Bolizii, barcile si luxul, distractia lui Mazare in 2008 (galerie foto)

barci.jpgMotoarele puternice nu au lipsit de pe litoral nici în vara lui 2008. Maşini puternice, bărci de viteză sau yach-turi, bijuterii pe patru roţi sau „doamne" de epocă, toate au făcut deliciul împătimiţilor de cai putere. Dar, mai ales pentru a-l distra pe primarul Radu Mazăre, aflat în spatele celor mai multe dintre evenimentele organizate în anul ce tocmai s-a încheiat, pe litoral. 

Evenimentele de profil au debutat pe 5 aprilie cu o paradă a maşinilor de epocă.

parada_masini_de_epoca_32.jpgManifestarea a făcut parte din programul „Cu NATO... pe Litoral!", ce a avut ca scop deschiderea timpurie a sezonului estival. Posesorii de maşini vechi, reuniţi în Clasic Auto Club, şi-au prezentat bijuteriile pe patru roţi, unele dintre ele unice în România: Ford Mustang, din 1967, Volvo P1800, model din 1961, Fiat 1100, din 1966, Mercedes 190, din 1963, si Fiat 850, din 1965, au fost doar câteva dintre automobilele care au participat la parada. Evenimentul a fost „garnisit" cu prezentarea a doua jeep-uri militare, dintre care un Jeep Military Bantam, varianta creata pentru război, aduse, tocmai din Capitală, de Nicu Apostol, preşedintele Clubului Vehiculelor de Epoca din Bucureşti.

mamaia_powermarine_auto_show_53.jpgLuna Dictator-ului

În mai, mai precis pe 14, a debutat Power Marine Auto Show, eveniment de la care nu a putut lipsi tocmai primarul Radu Mazăre. Evenimentul, organizat de firma de suflet a edilului, Power Marine, a atras numeroşi curioşi, veniţi să vadă atât maşinile, cât şi fetele frumoase. Cu această ocazie, Mazăre şi-a prezentat şi

Studebaker Dictator-ul, fabricat in 1937. Vedeta expoziţiei a fost o maşina de Formula 1, pilotată în 2007 de Giancarlo Fisichella.

Bărcile, vedetele lui iunie

Luna iunie a fost dedicată bărcilor. Atât Power Marine cât şi Franco`s Marina au organizat boat show-uri. Primul eveniment i-a aparţinut firmei Power Marine şi a fost inaugurat pe 18 iunie. Expoziţia, a ţinut cinci zile şi a adus pe litoral bărci cum rar poţi vedea. Şi asta, probabil, şi din cauza pasiunii pentru sporturile nautice a primarului Radu Mazăre. Prezent la inaugurarea show-ului, edilul şi-a adus aminte că, acum câţiva ani, când „bătea marea cu yachtul", nu prea existau marine, unde să acostezi.

La expoziţie, cei interesaţi au putut admira ambarcaţiuni de la cele mai ieftine, gonflabile sau din fibra de sticlă, cu un preţ de aproximativ 5.000 -6.000 de euro (fără motor, acesta ajungând la 4.000 de euro), până la unele costisitoare, de aproape jumătate de milion de euro. Vedeta expoziţiei a fost un Atlantis 55, care costă un milion de euro.

mamaia_boat_show.jpgÎntrecere X6 - Pershing 46'

Tot în iunie, pe 28 şi 29, Franco's Marina a organizat primul eveniment dedicat exclusiv yachturilor de lux cu motor. Evenimentul s-a desfăşurat în Portul Tomis. În cadrul show-ului au fost lansate la apa patru yacht-uri de mare clasă: Pershing 37', Pershing 46', Ferretti 460 si Navetta 26 Custom Line. Momentul cel mai spumos a fost pe departe cel în care un automobil BMW X6 s-a întrecut cu Pershing-ul 46' din portul Tomis până în portul Eforie Nord. Competiţia a fost strânsă pe tot parcursul cursei, ambarcaţiunea, dotată cu două motoare de 800 CP fiecare, reuşind să ajungă prima în port. În ultimele minute însă ea a fost dezavantajată de manevrele ce solicită timp pentru ancorare, automobilul reuşind să parcheze primul la cheu.

exotic_car_show_067.jpgLux... de epocă

Cele trei zile de Exotic Car Show (4-6 iulie) au avut un foarte mare succes şi au reprezentat un cadou pentru edilul Radu Mazăre care şi-a serbat aniversarea celor 40 de ani pe 5 iulie. Maşini tunate, de epocă sau de lux s-au perindat în cele trei zile în piaţeta Cazinoului din Mamaia. La evenimentul organizat, evident, de Power Marine au participat cu maşini trecute de prima tinereţe atât senatorul Nicolae Moga (pe atunci consilier local PSD), cât şi viceprimarul Gabi Stan, dar şi fratele edilului, Mihai Mazăre. Sute de curioşi au contemplat exponatele, multe dintre ele maşini rare si foarte frumoase. Evident, premiile s-au dat... bine. Cea mai frumoasa maşina a fost ales Auburn-ul din '36, al lui Mihai Mazăre. Stundbacker Dictator-ul sărbătoritului a fost cea mai veche maşina, iar cel mai impozant a fost considerat Jeep-ul CJ7, al lui Gabi Stan. Nicolae Moga a plecat acasă cu distincţia obţinută pentru „cea mai de teren maşină". PSD-istul şi-a expus Willys-ul din 1954. Au mai câştigat aprecierea juriului maşinile lui Elan Schwartzenberg (pe atunci încă sotul Mihaelei Radulescu), un Mercedes 200 S, dar şi Excalibur-ul unui anume Marcel Butuz. Cel mai sexy automobil a fost ales un Ferrari Dino 260 GTC. Ultima zi a evenimentului a fost dedicată maşinilor de lux. Mercedes-uri de sute de mii de euro, Porsche-uri, Jaguar, Bentley, Lamborghini-uri, Ferrari, Aston Martin şi alte mărci, „interzise" oamenilor cu venituri modeste, au fost expuse spre deliciul celor prezenţi. Fără doar şi poate, vedeta zilei a fost un impunător Ford Dominator, înmatriculat în Brasov. Chiar dacă majoritatea exponatelor au fost aduse din Capitală, nici constănţenii nu s-au lăsat mai prejos. Au fost arătate lumii maşinile deputatului PSD Eduard Martin şi cea a omului de afaceri Cameliu Babinciuc. Primul are un Lamborghini Gallardo din 2007, serie limitată nera, cu motor de 5000 centimetri cubi şi 520 de cai putere. Babinciuc şi-a adus în piaţetă bijuteria alba: un Mercedes SL 55 AMG din 2006, tunat în Germania.

mamaia_luxury_show167.jpgCohiba, Muller, Vertu, Parmigiani

În aceeaşi lună a fost organizat şi Luxury Summer Show. Nu mai trebuie menţionat organizatorul. Deja se ştie... Power Marine-ul lui Ionuţ Barbu. Din nefericire, târgul de lux nu a atras publicul, neinteresat se pare de obiecte pe care nu le poate avea. Ceasuri din aur, mobilier, pietre preţioase, ambarcaţiuni, jacuzzi, un elicopter, automobile cu preturi exorbitante, trabucuri, dar şi produse cosmetice. Cam asta puteau cumpăra cei cu dare de mână de la târgul de lux.

Preţurile... cel puţin piperate pentru un muritor de rând: trabucuri Cohiba - între 165 şi 2.400 de lei, ceas Franck Muller Tourbillon, din aur roz - 92.000 de euro,  ceas Parmigiani făcut pentru yachturile Pershing, ediţie limitată, cu o carcasă din aur roz şi un mecanism automatic, celebrele telefoane Vertu. Preţuri mari, vânzări mici. „Am vândut două perechi de pantofi, una de şase şi cealaltă de şapte milioane", spunea reprezentanta singurei firme care deţine franciza Baldinini, un brand italian de lux. Cel mai scump produs adus în expoziţie de către firma de marochinărie a fost o geantă neagră, de 27 de milioane.

Aşteptăm o vară 2009 la fel de agitată şi de... luxoasă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tomitanul neputincios

04 Jan, 2009 09:37

cine sa comenteze ? mazare face ce vrea, alegatorii tomitani {suna bine !} primesc tacam de pui si sunt FERICITI. niste neputinciosi .

Articole asemanatoare

Proces între Primarul Municipiului Mangalia și Dia Litoral SRL. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

19 May 2024 276

Farul Constanța, plan pentru sezonul viitor Hagi - „Trebuie să construim. Sper să fiu inspirat și să fac o echipă frumoasă“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 893

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 429

CJC cere acord de mediu pentru proiectul „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”

19 May 2024 465

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 605

Lotul de skandenberg al Constanței, rezultate deosebite la Campionatul de Armwrestling IFA 2024

18 May 2024 510

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 829

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2476

„Împreună scriem istorie!“ Ce performanță! Carol Popa, de la CSM Constanța, pe primul loc în clasamentul european (GALERIE FOTO)

16 May 2024 789

Tomis Spartan Division Constanța, 12 medalii la competiția internațională de la Varna (GALERIE FOTO)

14 May 2024 452

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1540

Alegeri locale 2024 Horia Constantinescu- „Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“

12 May 2024 728

Statul ia în calcul să investească într-un parc tematic major pe litoral

12 May 2024 785

Imobiliare Constanța Plajă amenajată și beach bar! Autorizație de construire pentru firmele familiei Carabaș

12 May 2024 1360

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3459