Adevărul de seară Cele mai frumoase plaje de pe litoral

La malul românesc al Mării Negre există şi plaje care merită să figureze printre preferinţele turiştilor: au apă curată, nisip fin, umbreluţe, şezlonguri, duşuri şi grupuri sanitare. Reporterii „Adevărul" au cutreierat staţiunile de pe litoral pentru a găsi cele mai frumoase, mai curate şi mai amenajate plaje.

Am intrat deja în perioada de vârf a sezonului estival. Preţurile au săltat considerabil, însă litoralul este plin ochi de turişti care caută soare, distracţie şi, în acelaşi timp, relaxare. Dacă familiştii preferă sudul litoralului, cu facilităţi de recreere pentru copii, tinerii îşi adjudecă Mamaia, cu beach-baruri la modă. Plajele sunt un criteriu important după care se ghidează cei care aleg o destinaţie la malul mării. Ele trebuie să fie curate, să aibă nisipul fin şi apa limpede, duşuri şi toalete publice, dar şi pază. O singură plajă de pe litoralul românesc a primit distincţia internaţională Blue Flag, cea care atestă calitatea apei mării, a nisipului şi a dotărilor. Este vorba despre plaja Vega, din Mamaia. Cu toate acestea, există şi alte plaje care încep să se ridice la standardele de calitate cerute de turişti.

Pentru a veni în sprijinul lor, reporterii „Adevărul" au realizat un top 5 al celor mai bune plaje. Astfel, pe primele două locuri se află două plaje din Mamaia, Vega şi Crush. Pe locul trei s-a clasat Carmen, din Venus, pe patru, Delta din Jupiter, iar pe locul al cincilea, La Steaguri, din staţiunea Neptun. Familia Mihai din Bucureşti îşi petrece pentru al doilea an consecutiv concediul la Hotel Vega. „Este linişte, curat şi de asemenea este o plajă bine păzită şi întreţinută. Chiar dacă tarifele sunt mai mari, serviciile sunt pe măsură", susţine George Mihai.

Cristian Bărhălescu, preşedinte Regiunea Sud-Est a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, a declarat că unele plaje de pe litoralul românesc sunt deasupra unora din staţiuni celebre din Spania, Italia sau Grecia. „În ultimii ani, staţiunile româneşti s-au reconstruit, s-au reaşezat şi şi-au căutat o identitate. Operatorii din turism nu trebuie să inventeze nimic, ci să împrumute ce este mai bun din punct de vedere al serviciilor", a declarat Cristian Bărhălescu.

Astfel, clienţii au determinat o anumită tipologie pe zone a litoralului. „În sudul litoralului este atmosferă mai boemă, cu zone liniştite şi pline de verdeaţă, în timp ce în staţiunea Mamaia sunt zone mai zgomotoase şi mai dinamice, specifice tineretului", a continuat Bărhălescu.

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai frumoase plaje de pe litoralul românesc, Cristian Bărhălescu spune că topul realizat de „Adevărul" este obiectiv şi unul de bun-simţ. În ultimii ani, investiţiile care s-au făcut pe porţiunile de plajă depăşesc un milion de euro doar în Mamaia. Criteriile după care este aleasă o plajă civilizată sunt: apa curată, nisipul fin, amenajările de plajă - umbreluţe, şezlonguri şi beach-baruri, şi utilităţile - duşuri şi grupuri sanitare.

Vega, din Mamaia este singura plajă de pe litoralul românesc cu certificat Blue Flag, care atestă calitatea apei mării, a nisipului şi a dotărilor. Aici sunt amenajate spaţii pentru şezlonguri, cu umbrele şi mese. Un şezlong se poate închiria cu 20 de lei în cursul săptămânii şi cu 30 de lei în weekend.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 508

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 526

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 691

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 941

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1540

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 947

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 755

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 808

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 674

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 583

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 988

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 610

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 730