Moga, raport de activitate, într-un nou volum Spitalul regional, universitatea multiculturală şi simplificarea legislaţiei, deziderate

Senatorul PSD Nicolae Moga şi-a făcut public raportul de activitate, care cuprinde selecţiuni ale celor opt ani de mandat ca senator al României, prin intermediul unui volum intitulat „Un constănţean pentru constănţeni”. Acesta este al doilea volum după „Din Parlament, în teritoriu pentru oameni”, apărut la sfârşitul mandatului 2012.
 
Cartea este structurată pe patru capitole: activitatea în Parlament, activitatea în Colegiul S2 Constanţa, activitatea internaţională şi deziderate. Volumul, care va ajunge până la începutul campaniei electorale la cetăţenii colegiului pe care Moga îl reprezintă în Senatul României, conţine şi o fişă a parlamentarului, precum şi o biografie a acestuia.
 
Moga a precizat, cu prilejul prezentării raportului de activitate, că face acest gest pentru a da dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte acţiunile sale şi în conformitate cu Legea 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, care stipulează că parlamentarii trebuie să menţină legătura cu electoratul şi să aducă la cunoştinţa alegătorilor acţiunile lor.
Alături de senator au fost prezenţi şi câţiva dintre colaboratorii care l-au ajutat în activitatea sa parlamentară, printre care Mihaela Ristea, director adjunct la Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Luminiţa Antohi, de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, sau Ştefan Tudose, care conduce un centru pentru persoanele vârstnice.
 
„Darea de seamă”, aşa cum a prezentat-o senatorul, conţine atât interpelările, întrebările, moţiunile, declaraţiile politice sau iniţiativele legislative la care acesta a fost co-iniţiator, cât şi aspecte din activitatea desfăşurată în localităţile Colegiului S2, care are în componenţă un municipiu, cinci oraşe, 23 de comune şi 123 de sate. Moga a precizat că acţiunile sale s-au axat cu precădere pe sprijinirea categoriilor sociale defavorizate care trăiesc în satele judeţului, de la sănătate, la protecţie socială şi educaţie.
 
Senatorul a admis că în cele două mandate a avut şi eşecuri sau momente mai puţin plăcute.
În ceea ce priveşte activitatea internaţională, Moga spune că a avut un discurs critic de la tribuna Parlamentului European în privinţa costurilor securizării graniţelor în proiectul Schengen şi a vorbit mereu cu îndrăzneală cu reprezentanţii organismelor internaţionale.

Trei proiecte au rămas în coadă de peşte!

Nu vrea să le spună eşecuri, ci deziderate. Sunt cele trei proiecte pe care nu a reuşit să le finalizeze în ultimul mandat de senator. Unul dintre ele poartă numele „Universitatea Multiculturală Internaţională”, un proiect aflat pe masa ARACIS, pe care Moga îl vrea realizat la Constanţa. „Cel puţin 10.000 de studenţi străini va avea această instituţie de învăţământ superior când va deveni funcţională”, apreciază senatorul.
 
Spitalul regional este proiectul la care Moga spune că nu va renunţa nici în viitorul mandat. „Mă aşteptam ca toţi parlamentarii şi toţi oficialii judeţului să susţină acest proiect. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru”, a precizat senatorul.
 
Cel de-al treilea proiect vizează simplificarea legislaţiei în domenii importante precum sănătatea sau educaţia, prin adoptarea codexurilor pe materii, în scopul îmbunătăţirii procesului legislativ şi facilitării accesului cetăţenilor la legislaţie. În acest moment, conform evidenţei oficiale, există un număr de 13.562 de acte normative în vigoare ce alcătuiesc fondul activ al legislaţiei româneşti. Mai mult de trei sferturi din legislaţie este proastă, greoaie sau se bate cap în cap. „Această chestiune de periere a legislaţiei poate fi rezolvată în patru ani”, a concluzionat Moga.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Asociat nou, cooptat în Haifit SRL

05 Mar 2024 386

Primarul din Constanța, autorizat de judecători să desființeze construcții la o companie din oraș

15 Feb 2024 12937

Restaurant nou-înființat în cartierul Tomis 3 din Constanța

12 Feb 2024 1020

Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL, firmă controlată de Constructii Hidrotehnice SA, unde acționar este Mihai Lupu, președintele CJ Constanța!

06 Feb 2024 2380

Firme din județul Constanța Administrator nou la Gospodăria Lumina SRL

15 Jan 2024 1205

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1560

Primăria Constanța a eliberat autorizație de construire pentru Tracon SRL - stație de betoane!

21 Nov 2023 918

Dosarul indemnizațiilor parlamentarilor pe masa magistraților de la Tribunalul Constanța. Când a fost stabilit termenul de judecată?

24 Sep 2023 947

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 septembrie 2023

20 Sep 2023 1172

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 iulie 2023

12 Jul 2023 1502

Constanța Surprize pregătite pentru fani la ediția aniversară din acest an a festivalului NEVERSEA

05 Jul 2023 1588

Averea și interesele Mădălinei Moga, consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța (DOCUMENT)

12 May 2023 1198

Firma familiei Moga va realiza studiul geotehnic pentru reconstrucția integrală a sistemului de iluminat public pe anumite bulevarde, străzi și parcuri ale municipiului Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2023 3240

„Move like that”, piesa cu vibe de festival născută în cadrul proiectului UNTOLD SESSION by DEMOGA Music (VIDEO)

07 Nov 2022 1104

Un nou magazin Mega Image, în județul Constanța. Unde a fost avizat punctul de lucru

15 Sep 2022 4083