Primarul de la Basarabi, un activist comunist in curtea PSD

Hasotti va informa Parlamentul European despre practicile lui Crivineanu

Ion Vladoi este candidatul PNL la Primaria Basarabi, dar el spune ca actualul primar al localitatii isi hartuieste contracandidatii * Deputatul PNL Puiu Hasotti este hotarat sa raporteze forurilor europene incalcarea, in Romania, a drepturilor democratice * Potrivit declaratiei lui Hasotti, "tovarasul Crivineanu este un personaj funest, este o ofensa adusa cetatenilor localitatii" * De asemenea, Vladoi a mai spus ca actualul edil-sef al orasului Basarabi exercita presiuni si asupra altor contracandidati desemnati pentru functiile de primar sau consilier si de la alte partide

Liberalii au continuat, la sfarsitul saptamanii trecute, campania de lansare a candidatilor la functiile de primari ai localitatilor din judetul Constanta. Deputatul Puiu Hasotti, presedintele filialei constantene, si senatorul Mircea Iustian au fost prezenti, vineri seara, la Basarabi, pentru a-l prezenta reprezentantilor presei locale pe Ion Vladoi, candidat la primaria localitatii. Vladoi a denuntat faptul ca actualul primar, Nicolae Crivineanu, cat si alti reprezentanti ai PSD exercita presiuni asupra tuturor contracandidatilor desemnati de alte partide la functiile de primar sau consilier local. Constantin Fieraru, Rodica Paraschiv, Cristian Cojocaru, Lucian Seibulescu, liberali locali, sunt victime ale prigoanei exercitate de Crivineanu si acolitii sai. Puiu Hasotti a declarat ca este increzator in sansele lui Ion Vladoi in conditiile in care "tovarasul Crivineanu, un personaj funest, este o ofensa adusa cetatenilor din Basarabi". Aceeasi "tehnica" este folosita si de alti primari PSD care, cu orice pret, vor sa isi elimine adversarii. Mircea Iustian a sustinut ca noua lege electorala le permite candidatilor sa isi retraga candidaturile inainte de momentul tiparirii buletinelor de vot, ceea ce inseamna ca s-a prelungit termenul in care presiunile reprezentantilor partidului de guvernamant se pot exercita asupra adversarilor.

Se incalca un drept constitutional

Libertatea de a candida este un drept conferit prin Legea fundamentala a statului, Constitutia Romaniei. Presedintele PNL Constanta a declarat ca acest drept este incalcat constant, in ultima perioada, de reprezentantii PSD. Hasotti a afirmat ca actuala guvernare actioneaza impotriva interesului national din moment ce nu respecta nici macar criteriile politice de aderare la Uniunea Europeana. Deputatul PNL este de parere ca la forurile europene se transmit raportari false cu privire la stadiul indeplinirii tuturor capitolelor privind acceptarea Romaniei. "PSD violeaza cotidian normalitatea", a declarat Hasotti. Daca si in continuare, in ciuda semnalelor primite din partea opozitiei, PSD va continua campania de intimidare a candidatilor la functiile de primari si consilieri locali, deputatul PNL si-a asumat responsabilitatea de a informa conducerile forurilor europene despre situatia din judetul Constanta. Romano Prodi, Johnatan Shelly, Pett Cox sunt doar trei dintre oficialii europeni carora li se vor trimite scrisori prin care li se vor semnala aspectele legate de incalcarea dreptului de a candida conferit prin Constitutie. In alta ordine de idei, Hasotti a declarat ca, in cazul in care va fi primar al Constantei, va respecta un alt drept ce este refuzat, in prezent, locuitorilor din localitatile constantene, cel al liberei circulatii. Presedintele PNL Constanta a sustinut ca va desfiinta barierele de la intrarea in statiunea Mamaia. Liberalii isi asuma greseala de a fi fost de acord cu conditionarea accesului in acest cartier al municipiului Constanta, dar s-au angajat sa indrepte lucrurile. In cazul in care Consiliul Local Municipal nu va modifica hotararea ce restrictioneaza accesul in statiune al autoturismelor din alte localitati ale judetului, consilierii PNL, in termenul impus de lege, se vor adresa instantei de contencios administrativ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 651

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 698

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 896

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 803

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 713

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 546

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 775

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 643

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 568

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 873

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 587

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 703

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 728

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 560

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 604