Mihai Lupu cere autorităților locale să intre în dialog cu reprezentanții industriei turistice, greu încercate din cauza pandemiei


Turismul este unul dintre cele mai afectate domenii de activitate în contextul incertitudinii cauzate de răspândirea virusului COVID 19 și impactul pe care această epidemie o are și în țara noastră.
Agentii economici angrenați în activități legate de turism din județul Constanța (agenții, hoteluri, transportatori, ghizi de turism) au înregistrat lună de lună scăderi semnificative ale încasărilor, scăderi semnificative ale cererilor de servicii de călătorie pentru anul 2020 și anulări semnificative sau amânări pe termen nedefinit a serviciilor deja contractate.
În acest moment, pierderile din industrie încă nu pot fi contabilizate, însă situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare. 
Industria cere sprijin de la autorități centrale și locale, deopotrivă.
“La sfârșitul anului trecut, județul Constanța avea 934 de unități de cazare de toate tipurile, aproape un sfert din totalul camerelor existente în industria de turism din întreaga țară.
Capacitatea totală de cazarea din județul nostru este de 89.902 locuri.
După declararea stării de urgență, toate unitățile de cazare și-au închis porțile.
Aceste cifre au rolul de a ne arăta ce pondere mare are turismul pentru noi, constănțenii. Toate aceste cifre au în spate zeci de mii de angajați și alte mii de job-uri din industrii conexe care oferă servicii pentu sectorul turistic.
Este nevoie de un plan clar al autorităților locale ce au obligația de intra în dialog cu reprezentanții acestei industrii atât de greu încercate în această perioadă”, susține liberalul Mihai Lupu.






 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Atenție, șoferi! Accident rutier pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 406

Magistrații au amânat cauza Temocentrale Constanța SA și Termoficare Constanța SRL se judecă pentru datorii instituționale!

26 Apr 2024 162

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 158

Anunț important pentru locuitorii și turiștii din Constanța. Autobuzele etajate vor circula în minivacanța de Paște și 1 Mai

26 Apr 2024 169

Administrația Fondului Imobiliar A început comercializarea cărnii de miel și ied în interiorul halelor de lactate în unele piețe din Constanța

26 Apr 2024 212

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor. Iată ce restricții de circulație vor fi la punctele de frontieră din județul Constanța

26 Apr 2024 177

Condamnare definitivă pentru un fost angajat al ISU Dobrogea! 12 ani şi 6 luni de închisoare

26 Apr 2024 349

Societatea Termoficare Constanța, închisă pe data de 2 mai. Iată anunțul făcut de reprezentanți

26 Apr 2024 181

LIVE VIDEO+TEXT Ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța! Mai multe proiecte, pe ordinea de zi (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 300

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 307

DSVSA Constanța a atribuit cinci contracte privind concesionarea serviciilor veterinare din CSV Saraiu, Crucea, Fântânele, Hârșova și Mihai Viteazu (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 210

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 244

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 213

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 418

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 241