Nicusor sustine ca nu avem gripa aviara la "pasarica"

CJC vrea sa-si subordoneze Directia Agricola

Departamentul de agricultura al organizatiei judetene a PSD a organizat ieri o dezbatere cu tema: "Satul romanesc - sat european". La intalnire a participat conducerea Consiliului Judetean, parlamentarii si primarii PSD, precum si responsabilii departamentelor de dezvoltare rurala din cadrul filialei.In timpul discutiilor au fost prezentate preocuparile social-democratilor pentru imbunatatirea vietii in mediul rural, problemele cu care se confrunta locuitorii satelor din judet si caile de rezolvare a acestora.Vicepresedintele PSD, Nicusor Constantinescu, a apreciat ca dezbaterea de ieri reprezinta noul contract social privind mediul rural propus de PSD, proiect care a vizat doua aspecte: situatia agriculturii si zootehniei din judet si gripa aviara.Balbaiala, confuzia si transferul responsabilitatilor intre autoritatile implicate in gestionarea gripei aviare pun in pericol inclusiv integrarea, sustin reprezentantii Partidul Social Democrat (PSD). Nicusor Constantinescu sustine ca partidul pe care-l reprezinta "a avut inca de la inceput mari indoieli in legatura cu existenta acestui virus in Romania. Dupa cum se vede nu a murit nimeni, nici o pasare calatoare, in schimb s-a reusit distrugerea sectorului avicol prin actiunile mediatice ale ministrului Flutur".Constantinescu apreciaza ca ar putea fi vorba de un alt virus, asa cum au lasat sa se inteleaga si mai multi specialisti in virusologie.In opinia social-democratilor, agricultura este la pamant odata cu disparitia subventiilor pentru sectorul agricol si a celor din zootehnie, a celor pentru culturile atipice si irigatii, a subventiei pentru motorina. In conditiile in care 80% din produsele agricole provin din import, PSD cere guvernului sa intervina in sistemul de protectie vamala pentru producatorii autohtoni.Primarii PSD s-au plans de faptul ca nu sunt sprijiniti pentru accesarea fondurilor structurale, iar atunci cand reusesc sa o faca li se pun piedici de catre actuala putere. Acestia au elaborat un set de documente pentru elaborarea unor proiecte modulare -realizarea a cate un kilometru de retele de apa, canalizare si drumuri care pot fi adaptate in functie de fiecare primarie de comuna. Primarii PSD apreciaza ca satul va muri daca nu va avea sanse reale de dezvoltare si disputele politice vor continua sa le obstructioneze activitatea. Pentru sustinerea programului Fermierul, departamentul de dezvoltare rurala din cadrul filialei locale a PSD va propune concret conducerii centrale a partidului sa faca demersuri pentru ca Centrul de Consultanta Agricola si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala sa treaca in subordinea parlamentului judetean pentru continuarea procesului de descentralizare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 485

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 466

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 690

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 586

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 545

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 785

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 562

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 669

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 716

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 583

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 557

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 787

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3408

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14219