Politic

Scandal. O organizaţie PMP din judeţ vrea să meargă în audienţă la Traian Băsescu. Palaz le transmite - „Nu ne-am cumpărat partid la Eforie!“

La jumătatea lunii martie a acestui an, organizaţia din Eforie a Partidului România Unită a decis să se alăture Partidului Mişcarea Populară. Lucia Sărăcilă, preşedinte PRU Eforie, împreună cu cei 11 membri ai Biroului Politic Local şi cu 107 membri s-au înscris în Partidul Mişcarea Populară.
 
La mai bine de o lună de atunci, la nivelul organizaţiei PMP Eforie nu s-a reuşit armonizarea între membrii fondatori ai PMP şi nou-veniţii. Motiv pentru care de la judeţ a fost stabilită noua componenţă a Consiliului Executiv Local Eforie. Acest lucru a provocat rumoare în rândul vechilor membri ai PMP de la Eforie, care nu sunt de acord cu astfel de practici.
 
Ieri s-a încercat organizarea unei şedinţe de comunicare a noului Consiliu Executiv al filialei Eforie. Din partea organizaţiei judeţene a fost trimis pe post de responsabil local Marian Sărăcilă, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. Şedinţa s-a încheiat de comun acord, înainte de a începe, ne-a relatat preşedintele interimar al organizaţiei Eforie, Doina Abdula.
 
„Şedinţa nu era una statutară, începând cu faptul că adeziunile nou-veniţilor au fost validate la judeţ, şi nu de organizaţia noastră, ordinea de zi nu ne-a fost comunicată din timp, iar o parte dintre cei aflaţi pe lista noului Consiliu Executiv stabilită de la Constanţa s-au retras. Prin urmare, am decis să nu mai ţinem şedinţa“, a precizat Abdula.
 
Aceasta spune că există nemulţumiri legate şi de componenţa Consiliului Executiv local Eforie, din care ar face parte doar şase reprezentanţi ai organizaţiei PMP, în timp ce nou-veniţii de la PRU ar avea nouă oameni în conducere, printre care şi secretarul general, Cornelia Corşate, fost candidat independent la Primăria Eforie.
 
Doina Abdula a adăugat că nu reuşeşte să comunice cu preşedintele organizaţiei judeţene, Claudiu Palaz, şi a caracterizat relaţia cu acesta drept tensionată. „Acum câteva luni ni s-a cerut să nu votăm un proiect iniţiat de primarul PNL de la Eforie, deoarece preşedintele Palaz era nemulţumit că liberalii nu-i votează proiectele de hotărâre iniţiate la nivelul Consiliului Judeţean. Voalat, ni s-a transmis că dacă nu respectăm disciplina de partid, se are în vedere schimbarea noastră din Consiliul Local. Chiar şi colegii consilieri de la PSD ne-au informat că se pregătesc schimbări la PMP Eforie. Iar preşedintele Palaz nu răspunde nici la mesaje, nici la telefon. Alte organizaţii nu au fost chemate cu mapa de proiecte de Consiliu la partid, la judeţ“, a explicat Doina Abdula.
 
Pe fondul acestor tensiuni descrise, preşedintele interimar al PMP Eforie spune că i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu un mail prin care solicită o mediere între organizaţia Eforie şi conducerea organizaţiei judeţene a PMP Constanţa.
 

Palaz: „Este vorba despre o strategie de partid, ce facem ajungem la şantaj?“

 
Preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Constanţa, Claudiu Palaz, are altă versiune cu privire la poziţia conducerii filialei Eforie.
Acesta a precizat că a avut suficientă răbdare ca membrii de la Eforie să se întâlnească şi să-i integreze în organizaţie pe nou-veniţi. Lucru care nu s-a întâmplat. „Am aşteptat mai bine de o lună să se organizeze. Dar nu au făcut acest lucru. Şi a trebuit să intervenim de la judeţ. Oricum, toate adeziunile sunt validate la judeţ, aşa este procedura. La Eforie este o situaţie pur politică, iar cei de acolo trebuie să înţeleagă că strategia de partid este peste cea locală. Nu ne-am cumpărat partid la Eforie! Nimeni nu e de neînlocuit“, a declarat Palaz.
 
Şeful PMP Constanţa a adăugat că nu a cerut celor doi consilieri locali să voteze alături de PSD sau împotriva PNL, ci punctual să voteze împotriva adoptării unui proiect care, întâmplător, viza o afacere a unui liberal din zonă, deoarece proiectul nu era în regulă. Palaz mai spune că nu intenţionează să schimbe consilierii locali de la Eforie, dar nici nu acceptă şantajul în partid.
 
Rămâne de văzut dacă PMP-iştii de la Eforie vor fi primiţi de Traian Băsescu sau vor fi nevoiţi să coabiteze cu fosta organizaţie a PRU Eforie şi… Dumnezeu cu mila.
 
De cealaltă parte, merită urmărit dacă, pe viitor, organizaţia judeţeană a PMP le va ridica sprijinul politic consilierilor locali Doina Abdula şi Constantin Negrici, fapt care ar echivala cu pierderea mandatelor. Vom reveni.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Catalin Nedelea

30 Apr, 2018 09:25

DOAMNA ABDULA CAND ATI LASAT DOUA LOCALITATI FARA CASA DE CULTURA SI BIBLIOTECA CREDETI CA A-TI VOTAT PENTRU CETATENI

Articole asemanatoare

Efectele recursului compensatoriu Parlamentarii constănţeni, îngrijoraţi în legătură cu violenţele înregistrate în ultima perioadă

16 Jan 2019 650

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa

10 Jan 2019 544

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 708

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 298

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 282

Aleşii PMP nu vor participa la şedinţa de Consiliu Judeţean dacă nu se supune la vot încetarea mandatului lui Mocianu, de la PNL. Ce spune şeful liberalilor?

18 Dec 2018 900

Institutul Levantului, finanţat din bani publici La propunerea deputatului Robert Turcescu, Emil Constantinescu a fost audiat de Comisia de Învăţământ

13 Dec 2018 590

Pentru chiul PMP îi cere preşedintelui CJC să iniţieze un proiect privind încetarea mandatului de consilier al liberalului Sorin Mocianu

07 Dec 2018 810

Simbolic, Dragnea demis de la conducerea Camerei. Scandal în Parlament. Ce spun deputaţii constănţeni despre cele întâmplate?

06 Dec 2018 797

Scandal în Parlament! Deputaţii PMP, USR şi PNL solicită demisia lui Iordache şi Dragnea

05 Dec 2018 647

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Lupta pentru putere din PSD a acaparat întreaga ţară şi a acoperit tot ce putea fi acest An Centenar!“

29 Nov 2018 2059

Au depus un proiect de hotărâre de CLM Constanţa PMP vrea ca parcul de la Casa de Cultură să se numească „Trianon“

21 Nov 2018 453

Proiect de hotărâre pentru acordarea denumirii „Trianon” parcului de la Casa de Cultură din Constanța

20 Nov 2018 511

Robert Turcescu (PMP), declaraţie politică „Ruşinea din Anul Centenar - întoarcerea în epoca Rodica Stănoiu!“

15 Nov 2018 1262

Joaca de-a moțiunea Deputatul PMP Robert Turcescu nu-i mai înțelege pe liberali și pe cei de la USR

30 Oct 2018 580