Membrii comunităţii siriene din Constanţa au cerut în faţa Casei de Cultură expulzarea ambasadorului Siriei (galerie foto)

protest_1.jpgPeste 20 de sirieni stabiliţi în România au protestat, ieri, pe platoul Casei de Cultură din Constanţa. Membrii comunităţii siriene au manifestat împotriva regimului condus de Bashar-al-Assad şi au cerut oprirea masacrului din ţara lor.

Timp de două ore, cât au avut autorizaţie pentru protest, membrii comunităţii siriene au scandat lozinci prin care îşi manifestau nemulţumirile faţă de ceea ce se întâmplă de câteva luni în ţara lor, acolo unde le sunt rudele. Aceştia aveau înscrise pe diferite pancarte mesaje în limba română, dar şi în siriană, prin care cereau oprirea masacrului din Siria. În plus, au scandat lozinci prin care cereau ca ambasadorul Republicii Arabe Siriene la Bucureşti să fie declarat persona non grata şi să fie expulzat din România. În timpul protestului, potrivit celor declarate de preşedintele biroului executiv al Comunităţii siriene cu sediul la Bucureşti, Ryfaim Muhamad, reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Arabe Siriene în România au filmat o parte din protest, intimidându-i pe cei care scandau diferite lozinci.

protest_.jpgProtestatarii au împărţit ieri şi pliante trecătorilor, prin care aceştia erau informaţi despre revoluţia paşnică din Siria şi despre uciderea copiilor. Revoluţia a început în luna martie a acestui an, când un grup de copii au desenat pe zidurile oraşului mesaje împotriva regimului dictatorial. Răzbunarea conducerii a început cu încarcerarea, torturarea şi violarea minorilor. Ulterior, protestele s-au răspândit în toată Siria, iar răspunsul autorităţilor faţă de protestatarii paşnici a fost suprimarea violentă a protestelor, încarcerarea civililor, oprirea alimentării cu apă a oraşelor, a curentului, a hranei de bază şi a laptelui pentru copii. La aceste măsuri, s-a adăugat şi distrugerea clădirilor şi a moscheilor.

Preşedintele biroului executiv al Comunităţii siriene cu sediul la Bucureşti, Ryfaim Muhamad, prezent ieri la protest, a transmis în numele comunităţii pe care o reprezintă că sunt toţi alături de semenii lor. „Este un semn de solidaritate cu poporul sirian. Comunitatea din Constanţa a reacţionat la apelul nostru".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 34

Calendar ortodox, 26 aprilie 2024. Iată ce sărbătoare este astăzi

26 Apr 2024 69

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară! Situația pe Autostrada A2 București-Constanța

26 Apr 2024 68

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 73

Horoscop pentru vineri, 26 aprilie 2024! Se anunță petreceri și întâlniri romantice pentru unii nativi

26 Apr 2024 114

Întreruperi de curent în Constanța Cine este vizat de lucrările Rețele Electrice Dobrogea, vineri?

25 Apr 2024 480

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 451

CN APM Constanța, la judecată cu două firme din București. Stadiul dosarului

25 Apr 2024 361

Firme Constanța Agro Land Creative și-a schimbat denumirea și obiectul principal de activitate

25 Apr 2024 373

Verificări la agenții economici din Constanța!

25 Apr 2024 421

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 364

Mercur în mers direct în Berbec- 25 Aprilie 2024- O nouă perspectivă…

25 Apr 2024 475

Știri Constanța Autoturism oprit pe o stradă din Hârșova! Ce a descoperit Poliția?

25 Apr 2024 431

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 455

Din Coreea de Sud, la Constanța. Klaus Iohannis a aterizat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

25 Apr 2024 665