Politic

Senatoarea Ramona Dinu cere Ministerului Educaţiei reanalizarea coeficienţilor privind finanţarea instituţiilor de învăţământ de stat în 2020 (document)

  
Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu a solicitat Ministerului Educaţiei reanalizarea coeficienţilor în funcţie de care se va calcula finanţarea de bază a instituţiilor de învăţământ de stat din România, pentru anul 2020, pentru a răspunde nevoilor reale din societate.
 
“Am făcut această cerere deoarece cred cu tărie în nevoia de internaţionalizare a învăţământului românesc, precum şi în sporirea accesului la învăţământul superior prin practicarea unor forme de învăţământ adaptate nevoilor de educaţie continuă a cetăţenilor. Nu cred că există vreun oficial din Ministerul Educaţiei care să spună că aceste nevoi nu sunt vitale pentru dezvoltarea învăţământului superior din România. Or, trebuie să dovedim acest lucru nu doar în discursuri şi poziţionări publice, ci şi prin maniera în care alegem să finanţăm aceste domenii şi forme de învăţământ”, susţine senatoarea.
 
Dinu mai adăugă că procesul de modernizare a educaţiei trebuie să plece de la o radiografie completă a nevoilor societăţii, în general, şi a studenţilor, în special.
 
“Astăzi, economia autohtonă are nevoie de tineri care să-şi deschidă mici afaceri, a căror sustenabilitate însă nu poate fi asigurată doar prin pasiune, fiind nevoie şi de cunoştinţe temeinice, deprinse în timpul studiilor. Pentru a încuraja acest deziderat, am solicitat Ministerului Educaţiei să stabilească acelaşi coeficient de cost de finanţare de 1.65 pentru toate Știinţele Economice, nu doar pentru domeniul de licenţă Cibernetică, statistică şi informatică economică şi specializările Economie agroalimentară şi Economie agroalimentară şi a mediului”, apreciază parlamentarul USR.
 
Totodată, Ramona Dinu consideră că statul trebuie să investească în educaţie, să susţină performanţa şi să încurajeze competiţia între universităţi: “Fondul pentru Dezvoltare Instituţională (FDI) trebuie să îşi atingă obiectivul - încurajarea celor 55 de universităţi să dezvolte proiecte pentru a creşte calitatea actului educaţional. De aceea, am depus un amendament la Legea Bugetului pentru anul 2020, prin care solicit, în numele USR, creşterea sumei disponibile prin FDI, până la 100 milioane de euro (480 milioane lei) în 2020”.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pentru degrevarea aglomerației de pe Otopeni, USR Constanța propune ca o parte din zboruri să fie preluate de aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

12 May 2020 2695

Senatoarea USR, Ramona Dinu solicită Guvernului acte normative care să permită relansarea sectorului călătoriilor şi turismului

28 Apr 2020 1786

Senatoarea Ramona Dinu, amendamente privind acordarea unor facilități pentru angajatori. În vizor, contribuțiile de asigurări sociale și serviciile de utilități (document)

02 Apr 2020 1963

Senatoarea USR Ramona Dinu cere Ministerului Sănătății informații despre situația medicilor din Constanța lăsați cu mâinile goale în fața COVID-19

30 Mar 2020 2682

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

18 Mar 2020 1310

Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei

13 Mar 2020 1578

Ramona Dinu (USR) - „Urmează o nouă încercare de creare a cadrului legislativ pentru exploatarea resurselor offshore de la Marea Neagră”

25 Feb 2020 1237

Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)

07 Jan 2020 1319

Modificări pentru studenţi Parlamentarii doresc înfiinţarea centrelor de competenţă pentru a veni în sprijinul universităţilor (document)

31 Dec 2019 1270

Guvernatorul BNR, interpelat. Ramona Dinu (USR) - „Băncile îşi continuă comportamentul abuziv în relaţia cu românii!“ (document)

12 Dec 2019 1308

Abordarea mobilității în zona centrală a Constanței nu rezolvă problemele de trafic. 50.000 de euro pentru construirea unui metru pătrat de carosabil

19 Nov 2019 955

LIVE TEXT USR Constanța, prima conferință după ce au pierdut alegerile prezidențiale. Ce mesaje transmit liderii lor (galerie foto)

14 Nov 2019 1472

Remus Negoi, președintele USR județul Constanța „Sperăm ca turul doi să fie între Klaus Iohannis și Dan Barna” (galerie foto+video)

10 Nov 2019 1354

Senatorul USR, Ramona Dinu, interpelare pe tema situației Cetății Callatis din Mangalia

24 Oct 2019 825

Guvernul României trebuie să afle că litoralul românesc al Mării Negre nu începe şi nu se termină între graniţele staţiunii Mamaia!

28 Sep 2019 758