare putându-se ajunge şi la interzicerea participării la întrunirile CL.

Podul peste Canalul Poarta - Albă - Midia Năvodari suferă transformări

Unul dintre proiectele discutate în cadrul şedinţei CL Năvodari a fost cel cu privire la aprobarea unor tarife de utilizare a podul peste Canalul Poarta - Albă - Midia Năvodari prin amplasarea de conducte. Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a declarat că podul se află în administraţia şi proprietatea localităţii. Acesta a adăugat că intenţionează ca podul rutier să fie lăţit cu încă două benzi, iar conductele aflate acum la suprafaţă vor fi trecute pe sub partea tehnică a podului dând astfel posibilitatea amenajării şi unei zone de promenadă. Matei a precizat că lucrările ar putea să dureze aproximativ doi ani. De asemenea, dacă cei de la RAJA şi Congaz care au conducte acolo vor plăti tariful de utilizare a podului cu 80% mai puţin. Consilierul PD-L, Stere Sponte, a declarat că pentru un asemenea proiect ar trebui făcut un studiu de fezebilitate şi dacă agenţii economici care au conductele în zonă vor dori să realizeze lucrarea pe banii lor. Edilul a precizat că îşi asumă responsabilitatea unor eventuale procese intentate de agenţii economici, dar problema podului trebuie rezolvată pentru lărgirea şoselei şi descongestionarea circulaţiei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2728

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3231

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3420

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3461

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3806

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6207

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2678

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5238

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 3001

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3033

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3028

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2682

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2788

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2771

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2772