Politic

Stelian Ion (USR), despre ordinul de stopare a internărilor în spitale „Cine răspunde dacă starea unui pacient non-covid se degradează sau, mai rău, acesta decedează? (document)


Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a luat măsura interzicerii tuturor internărilor și consultațiilor medicale care nu sunt urgente - vezi secțiunea „Documente”.
Deputatul USR de Constanța Stelian Ion spune că această măsură este bună, dar incompletă. „Este bună pentru că este menită să prevină transmiterea virusului. Este incompletă pentru că nu sunt definite, pe fiecare specialitate în parte, prin protocoale clare, care sunt urgențele și care sunt cazurile ce pot fi reprogramate. Astfel, în lipsa acestor protocoale, fiecare medic va decide, de la caz la caz, care sunt urgențele și care nu.

Aceste protocoale le sunt necesare deopotrivă medicilor și pacienților. Cine va răspunde în cazul în care, în lipsa unei consultații efectuate la timp, starea de sănătate a unui pacient se degradează grav sau, mai rău, pacientul decedează? Nu am făcut nimic dacă ne punem la adăpost de coronavirus, dar murim ca urmare a unei afecțiuni oncologice, cardiologice, diabetice sau psihice. Niciun pacient nu trebuie abandonat!

Medicii nu trebuie ajutați doar cu echipamente medicale, ci și cu proceduri clare. Fac un apel către ministrul sănătății și îl rog să dispună elaborarea în regim de urgență a aceste protocoale/proceduri!”, susține parlamentarul constănțean. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 679

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 1075

Deputatul USR, Stelian Ion, testat pentru Coronavirus. Rezultatul este negativ

01 Jul 2020 565

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1785

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

22 Jun 2020 5517

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1590

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1574

Stelian Ion, inițiator DNA-ul pădurilor "Am făcut un pas înainte în direcția apărării pădurilor, apelor, solului şi aerului din România”

18 Jun 2020 1359

DNA-ul pădurilor, legea care îl are co-inițiator pe deputatul Stelian Ion, retrimisă în comisie de senatori

11 Jun 2020 1315

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3204

USR-Comunicat de presă Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de “Fincogero”, locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care trăgeam deunăzi un semnal de alarmă

04 Jun 2020 739

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

29 May 2020 1155

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3342

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

25 May 2020 2269

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 3033