Primarul din Castelu crede ca este supus presiunilor politice

Liderii PPCD, solidari cu Nicolae Anghel

Edilul localitatii Castelu, Nicolae Anghel, este cercetat in stare de libertate pentru abuz in serviciu, inselaciune, fals intelectual si uz de fals de catre Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Constanta * Nicolae Anghel se considera nevinovat si sustine ca toate acuzatiile au la baza anumite presiuni politice * Anghel, care detine functia de vicepresedinte al PPCD, beneficiaza de sustinerea liderilor partidului

La sfarsitul saptamanii trecute, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta au anuntat ca primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, este cercetat in stare de libertate pentru abuz in serviciu, inselaciune, fals intelectual si uz de fals. Impreuna cu reprezentantul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din Basarabi, Profira Grigore, edilul comunei Castelu ar fi favorizat un numar de 143 de proprietari de teren agricol pentru obtinerea sprijinului financiar acordat de stat potrivit OUG nr.72/2003 prin folosirea unor documente falsificate.In replica, seful administratiei publice din Castelu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca se considera nevinovat, iar toate acuzatiile care i se aduc au la baza anumite presiuni politice. "Nu ma consider vinovat deloc. Stiu scenariul care sta la baza acuzatiilor si il voi face public la timpul potrivit", a declarat Nicolae Anghel. In schimb, primarul comunei Castelu sustine ca singurii vinovati sunt proprietarii de teren care au declarat pe propria raspundere ca vor lucra terenul pe cont propriu. "Ei au solicitat ilegal aceste subventii", a spus Anghel.Mai mult, acesta sustine ca in momentul in care a sesizat ca exista cereri de la proprietarii de teren constituiti in asociatii familiale fara personalitate juridica a sistat acordarea subventiilor acordate de stat chiar si dupa ce a primit acordul Ministerului Agriculturii. "Va invit la sediul Primariei Castelu sa vedeti ca am dosare de 1,900 miliarde lei pe care nu le-am dat la plata. Toate cererile sunt acolo, depuse. In schimb, toate primariile din judet acordau subventiile la asociatiile familiale, iar eu eram singurul care nu dadeam. N-am dat si uite unde am ajuns", a opinat seful administratiei publice din Castelu.Drept urmare, Anghel este decis sa solicite Ministerului Agriculturii verificarea tuturor primariilor din judet pentru a se demonstra faptul ca s-au acordat subventii de ordinul miliardelor catre asociatiile familiale.Pozitia primarului Nicolae Anghel, care detine si functia de vicepresedinte al PPCD Constanta, este impartasita si de liderii crestin-democrati. "Suntem solidari cu ceea ce Nicolae Anghel sustine", a declarat presedintele organizatiei PPCD Constanta, Liviu Scarlat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 498

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 526

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 691

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 940

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1540

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 947

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 755

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 807

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 673

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 583

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 987

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 610

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 730