UAPC acuza Serviciul de Sprijinire si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari de ineficienta

Lipsa comunicarii, efecte negative asupra locatarilor

Presedintele UAPC, Marcel Dragu sustine ca nu exista comunicare intre asociatiile de proprietari si Serviciul de Sprijinire si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul municipalitatii * El este de parere ca inspectorii din cadrul compartimentului se invrednicesc mai degraba cu alte "minuni", decat sa pastreze o buna legatura cu cetatenii

Problemele proprietarilor din municipiu sunt expuse de cele mai multe ori Uniunii Asociatiilor de Proprietari Constanta. Presedintele UAPC, Marcel Dragu, sustine ca in acest moment nu exista comunicare intre asociatiile de proprietari si Serviciul de Sprijinire si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei Constanta. In acest context, dificultatile cu care se confrunta presedintii asociatiilor de proprietari se agraveaza si mai mult si de cele mai multe ori locatarii au de suferit. Astfel, acumularea datoriilor la apa calda si caldura ar putea fi evitata daca intre asociatii si serviciul special pentru indrumare ar exista comunicare. Potrivit presedintelui UAPC, acest serviciu include in atributiile sale in special indrumarea si sprijinirea locatarilor. In conformitate cu Hotararea de Guvern 400/2003, compartimentele specializate din cadrul aparatului propriu al consiliilor locale trebuie sa actioneze pentru indrumarea asociatiei pentru indeplinirea de catre acestea a obligatiilor ce le revin in repararea si intretinerea constructiilor si instalatiilor din condominiu. Totodata, aceste servicii trebuie sa intocmeasca si sa distribuie materiale informative de interes, dar si sa intervina in situatii delicate, de frauda sau lipsuri din gestiune. "Mai mult, potrivit Hotararii Consiliului local municipal Constanta, nr. 405 din 21 noiembrie 2003, acest Serviciu de Indrumare are posibilitatea sanctionarii contravenientilor", a mai adaugat Marcel Dragu. Cu toate acestea, acesta a specificat ca inspectorii din cadrul compartimentului se invrednicesc mai degraba cu alte "minuni", decat sa pastreze o buna legatura cu cetatenii. UAPC cerea intr-o adresa expediata pe 15 iulie anul curent Serviciului de Indrumare efectuarea unui control asupra activitatii financiar contabile a asociatiei nr. 197 si atragea atentia asupra unor fapte deosebit de grave. Printre acestea se numarau lipsa organizarii adunarilor generale in care trebuia sa se prezinte activitatea asociatiei, stabilirea unor salarii fara aprobarea adunarii, faptul ca nu exista un buget de venituri si cheltuieli, iar lista continua. Serviciul de Sprijinire si Indrumare a raspuns tot prin intermediul unei adrese in care se precizeaza ca s-au luat masuri pentru eradicarea acestor fenomene. Marcel Dragu a mai precizat ca pana la aceasta ora tot nu s-a facut nimic pentru rezolvarea problemelor asociatiilor care au facut reclamatii, iar cazul expus mai sus a fost si el lasat de izbeliste. In opinia sa, desi se dau termene pentru indreptarea neregulilor in fapt nici un inspector nu verifica pe teren starea lucrurilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 714

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 593

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 739

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 997

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1329

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1598

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1000

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 789

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 623

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 831

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 702

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 592

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1032

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 622

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 749