Nicolae Moga - „Guvernul pregătește lansarea PNDL 3, prin care se va acorda finanțare din partea statului pentru conductele de transport gaze. Primarii trebuie să se miște în următoarea perioadă!“ (document)

Senatorul Nicolae Moga a declarat că în următoarea perioadă urmează să aibă întâlniri cu primarii din județ pentru a le explica cât de important este ca aceștia să creeze la nivelul județului cel puțin două asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI). Motivul? Guvernul vrea să lanseze PNDL 3 și să includă în cadrul acestui proiect și finanțarea din partea statutului a conductelor de transport de gaze. Localitățile din județ care nu au fonduri suficiente pentru studii de fezabilitate și alte autorizații vor primi cofinanțare de la Consiliul Județean Constanța, cel puțin așa susține senatorul, care a precizat că a discutat despre acest proiect cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.
 
Senatorul PSD a prezentat pe larg și proiectul prin care se urmărește alimentarea cu gaze naturale a comunelor din județ. „S-au făcut demersuri în urma unor discuții cu compania Transgaz Mediaș. Lucrările se vor face în mai multe etape, în unele zone fiind deja în execuție“, a afirmat senatorul social-democrat.

Pasul următor este, potrivit lui Nicolae Moga, ca România să devină independentă din punctul de vedere al gazelor. Zăcămintele vor putea fi extrase din Marea Neagră, apoi preluate în sistemul național de transport gaze, interconectat, la rândul lui, cu sistemul de transport din Europa.


Gazele naturale vor ajunge în tot județul!

 
În vederea dezvoltării rețelelor de gaze naturale în județul Constanța, respectiv pentru înființarea de noi distribuții de gaze, este necesară crearea unor asociații de dezvoltare intercomunitare (ADI). În funcție de situația existentă a Sistemului Național de Transport (SNT) în zonă, sunt propuse următoarele grupări de UAT-uri pentru înființarea de asociații: Gruparea Sud-Vest - include orașul Băneasa și comunele Peștera, Rasova, Adamclisi, Deleni, Lipnița, Oltina și Ion Corvin și Gruparea Nord-Vest - include orașul Hârșova, precum și comunele Pantelimon, Saraiu, Ciobanu, Crucea, Topalu și Gârliciu.

În funcție de rezultatele studiilor de fezabilitate pentru înființarea de noi distribuții, Transgaz va analiza oportunitatea includerii în strategia de dezvoltare a investițiilor necesare extinderii SNT. În urma unei analize preliminare, a rezultat că sunt necesare următoarele dezvoltări în SNT: conductă de transport gaze naturale pe direcția Peștera - Adâncata - Băneasa și conductă de transport gaze naturale pe direcția Cogealac - Crucea - Hârșova.
 
În secțiunea „Documente“, puteți vizualiza pe larg obiectivele investiționale derulate de Transgaz SA Mediaș pe teritoriul județului Constanța.
 
Citește și:
 
UPDATE. Senatorul Moga prezintă ce pași au fost făcuți pentru dezvoltarea alimentării cu gaze naturale în județul Constanța (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Asociat nou, cooptat în Haifit SRL

05 Mar 2024 386

Primarul din Constanța, autorizat de judecători să desființeze construcții la o companie din oraș

15 Feb 2024 12937

Restaurant nou-înființat în cartierul Tomis 3 din Constanța

12 Feb 2024 1020

Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL, firmă controlată de Constructii Hidrotehnice SA, unde acționar este Mihai Lupu, președintele CJ Constanța!

06 Feb 2024 2380

Firme din județul Constanța Administrator nou la Gospodăria Lumina SRL

15 Jan 2024 1204

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1559

Primăria Constanța a eliberat autorizație de construire pentru Tracon SRL - stație de betoane!

21 Nov 2023 917

Dosarul indemnizațiilor parlamentarilor pe masa magistraților de la Tribunalul Constanța. Când a fost stabilit termenul de judecată?

24 Sep 2023 947

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 septembrie 2023

20 Sep 2023 1172

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 iulie 2023

12 Jul 2023 1502

Constanța Surprize pregătite pentru fani la ediția aniversară din acest an a festivalului NEVERSEA

05 Jul 2023 1588

Averea și interesele Mădălinei Moga, consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța (DOCUMENT)

12 May 2023 1197

Firma familiei Moga va realiza studiul geotehnic pentru reconstrucția integrală a sistemului de iluminat public pe anumite bulevarde, străzi și parcuri ale municipiului Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2023 3240

„Move like that”, piesa cu vibe de festival născută în cadrul proiectului UNTOLD SESSION by DEMOGA Music (VIDEO)

07 Nov 2022 1104

Un nou magazin Mega Image, în județul Constanța. Unde a fost avizat punctul de lucru

15 Sep 2022 4083