Politic

Scandal. O organizaţie PMP din judeţ vrea să meargă în audienţă la Traian Băsescu. Palaz le transmite - „Nu ne-am cumpărat partid la Eforie!“

La jumătatea lunii martie a acestui an, organizaţia din Eforie a Partidului România Unită a decis să se alăture Partidului Mişcarea Populară. Lucia Sărăcilă, preşedinte PRU Eforie, împreună cu cei 11 membri ai Biroului Politic Local şi cu 107 membri s-au înscris în Partidul Mişcarea Populară.
 
La mai bine de o lună de atunci, la nivelul organizaţiei PMP Eforie nu s-a reuşit armonizarea între membrii fondatori ai PMP şi nou-veniţii. Motiv pentru care de la judeţ a fost stabilită noua componenţă a Consiliului Executiv Local Eforie. Acest lucru a provocat rumoare în rândul vechilor membri ai PMP de la Eforie, care nu sunt de acord cu astfel de practici.
 
Ieri s-a încercat organizarea unei şedinţe de comunicare a noului Consiliu Executiv al filialei Eforie. Din partea organizaţiei judeţene a fost trimis pe post de responsabil local Marian Sărăcilă, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. Şedinţa s-a încheiat de comun acord, înainte de a începe, ne-a relatat preşedintele interimar al organizaţiei Eforie, Doina Abdula.
 
„Şedinţa nu era una statutară, începând cu faptul că adeziunile nou-veniţilor au fost validate la judeţ, şi nu de organizaţia noastră, ordinea de zi nu ne-a fost comunicată din timp, iar o parte dintre cei aflaţi pe lista noului Consiliu Executiv stabilită de la Constanţa s-au retras. Prin urmare, am decis să nu mai ţinem şedinţa“, a precizat Abdula.
 
Aceasta spune că există nemulţumiri legate şi de componenţa Consiliului Executiv local Eforie, din care ar face parte doar şase reprezentanţi ai organizaţiei PMP, în timp ce nou-veniţii de la PRU ar avea nouă oameni în conducere, printre care şi secretarul general, Cornelia Corşate, fost candidat independent la Primăria Eforie.
 
Doina Abdula a adăugat că nu reuşeşte să comunice cu preşedintele organizaţiei judeţene, Claudiu Palaz, şi a caracterizat relaţia cu acesta drept tensionată. „Acum câteva luni ni s-a cerut să nu votăm un proiect iniţiat de primarul PNL de la Eforie, deoarece preşedintele Palaz era nemulţumit că liberalii nu-i votează proiectele de hotărâre iniţiate la nivelul Consiliului Judeţean. Voalat, ni s-a transmis că dacă nu respectăm disciplina de partid, se are în vedere schimbarea noastră din Consiliul Local. Chiar şi colegii consilieri de la PSD ne-au informat că se pregătesc schimbări la PMP Eforie. Iar preşedintele Palaz nu răspunde nici la mesaje, nici la telefon. Alte organizaţii nu au fost chemate cu mapa de proiecte de Consiliu la partid, la judeţ“, a explicat Doina Abdula.
 
Pe fondul acestor tensiuni descrise, preşedintele interimar al PMP Eforie spune că i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu un mail prin care solicită o mediere între organizaţia Eforie şi conducerea organizaţiei judeţene a PMP Constanţa.
 

Palaz: „Este vorba despre o strategie de partid, ce facem ajungem la şantaj?“

 
Preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Constanţa, Claudiu Palaz, are altă versiune cu privire la poziţia conducerii filialei Eforie.
Acesta a precizat că a avut suficientă răbdare ca membrii de la Eforie să se întâlnească şi să-i integreze în organizaţie pe nou-veniţi. Lucru care nu s-a întâmplat. „Am aşteptat mai bine de o lună să se organizeze. Dar nu au făcut acest lucru. Şi a trebuit să intervenim de la judeţ. Oricum, toate adeziunile sunt validate la judeţ, aşa este procedura. La Eforie este o situaţie pur politică, iar cei de acolo trebuie să înţeleagă că strategia de partid este peste cea locală. Nu ne-am cumpărat partid la Eforie! Nimeni nu e de neînlocuit“, a declarat Palaz.
 
Şeful PMP Constanţa a adăugat că nu a cerut celor doi consilieri locali să voteze alături de PSD sau împotriva PNL, ci punctual să voteze împotriva adoptării unui proiect care, întâmplător, viza o afacere a unui liberal din zonă, deoarece proiectul nu era în regulă. Palaz mai spune că nu intenţionează să schimbe consilierii locali de la Eforie, dar nici nu acceptă şantajul în partid.
 
Rămâne de văzut dacă PMP-iştii de la Eforie vor fi primiţi de Traian Băsescu sau vor fi nevoiţi să coabiteze cu fosta organizaţie a PRU Eforie şi… Dumnezeu cu mila.
 
De cealaltă parte, merită urmărit dacă, pe viitor, organizaţia judeţeană a PMP le va ridica sprijinul politic consilierilor locali Doina Abdula şi Constantin Negrici, fapt care ar echivala cu pierderea mandatelor. Vom reveni.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Catalin Nedelea

30 Apr, 2018 09:25

DOAMNA ABDULA CAND ATI LASAT DOUA LOCALITATI FARA CASA DE CULTURA SI BIBLIOTECA CREDETI CA A-TI VOTAT PENTRU CETATENI

Articole asemanatoare

Interviu live România, în lipsa unui proiect de ţară. Nu avem de niciunele, dar suntem chemaţi la vot să ne învingem „mentalităţile fataliste“

24 Apr 2019 521

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

23 Apr 2019 619

Traian Băsescu „N-am pierdut nicio bătălie politică, vă rog să mă ajutaţi să nu o pierd pe ultima"

20 Apr 2019 531

La ROMEXPO are loc lansarea candidaților PMP pentru alegerile europarlamentare. Traian Băsescu deschide lista (galerie foto)

20 Apr 2019 498

Deputatul Robert Turcescu „Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”

18 Apr 2019 526

Un fost deţinut politic s-a suspendat din GDS Turcescu (PMP) - „Filipescu e un erou, e un OM de bun-simţ, o voce importantă a societăţii româneşti ante şi post '89!“

18 Apr 2019 718

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 2090

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 1290

Deputatul Robert Turcescu, în delegația PMP la Palatul Cotroceni. Ce au discutat cu președintele

11 Apr 2019 468

Klaus Iohannis, consultări cu reprezentanții PMP pe tema situației din Justiție

11 Apr 2019 326

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Pensionari, aţi fost minţiţi şi înşelaţi! PSD v-a furat din banii de pensii!“

11 Apr 2019 828

Deputatul PMP, Robert Turcescu îi cere lui Lazăr să plece de la Parchetul General

06 Apr 2019 538

Robert Turcescu (PMP) „Spun apăsat - pentru Iohannis, acest referendum e o greşeală!“

06 Apr 2019 969

LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa convocat în ședință ordinară. Mai multe proiecte sunt pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Mar 2019 702

Ce spune Traian Băsescu despre anunţul premierului Dăncilă referitor la relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim

27 Mar 2019 364