Rechizitoriu Sef la aeroport, prins cu mita la McDonald's

Adrian Ionescu, şeful Atelierului Electroenergetic al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, a fost trimis în faţa instanţei, pentru a răspunde acuzaţiilor de luare de mită pe care i le aduc anchetatorii. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Florentina Cristiana Ionescu, soţia şefului de la Kogălniceanu, a fost scoasă de sub urmărirea penală, ea fiind cercetată pentru complicitate la luare de mită.

Informaţiile privind presupusele ilegalităţi comise de Ionescu au fost aduse la cunoştinţa procurorilor pe 4 august, când administratorul SC Electro-David SRL, care executa lucrări în incinta aeroportului, a formulat un denunţ împotriva lui. Conform faptelor reclamate, Adrian Ionescu ar fi solicitat, în repetate rânduri, 20% din valoare lucrării executate, pentru a permite continuarea acesteia până la finalizare. Flagrantul a fost realizat pe 5 august, la McDonald`s, iar la întâlnire a participat şi Florentina Cristiana Ionescu, soţia şefului de la Kogălniceanu. În cadrul discuţiilor ce au urmat şi care au fost interceptate de procurori, Adrian Ionescu i-ar fi spus denunţătorului că lucrarea respectivă are probleme, dar că el l-ar putea „ajuta" în schimbul sumei de 1.000 de euro. În acest moment, denunţătorul i-ar fi înaintat plicul cu 2.000 de dolari, „în bancnote capcanate", potrivit anchetatorilor. Conform rechizitoriului, banii au fost număraţi de soţia lui Ionescu, femeia confirmând că suma este de 2.000 de dolari, introducând apoi banii în poşetă. Potrivit procurorilor, pe 3 iulie 2008, între Societatea Naţională Aeroport Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa SA şi SC AIR BP Sales România SRL s-a încheiat un contract pentru închirierea unui teren în incinta aeroportului, în vederea construirii a 2 - 4 rezervoare fixe supraterane demontabile. „În vederea realizării obiectului contractului", spun procurorii, „SC AIR BP Sales România SRL a contractat cu diferite firme executarea efectivă a construcţiei".

Contract cu firma angajatului

Una dintre ele a fost SC Electro-David SRL, administrată de denunţător. Astfel, în baza contractului nr. 28/23.07.2008, firma se obliga să execute alimentarea cu energie electrică a depozitului de carburanţi în termen de 45 zile de la data semnării contractului şi a obţinerii tuturor autorizaţiilor şi avizelor necesare. „SC AIR BP Sales România SRL a obţinut în următoarea perioadă certificatul de urbanism, autorizaţia de construcţie, avizul de construcţie, avizul de mediu şi avizul ENEL de principiu, în baza ultimului începând negocierile pe partea electrică cu reprezentanţii aeroportului, care urmau să asigure puterea necesară alimentării cu energie a depozitelor", se arată în rechizitoriu. Pe 02.10.2008, SC AIR BP Sales România SRL a cerut să fie informată în legătură cu traseele utilităţilor şi poziţia acestora faţă de perimetrul închiriat, pentru întocmirea proiectului lucrării „racordare cu energie electrică". Ulterior, denunţătorul, electrician autorizat ANRE, care la acel moment nu numai că era administrator al Electro-David SRL, ci şi angajat electrician al Atelierului Electroenergetic al aeroportului, a elaborat schiţa traseului şi mai multe memorii tehnice, ca urmare a obiecţiilor lui Adrian Ionescu, superiorul său ierarhic la momentul respectiv. Conform anchetatorilor, Ionescu ridica adesea obiecţiuni cu privire la lucrarea de racordare, „sugerând totodată că ar renunţa la acestea pentru o parte din contravaloarea lucrării". După începerea lucrării, aceasta a fost oprită de mai multe ori de Adrian Ionescu, din diferite motive. „La jumătatea aceleiaşi luni (n.r. iulie), cererea adresată de Ionescu Adrian lui E.V. (n.r. denunţătorul) de a i se plăti o cotă din valoarea lucrării a devenit mai insistentă, inculpatul nemaiţinând cont de prezenţa altor persoane. Solicitările sale au devenit exprese", au afirmat procurorii. Procesul în care Adrian Ionescu va fi judecat pentru luare de mită se va judeca la Tribunalul Constanţa, prima înfăţişare fiind fixată pentru luna viitoare.

  


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, suspectată de purtare abuzivă! (DOCUMENT)

07 May 2024 701

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 764

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 765

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 912

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1219

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 950

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1064

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1850

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 883

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1091

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1145

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1073

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2176

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 832

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2468