Jurnal de Constanta Cu 21 de puncte, Daniela Neagu se vedea director la ITM?

După alegerile parlamentare din toamna anului 2008, coaliţia de guvernare PSD - PD-L şi-a împărţit puterea în teritoriu prin „detaşarea" funcţiilor de conducere din cadrul instituţiilor deconcentrate. Printre cei promovaţi de social-democraţi s-a aflat şi Daniela Neagu, ce a prins un post de adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Tentativa acesteia de a reveni pe post a eşuat.

Imediat după alegerile parlamentare din 2008, divizarea influenţei la nivel judeţean între PSD şi PD-L n-a fost fifty-fifty, social-democraţii dovedindu-se mult mai abili decât democrat-liberalii constănţeni. Printre deconcentratele „arvunite" la acea vreme de PD-L Constanţa s-a aflat Inspectoratul Teritorial de Muncă. Numai că, din cele trei funcţii de conducere, doar fotoliul de director general a revenit PD-L. Ca din neant, funcţia de director coordonator adjunct relaţii de muncă din cadrul ITM Constanţa a ajuns să fie ocupat de Daniela Roxana Neagu. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât aceasta a susţinut sus şi tare că nu este membru PSD, iar promovarea sa ar fi fost urmarea faptului că „ambele partide (n.r. - referire la PSD şi PD-L) m-au susţinut".

„Pupila" lui Sârbu

Însă, preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, n-a „acceptat" varianta avansată de Neagu şi a negat o eventuală susţinere a ei din partea democrat-liberalilor. „Nu are nicio legătură cu PD-L şi nici n-a fost susţinută de noi. Mi s-a spus că a fost promovată la propunerea ministrului Muncii Marian Sârbu (n.r. - pe atunci, membru al PSD, în prezent preşedinte al partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României). Ea nu a cerut şi nici n-a beneficiat de susţinerea noastră", afirma pe atunci Banias. Susţinerea de care s-a bucurat Daniela Neagu a rămas, oficial, o necunoscută, mai ales că atunci când am întrebat-o cine-i este „înger păzitor" ea a răspuns: „Întrebaţi-l pe Doamne Doamne. El ştia că locul acesta e potrivit pentru mine".

Doamne Doamne a uitat-o?

Bazându-se pe ceea ce ştia Doamne Doamne, Daniela Neagu a ajuns, probabil, să fie convinsă că postul de director adjunct al ITM Constanţa îi este predestinat. Aşa se poate explica revenirea ei în cursa pentru ocuparea funcţiei, deşi avea contracandidat un om cu vechime şi experienţă în domeniu - Marian Becheanu. Dar Neagu nu s-a lăsat intimidată. O fi crezut că Marian Sârbu, acum lider de marcă al UNPR, n-a uitat-o şi o va ajuta să revină în structura de conducere a ITM Constanţa. Însă, n-a fost să fie. Pe data de 20 decembrie, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) s-a susţinut prima probă a concursului - cea scrisă, la care, spre deosebire de Becheanu, care a avut 81 de puncte, domnişoara Neagu n-a reuşit să obţină decât 21.

Deşi are posibilitatea de a contesta, diferenţa de punctaj este mult prea mare pentru a-i mai da vreo şansă să intre în proba orală a concursului ce va avea loc mâine, 22 decembrie, la ora 10.00, tot la sediul ANFP din Bucureşti.

Singur în cursă

Altfel spus, unicul concurent ce va fi intervievat de comisie va fi Marian Becheanu. De altfel, contactat telefonic, acesta ne-a confirmat că proba scrisă a fost „destul de complexă şi a cuprins cinci subiecte", bibliografia ce trebuia învăţată având peste 40 de legi. „Pentru a avea dreptul de a susţine proba orală, candidaţii trebuie să aibă peste 70 de puncte. Teoretic, ar fi imposibil ca domnişoara Neagu să mai concureze", a conchis actualul director adjunct interimar al ITM Constanţa, Marian Becheanu.

www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 506

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 526

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 691

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 940

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1540

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 947

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 755

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 807

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 673

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 583

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 987

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 610

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 730