Surprize, surprize! Georgiana Gospodaru și-a depus dosarul pentru postul de secretar al UAT Constanța

Primăria municipiului Constanța organizează concurs pentru ocuparea funcției de secretar general al municipiului Constanța, gradul II, în perioada 3 – 7 noiembrie 2022.

Dosarele de concurs se depun în perioada 04-24 octombrie 2022 la biroul 218, de la sediul Primăriei Municipiului Constanța, acolo unde de altfel se va desfășura și concursul care va consta într-o probă scrisă și una de interviu.

Condiții de participare
 

Candidații pentru acest post trebuie să aibă minim șapte ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice și pregătire de specialitate, după cum urmează:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în stiințe juridice, administrative sau stiințe politice;
– absolvenți cu diploma a studiilor universitare de masterat în domeniul administrației publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art.153 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
– să fie numiți într-o funcție publică din clasa I;
– minim 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;
– să nu aibă în cazierul administrativ o sancțiune disciplinară neradiată în condițiile legii.

În prezent, postul de secretar al municipiului Constanța cu delegare de aproape un an și jumătate este ocupat de Mirabela Călin.

Din informațiile noastre, Georgiana Gospodaru și-a depus dosarul pentru postul de secretar al UAT Constanța.

Aceasta a mai ocupat această funcție cu delegare de la primarul Vergil Chițac la sfârșitul anului 2020, după ce, fostul secretar interimar, Fulvia Dinescu fusese suspendată din funcție. Gospodaru care activează acum în cadrul Biroului Agricol al municipalității nu a putut fi contactată pentru a confirma depunerea candidaturii.


Printr-o decizie a primarului Chițac, în iunie 2021, Gospodaru a fost sancționată prin încetarea detașării pe postul de secretar.
Încetarea delegării i s-a tras după ce, în timpul uneia dintre ședințe, Gospodaru l-a contrazis public pe primarul Constanței cu privire la un proiect de hotărâre ce viza patrimoniul municipiului Constanța.

De asemenea, nu este exclus ca și de această dată să-și depună din nou dosarul de înscriere online și Aurel Marinescu, fost secretar al primăriei Drăgănești Olt și ulterior, angajat al Consiliului Județean Olt. Acesta a mai candidat și anul trecut, dar nu a obținut notă de trecere după proba scrisă.
 
Totodată, din informațiile noastre până la data limită de înscriere se mai vehiculau candidaturile Andreei Sendre, fost angajat în Direcției Patrimoniu care o dată destrămarea acesteia după demisia lui Cătălin Curoară s-a transferat la Serviciul Secretariat, Relații Consiliul Local și Administrație Publică, chiar în subordinea secretarului municipiului Constanța, dar și fosta coordonatoare a Biroului Juridic, Liliana Adam care și-a începutat activitatea în cadrul Primăriei în februarie 2021 și care în prezent ocupă un post de execuție în cadrul Biroului Juridic.

Foarte important, comisia de concurs pentru postul de secretar al UAT Constanța este condusă de Ani Viorica Merlă, directorul direcției de proiecte și fonduri europene din Primăria Constanța care va delibera alături de Ionuț Dumitru, directorul executiv al Poliției Locale și de Răzvan Adrian Calotă, șef al Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanța. Din Comisie mai fac parte și reprezentanți din partea Prefecturii Constanța.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici nu și-a desemnat niciun reprezentant în Comisia de concurs.

 
Vă reamintim, în timpul desfășurării probei scrise a concursului pentru postul de secretar al municipiului Constanța din 27 decembrie 2021, anchetatorii DNA au ajuns la Primăria Constanța.

Nici până astăzi nu se știe dacă acea descindere a avut legătură cu acel concurs organizat de municipalitate.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Mirabela Călin, în dizgrație?! Cine își pregătește candidatura pentru secretar al municipiului Constanța, cea mai importantă funcție din aparatul primarului (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Laura Bobeș, din Primăria Constanța, a recunoscut tot la DNA! Cum ar fi încercat s-o ajute pe Mirabela Călin să obțină „fraudulos“ funcția de secretar general al municipiului Constanța (DOCUMENT)

12 Dec 2023 3444

Declarații de Avere Constanța Georgiana Gospodaru, șef birou în cadrul Primăriei Municipiului Constanța deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

09 Oct 2023 1059

Proba scrisă a concursului pentru funcția de secretar al municipiului Constanța a fost contestată!

10 May 2023 1756

Georgiana Gospodaru este șef serviciu în Primăria Constanța. Vezi ce examen a promovat? (DOCUMENTE)

07 Nov 2022 4057

Niciun candidat nu a reușit să treacă de proba scrisă pentru postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

03 Nov 2022 2307

Trei candidați înscriși la concursul pentru postul de secretar general al municipiului Constanța

01 Nov 2022 1799

Mirabela Călin, în dizgrație?! Cine își pregătește candidatura pentru secretar al municipiului Constanța, cea mai importantă funcție din aparatul primarului (DOCUMENTE)

15 Oct 2022 4686

Municipiul Constanța are un nou secretar general. Gospodaru a cerut să treacă pe un alt post cu două săptămâni înainte de a fi schimbată din funcție

16 Jun 2021 4849

Declarație de avere Mirabela Călin, propusă pentru postul de secretar general al municipiului Constanța

15 Jun 2021 3141

Primăria Constanța joacă ping-pong cu secretarii generali. Liliana Adam s-a speriat! A fost făcută o nouă nominalizare

15 Jun 2021 2346

Georgiana Gospodaru, ex-secretarul municipiului Constanța, „demisă" de Chițac „Nu am vrut să-l contrazic pe primar, dar riscam să ne întoarcă din nou Prefectura, hotărârile adoptate de CLM”

15 Jun 2021 4836

Declarație de avere Liliana Adam, noul secretar interimar al municipiului Constanța

14 Jun 2021 4587

UPDATE Georgiana Gospodaru pierde postul de secretar al municipiului Constanța. Cine o înlocuiește?

14 Jun 2021 4056

Declarații de avere Georgiana Gospodaru - secretar general al Consiliului Local Constanța (document)

27 May 2021 2889

Fulvia Dinescu, suspendată. Secretara Ramonei Dospinescu de la Patrimoniu, "promovată" secretar al municipiului Constanța

11 Nov 2020 7823