Un senator îl cere vicepremierului Liviu Dragnea să rezolve problemele Constanţei

Vicepremierul Liviu Dragnea este chemat să rezolve problemele Constanţei, în locul administraţiei publice locale. Dragnea este solicitat să intervină, astfel încât constănţenii să nu mai plătească una dintre cele mai mari gigacalorii din ţară şi să beneficieze, ca şi ceilalţi conaţionali, de programul susţinut de Guvern încă de pe vremea premierului Emil Boc, referitor la reabilitarea termică a blocurilor.
Pe aceste teme, senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare lui Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Parlamentarul PDL i-a transmis ministrului USL că, şi anul acesta, constănţenii urmează să plătească cea mai scumpă gigacalorie din ţară. „Şi în această iarnă, locuitorii Constanţei vor da mai mulţi bani pentru căldură decât pentru mâncarea copiilor lor. Domnule ministru, constănţenii primesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară, dacă nu chiar cea mai «piperată». În ciuda acestui fapt, anul trecut, USL a primit votul constănţenilor cu speranţa că noul Guvern se va îngriji să le rezolve problemele. Susţinerea pe care aţi primit-o vă angajează, vă obligă şi, în acelaşi timp, vă responsabilizează să veniţi în ajutorul cetăţenilor Constanţei”, se arată în interpelarea făcută de senatorul constănţean.
Parlamentarul PDL îi explică vicepremierului că „preţul mare pe care gigacaloria îl are la Constanţa se datorează şi lipsei reabilitării termice a blocurilor”.
 
„Primarul Constanţei nu a făcut demersurile necesare pentru a veni în ajutorul asociaţiilor de locatari”
 
În acelaşi timp, senatorul îi aduce la cunoştinţă lui Liviu Dragnea că în Constanţa sunt foarte puţine blocuri reabilitate termic şi că primarul în funcţie, Radu Mazăre, nu a oferit sprijin asociaţiilor de locatari în această privinţă. „Deşi au existat bani pe vremea Guvernului Boc, primarul Constanţei nu a făcut demersurile necesare pentru a veni în ajutorul asociaţiilor de locatari şi, implicit, în ajutorul constănţenilor. Aşa cum se ştie, alţi primari din ţară şi-au ajutat concetăţenii. Primarul Constanţei are alte treburi... Să nu uităm că, de curând, Comisia Europeană a anunţat un infringement împotriva României şi Cehiei pentru că nu au furnizat informaţii cu privire la implementarea Directivei 2010/31/EU referitoare la eficienţa energetică a clădirilor”, se mai menţionează în interpelare.
În acest context, senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat ministrului Liviu Dragnea şi următoarele două întrebări: „A accesat Primăria Constanţa fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor în perioada mai 2012 – octombrie 2013?” şi „Cum poate Primăria sau asociaţiile de locatari să accese mai uşor fonduri pentru reabilitarea termică?”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 677

Se ieftinește gigacaloria la Constanța! Proiectul, pe masa consilierilor municipali

29 Jan 2024 826

Ședință CLM Cât vor plăti constănțenii pentru căldură în 2024? (DOCUMENT)

24 Dec 2023 2068

Sondaje de opinie Constănțenii nu par impresionați de ieftinirea gigacaloriei! 76% spun un NU hotărât sistemului centralizat de termoficare

12 Nov 2023 1160

Primăria Constanța Constănțenii ar putea plăti mai puțin pentru căldură, din această iarnă! Ce anunță primăria

07 Nov 2023 1150

Sondaje de opinie Luați în calcul rebranșarea în sistemul centralizat în contextul anunțului scăderii prețului gigacaloriei la Constanța?

05 Nov 2023 4347

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța „Prețul gigacaloriei va scădea și mai mult atunci când se va termina tot procesul de înlocuire a conductelor termice“

31 Oct 2023 944

Scade prețul gigacaloriei la Constanța! Anunțul făcut de primarul Chițac pentru abonații Termoficare SRL

30 Oct 2023 1890

Constanța Începând de astăzi, se pot depune solicitări pentru debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire

01 Jun 2023 2732

Municipalitatea a prelungit subvenția până la sfârșitul anului 2023! „După mai bine de 40 de ani, acum schimbăm instalația termică a orașului“

05 Apr 2023 1493

Constanța, cel mai mare preț la gigacalorie Pentru a-și păstra clienții din sistemul centralizat, Primăria a prelungit subvenția până la sfârșitul anului 2023!

01 Apr 2023 3491

De la 1 aprilie prețul aprobat este de 1.800 de lei Primăria analizează prelungirea subvenției gigacaloriei pentru abonații Termoficare Constanța SRL

15 Mar 2023 2067

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 8308

LIVE TEXT+VIDEO Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Cât vor plăti constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare pentru o gigacalorie în sezonul rece 2022-2023(VIDEO+DOCUMENT)

21 Oct 2022 2301

Vergil Chițac - „Mă bazez pe sprijinul Guvernului României pentru plata subvenției la gigacalorie în această iarnă”

31 Aug 2022 1407