Social-democratii cocheteaza cu ideea unei aliante postelectorale cu PNL

Partidul Umanist din Romania negociaza la doua capete

Puiu Hasotti apreciaza ca o alianta dintre liberali si social-democrati iese chiar si din logica compromisului politic * Liderul liberal este de parere ca se va putea vorbi despre o posibila alianta cu PUR daca reprezentantii sai vor intra in Parlament fara ajutor din partea altor partide

Intortocheate mai sunt caile politicii, ar spune orice roman care ar fi, cat de cat, atent la declaratiile pe care le fac personaje din varful ierarhiei unor partide. Cu ceva timp in urma, Dan Voiculescu, liderul national al PUR, declara public ca a purtat discutii cu Theodor Stolojan, presedintele Partidului National Liberal, al caror subiect a fost o posibila alianta intre cele doua partide, dupa alegerile generale programate sa se desfasoare in noiembrie. Pe prea putini dintre cunoscatorii intr-ale politicii i-a surprins, insa, declaratia vicepresedintelui PSD, Nicolae Vacaroiu, care a anuntat ca umanistii stau la sfat cu social-democratii pentru a stabili termenii unei eventuale colaborari inainte de generale si, ca o consecinta a bunelor relatii, "concubinajul" ar putea fi extins si dupa derularea scrutinului pentru desemnarea senatorilor si deputatilor. Conducerea nationala a PUR tatoneaza terenul prin sondarea pozitiilor adversarilor politici si, in functie de cerere si oferta (pentru ca tot vorbim despre economia de piata!), va decide la momentul oportun pe ce parte a baricadei se va aseza: Puterea sau Opozitia.

Tocmeala ca la piata

Presedintele organizatiei judetene a PNL este de parere ca PUR negociaza la doua capete. "Este cunoscut ca PUR a discutat cu PNL, iar acum discuta cu PSD. Variantele care se intrevad sunt colaborarea cu PSD inainte si dupa alegeri si, tot dupa, o colaborare cu PNL. Indicat ar fi ca PUR sa participe la generale de capul lui si, in cazul in care ar intra in Parlament, s-ar putea pune in discutie o eventuala colaborare", a declarat Puiu Hasotti. La sedinta Biroului Executiv Central al PSD, din 30 iulie, Adrian Nastase a spus ca PSD trebuie sa-si regandeasca politica de aliante si a sustinut ca partidul va trebui sa incheie aliante preelectorale si postelectorale pentru ca nu va putea obtine majoritatea dupa alegeri. Dupa sedinta, liderul national al PSD a precizat ca exclude o alianta cu PNL, PD si PRM. Dupa cum se poate observa, PUR nu figureaza pe lista premierului. In schimb, social-democratii viseaza la posibilitatea de a colabora cu Alianta "D.A." la formarea Guvernului. "Alianta dintre PNL si PSD face parte din categoria celor excluse. Politica este un compromis pana la limita propriilor compromisuri. Putem trage concluzia ca Alianta dintre liberali si social-democrati iese chiar si din logica compromisului politic. Ce se vehiculeaza despre o posibila colaborare dintre PSD si PNL nu sunt decat diversiuni", a declarat Puiu Hasotti, presedintele PNL Constanta. Spectacolul ce va fi oferit romanilor dupa alegerile din noiembrie va fi in masura sa demonstreze ce poate face politica atunci cand este vorba despre accesul la guvernare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 716

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 597

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 745

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 999

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1336

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1599

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1002

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 793

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 624

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 832

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 703

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 592

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1037

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 623

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 751