PDL şi PNL îşi dispută supremaţia în noul PNL?! Cifrele dau bătăi de cap liberalilor

Liberalii încearcă pe toate căile să-l înlăture pe premierul Victor Ponta de la şefia Executivului. Pe lângă moţiunea de cenzură intitulată „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!“ şi mitingul organizat, ieri, în Parcul Izvor din capitală, liberalii derulează o campanie de strângere de semnături pentru demiterea prim-ministrului.
 
Conştienţi că moţiunea de cenzură nu are şanse să treacă în Parlament având în vedere majoritatea ce asigură menţinerea la guvernare a actualului Executiv, liberalii au demarat, în paralel, începând din luna iulie, campania „Semnează-i demisia lui Ponta”. Este vorba despre o campanie de strângere de semnături de la românii care îşi doresc plecarea din Palatul Victoria a premierului Victor Ponta. Potrivit site-ului stiripesurse.ro, până la ora actuală, liderii PNL din teritoriu au reuşit să strângă peste un milion de semnături, mai precis, 1.021.869 de „autografe“ din cele 41 de judeţe ale ţării, cărora li s-au adăugat locuitorii capitalei şi românii din Diaspora. Secretarul general adjunct al PNL, Marian Zlotea, a anunţat că toţi parlamentarii vor fi informaţi cu privire la numărul de semnături strânse în fiecare judeţ, ulterior, tabelele fiind depuse la Parlament.

PNL Constanţa, în top 10

La nivelul judeţului Constanţa, liderii liberali au reuşit să strângă peste 34.000 de semnături, în contextul în care aici sunt 630.304 persoane cu drept de vot. Secretarul general judeţean din partea PDL, George Măndilă, ne-a declarat că PNL Constanţa a strâns 34.149 de semnături. „Din partea fostului PDL Constanţa s-au depus 18.535 de semnături, diferenţa până la 34.149 provenind de la liberali“, a menţionat Măndilă.
 
De partea cealaltă, secretarul general în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu, ne-a declarat că din partea PNL s-au strâns peste 14.000 de semnături. Însă un calcul simplu ne arată că din partea liberalilor „pur sânge“ s-au strâns, mai exact, 15.614 semnături.
 
Una peste alta, trebuie remarcat faptul că, într-un clasament al judeţelor, din care am exclus semnăturile strânse în Bucureşti şi în Diaspora, Organizaţia Judeţeană PNL Constanţa s-a clasat pe locul IV, după filialele din Călăraşi (44.630 de semnături), Prahova (44.000 de semnături) şi Galaţi (36.129 de semnături).

Participare la miting

În ceea ce priveşte mobilizarea suflării liberale pentru mitingul PNL desfăşurat, ieri, în capitală, fracţiunile PNL şi PDL Constanţa par să-şi dispute supremaţia. Asta ar putea fi explicaţia pentru cifrele avansate de diverşi lideri ai noului PNL Constanţa. Secretarul general în Comitetul Municipal Executiv al PNL Constanţa, George Măndilă, ne-a precizat că, din partea foştilor democrat-liberali, au ajuns în capitală opt autocare care au transportat 355 de persoane, iar liberalii ar fi avut cinci autocare. „Au mai rămas câteva locuri goale prin autocare. Unii nu s-au trezit la timp, pe alţii poate i-a speriat ploaia. Aşa se mai întâmplă. Important este că am avut peste 500 de oameni la miting“, a adăugat liderul PNL.
 
De partea cealaltă, copreşedintele PNL Constanţa Gheorghe Dragomir susţine că din partea fostului PNL au participat la miting peste 250 de persoane. „Spre exemplu, la Mangalia, erau zece persoane în plus faţă de numărul de participanţi anunţat şi i-am îmbarcat în alt autocar“, ne-a spus deputatul. Secretarul general în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu, a fost mai exact. „Per total, de la Constanţa au plecat spre Bucureşti 15 autocare. Din partea vechiului PNL, am trimis 310 persoane“, a specificat Bourceanu.
 
Trecând peste aceste „amănunte“, de remarcat este faptul că, per ansamblu, PNL Constanţa şi-a depăşit norma de reprezentare la miting. Astfel, deşi aveau ca sarcină de partid aducerea la Bucureşti a 500 de membri sau simpatizanţi ai PNL, liberalii au reuşit să aducă peste 600 de persoane.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări în administrarea companiei Image Reflection, deținută de Gheorghe Măndilă și Marian Cioacă

01 Apr 2021 424

Luni se deschide centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța. Câți bani au fost cheltuiți

04 Feb 2021 1351

Încep achizițiile pentru dotările centrelor. George Măndilă, consilierul edilului Chițac, despre costurile campaniei de vaccinare la nivelul municipiului Constanța

15 Jan 2021 1853

Totul despre consilierii personali ai lui Vergil Chițac. Cine sunt și cu ce s-au ocupat până să fie cooptați în echipa primarului?!

04 Nov 2020 7603

Cum au devenit un fost prefect şi un fost consilier judeţean clienţii Consiliului Judeţean Constanţa

13 Jan 2020 7464

Mandatul, validat săptămâna viitoare. Nicolae Ciucă intră în Consiliul Judeţean Constanţa

23 Nov 2019 1586

Declarații de avere Consilierul județean PNL George Măndilă nu deține bunuri. În schimb, are de lichidat mai multe credite și împrumuturi (documente)

26 Jul 2018 2718

După ce a renunţat la mandat Liberalul George Măndilă revine în CJ Constanţa

20 Oct 2016 1967

UPDATE 6 S-a constituit noul Consiliu Județean Cine sunt cei care au renunțat la funcțiile de ales (galerie foto + video)

22 Jun 2016 5711

Să le spunem „La mulţi ani!” Constănţeni din lumea politică, economică şi sportivă îşi serbează onomastica de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2016 5203

Bugetul judeţului Constanţa pe anul 2016 CJC preferă finanţări pentru proiecte eşuate!? (document)

05 Feb 2016 3038

Secretarul general George Măndilă va asigura conducerea executivă a PNL Constanţa după autosuspendarea lui Gigi Chiru

31 Mar 2015 1463

“La şedinţa de vineri am fost propus eu pentru a asigura interimatul“ George Măndilă, preşedinte al Biroului Politic al PNL Mangalia

30 Mar 2015 1170

Litoral TV DNA remaniază CJ Constanţa... dezbatere la ,,Radiografia Zilei”

18 Aug 2014 1384

Copiii unor personalităţi din Constanţa, la mitingul împotriva administraţiei Mazăre

11 Jul 2014 2534