Politic

Moga, raport de activitate, într-un nou volum Spitalul regional, universitatea multiculturală şi simplificarea legislaţiei, deziderate

Senatorul PSD Nicolae Moga şi-a făcut public raportul de activitate, care cuprinde selecţiuni ale celor opt ani de mandat ca senator al României, prin intermediul unui volum intitulat „Un constănţean pentru constănţeni”. Acesta este al doilea volum după „Din Parlament, în teritoriu pentru oameni”, apărut la sfârşitul mandatului 2012.
 
Cartea este structurată pe patru capitole: activitatea în Parlament, activitatea în Colegiul S2 Constanţa, activitatea internaţională şi deziderate. Volumul, care va ajunge până la începutul campaniei electorale la cetăţenii colegiului pe care Moga îl reprezintă în Senatul României, conţine şi o fişă a parlamentarului, precum şi o biografie a acestuia.
 
Moga a precizat, cu prilejul prezentării raportului de activitate, că face acest gest pentru a da dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte acţiunile sale şi în conformitate cu Legea 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, care stipulează că parlamentarii trebuie să menţină legătura cu electoratul şi să aducă la cunoştinţa alegătorilor acţiunile lor.
Alături de senator au fost prezenţi şi câţiva dintre colaboratorii care l-au ajutat în activitatea sa parlamentară, printre care Mihaela Ristea, director adjunct la Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Luminiţa Antohi, de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, sau Ştefan Tudose, care conduce un centru pentru persoanele vârstnice.
 
„Darea de seamă”, aşa cum a prezentat-o senatorul, conţine atât interpelările, întrebările, moţiunile, declaraţiile politice sau iniţiativele legislative la care acesta a fost co-iniţiator, cât şi aspecte din activitatea desfăşurată în localităţile Colegiului S2, care are în componenţă un municipiu, cinci oraşe, 23 de comune şi 123 de sate. Moga a precizat că acţiunile sale s-au axat cu precădere pe sprijinirea categoriilor sociale defavorizate care trăiesc în satele judeţului, de la sănătate, la protecţie socială şi educaţie.
 
Senatorul a admis că în cele două mandate a avut şi eşecuri sau momente mai puţin plăcute.
În ceea ce priveşte activitatea internaţională, Moga spune că a avut un discurs critic de la tribuna Parlamentului European în privinţa costurilor securizării graniţelor în proiectul Schengen şi a vorbit mereu cu îndrăzneală cu reprezentanţii organismelor internaţionale.

Trei proiecte au rămas în coadă de peşte!

Nu vrea să le spună eşecuri, ci deziderate. Sunt cele trei proiecte pe care nu a reuşit să le finalizeze în ultimul mandat de senator. Unul dintre ele poartă numele „Universitatea Multiculturală Internaţională”, un proiect aflat pe masa ARACIS, pe care Moga îl vrea realizat la Constanţa. „Cel puţin 10.000 de studenţi străini va avea această instituţie de învăţământ superior când va deveni funcţională”, apreciază senatorul.
 
Spitalul regional este proiectul la care Moga spune că nu va renunţa nici în viitorul mandat. „Mă aşteptam ca toţi parlamentarii şi toţi oficialii judeţului să susţină acest proiect. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru”, a precizat senatorul.
 
Cel de-al treilea proiect vizează simplificarea legislaţiei în domenii importante precum sănătatea sau educaţia, prin adoptarea codexurilor pe materii, în scopul îmbunătăţirii procesului legislativ şi facilitării accesului cetăţenilor la legislaţie. În acest moment, conform evidenţei oficiale, există un număr de 13.562 de acte normative în vigoare ce alcătuiesc fondul activ al legislaţiei româneşti. Mai mult de trei sferturi din legislaţie este proastă, greoaie sau se bate cap în cap. „Această chestiune de periere a legislaţiei poate fi rezolvată în patru ani”, a concluzionat Moga.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniela Şerban, fost şef cabinet de senator, la cârma CN APM Constanța. Ce venituri a avut directorul economic (document)

31 Jan 2019 2256

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2444

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 ianuarie 2019

15 Jan 2019 468

Şenol Ali, al nouăsprezecelea subprefect al judeţului Constanţa în ultimii 27 de ani. Care au fost ceilalţi? (galerie foto)

10 Jan 2019 986

Decizii. Ecaterina Andronescu vine la Constanţa să discute cu conducerea Universităţii „Ovidius“ despre Centrul Multicultural de Excelenţă

09 Jan 2019 1583

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

25 Dec 2018 683

Este aşteptată semnătura preşedintelui Klaus Iohannis. Localitatea Băneasa din judeţul Constanţa va redeveni comună

25 Dec 2018 1626

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

22 Dec 2018 1259

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1452

Eveniment important organizat de Primăria Ovidiu Satul Poiana va beneficia de gaze naturale (galerie foto)

06 Dec 2018 2015

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 7 noiembrie 2018

08 Nov 2018 550

Istoricul Adrian Rădulescu, omagiat printr-o declaraţie politică în Senatul României

06 Nov 2018 517

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 1940

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Constanţa. Senatorul Nicolae Moga, despre lucrările pentru montarea conductelor în cadrul proiectului BRUA (galerie foto)

24 Aug 2018 1117

Marius Moga - Ma Doare la Bass (feat. Shift & What's Up) | Official Video

30 Jun 2018 1542