Partidul Pensionarilor Protectiei Sociale a fuzionat cu Partidul Renasterea Romaniei

Pensionarii constanteni au votat impotriva

Conducerea judeteana a PPPS a sustinut ca in comunicarea pe care a primit-o de la centru nu s-a pomenit nimic de fuziune, in schimb, s-a comunicat filialelor faptul ca se vor purta discutii cu privire la colaborarea cu Partidul Renasterea Romaniei * Delegatii de la Constanta au votat impotriva fuziunii prin absorbtie * La sfarsitul acestei saptamani a fost programat Congresul PPPS unde se va pune in discutie demiterea presedintelui Ion Ionescu si a vicepresedintelui Cornel Ilie

Alegerile generale din noiembrie influenteaza atitudinea conducerilor partidelor politice, mai ales cand este vorba despre formatiunile mici, care nu au posibilitatea sa intre in Parlament prin forte proprii. Este vremea identificarii posibililor parteneri, tatonarilor, discutiilor serioase, si incheierii aliantelor pre - electorale. De febra alegerilor a fost cuprinsa si conducerea Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale care, la sfarsitul saptamanii trecute, la Bucuresti, s-a lasat ademenita de oferta lansata de Partidul Renasterea Romaniei. Poate ca presedintele PRN, preotul vicar Aurel Radulescu, a stiut cum sa foloseasca cele mai potrivite cuvinte pentru a-l convinge pe liderul national al PPPS, Ion Ionescu, sa accepte o fuziune prin absorbtie. Ionescu, peste capul membrilor de partid, a decis convocarea congresului partidului iar invitatii, reprezentanti ai mai multor organizatii din tara, s-au trezit in fata faptului implinit. Marin Mandescu, presedintele filialei Constanta a PPPS, una dintre cele mai puternice organizatii ale partidului, a declarat ca la "manifestarea" organizata in capitala ar fi trebuit sa participe delegati din 16 judete, dar au raspuns prezent doar reprezentantii de la Cluj (cu statut de observatori), cei ai doua sau trei organizatii din Bucuresti si cei de la Constanta. Mandescu a sustinut ca in comunicarea pe care a primit-o de la centru nu s-a pomenit nimic de fuziune, in schimb, s-a comunicat filialelor faptul ca se vor purta discutii cu privire la colaborarea cu PRR. La "Intercontinental", delegatii de la Constanta au constatat cu stupoare ca, de fapt, fusese programata desfasurarea congreselor PPPS si PRR. "Astia sunt oamenii nostri care incalca democratia", a declarat presedintele PPPS Constanta referindu-se la modul de a actiona al membrilor conducerii partidului. Filiala Constanta s-a opus ferm unei fuziuni prin absorbtie a carei consecinta imediata si definitiva este pierderea identitatii partidului. Pentru a pune la punct lucrurile, conducerile filialelor din tara au luat decizia organizarii Congresului partidului la sfarsitul acestei saptamani, la Bucuresti. Marin Mandescu a declarat ca acest for al partidului va lua decizia excluderii presedintelui Ion Ionescu si a vicepresedintelui Cornel Ilie care au pus la cale "odioasa" fuziune. Presedintele PPPS Constanta a sustinut ca decizia privind topirea partidului intr-o alta formatiune politica era responsabilitatea Colegiului Director, singura structura abilitata sa decida soarta partidului. Mandescu a sustinut ca membrii conducerii partidului stabilisera clar ca PPPS va incheia doar protocoale de colaborare pentru alegerile generale si niciodata nu s-a pus problema fuzionarii cu alte formatiuni politice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 546

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 489

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 712

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 613

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 550

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 814

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 571

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 720

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 544

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 588

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 796

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3408

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14248