Organizatia PD Basarabi, asaltata de liberali

1180730258.jpg

Gheorghe Cojocaru, viceprimarul orasului, a fost, recent, eroul unor scandaluri de presa, ca urmare a trecerii sale de la Partidul Romania Mare, la Partidul Democrat. In acest sens, am incercat ca, prin interviul de mai jos, sa clarificam ce l-a determinat sa faca acest pas.

Care au fost motivele pentru care ati parasit PRM? Un prim motiv a fost acela ca membrii nostri nu erau de acord cu actiunile liderului central. Situatia se rasfrangea in teritoriu, iar nemultumirea crestea. Atitudinea parlamentarilor PRM in cazul condamnarii comunismului, votul dat Guvernului actual, decizia de a sustine suspendarea presedintelui fara consultari prealabile si participarea la mitinguri alaturi de PSD. Sunt actiuni ce au deranjat si i-au determinat pe multi sa plece. Nu se mai regaseau in partid. Ati analizat si alte posibilitati inainte de a opta pentru PD? Nu s-au analizat alte variante. Majoritatea PRM-istilor au o legatura cu Traian Basescu, Basarabi fiind orasul sau natal. De altfel, si la referendum s-a vazut ca 82% dintre locuitori au votat "NU" demiterii sale. Colegii mi-au cerut sa discut cu reprezentanti ai PD ca sa-si depuna adeziunile. Toata organizatia locala PRM a trecut la PD, cu exceptia unui singur membru din Biroul Executiv Local, Dinu Stefan. PRM avea o organizatie puternica in Basarabi? Era cea mai puternica organizatie din judet si cu cel mai bun rezultat obtinut in alegerile locale din 2004. Era o filiala activa. Am fost prezenti la nenumarate actiuni, iar activitatea noastra a fost apreciata. Eu am primit de la presedintele PRM, CV Tudor, medalia de aur. Acum sunteti la PD. Cum e atmosfera in organizatie? La venirea noastra in organizatia locala a PD structura de conducere era dizolvata. Probabil pentru lipsa de activitate sau pentru ca nu au identificat un candidat viabil pentru postul de primar. Interimatul este asigurat de vicepresedintele organizatiei judetene PD Constanta, Senol Zevri. Odata acceptati, noi continuam sa strangem adeziuni de la cei care vor sa ne urmeze. Sunt oamenii din alte partide care vor sa se alature democratilor? Am descoperit foarte multi activisti care vor sa vina in PD. In PRM Basarabi aveam aproximativ doua sute de membri activi. Insa numarul celor ce vor sa vina la PD se dubleaza cu oameni de la PNL si PC, dar in special liberali. Liberalii sunt nemultumiti. Ei sunt pro Basescu. Fara sa-i consulte si fara a tine cont de parerea lor, liderul local PNL le-a impus sa voteze "DA" la referendum. Ce planuri de viitor aveti in plan politic si administrativ? Impreuna cu vechii democrati, vom organiza alegeri pentru desemnarea structurii de conducere a organizatiei. Eu voi candida la functia de presedinte al PD Basarabi. Daca membrii organizatiei imi vor cere sa candidez in 2008 pentru obtinerea postului de primar al urbei, voi accepta.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 561

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 719

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 614

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 553

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 816

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 575

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 721

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 546

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 589

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 796

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3410

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14255