Observator de ConstanţaPrimarul Mazare este compatibil

Edilul a castigat procesul cu ANI, care in 2009 l-a declarat incompatibil cu functia sa

ANI trebuie sa-i plateasca daune si cheltuieli de judecata in valoare de 5.000 lei

Primarul municipiului Constanta, Radu Stefan Mazare, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a castigat proces intentat Agentiei Nationale de Integritate, care in 2009 l-a declarat incompatibil cu functia publica pe care o detine. Potrivit precizarilor si a documentelor oficiale prezentate de edil, decizia apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, data in conformitate cu decizia Curtii de Apel Galati, Sectia contencios administrativ si fiscal. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, pentru dosarul 1121/36/2009 din data de 10.09.2010, dosar ce are ca obiect „anulare act administrativ", dosar aflat in recurs, a dat urmatoarea solutie: „Decizia 2391/28.04.2011 respinge recursul ca nefondat. Obliga recurentul la plata sumei de 2.380 lei, cheltuieli de judecata. Irevocabila". „Pe langa incalcarea evidenta a dreptului la informare si la aparare, ANI a pronuntat o solutie nefundamentata, tocmai prin graba nejustificata in care a fost rezolvat cazul. Daca aceasta ar fi dat efectiv reclamantului posibilitatea de a se apara, atunci nu s-ar fi ajuns la situatia de pretinsa de incompatibilitate", se mai precizeaza in decizia Curtii.

"Sa plateasca slugoii, nu pensionarii"

„Inalta Curte de Casatie si Justitie confirma decizia data de Curtea de Apel Galati! (...) Dupa alegeri, cand vom ajunge la putere, voi cere ca acesti bani sa fie platiti de catre slugoii care au executat ordinele, nu de institutii. Acum, banii pe care ei ii primesc sunt, de fapt, banii pe care i-au taiat pensionarilor. Sa facem economii si sa platim aparatul de opresiune. Cand ajungem la putere, voi cere noilor sefi ai institutiilor sa se indrepte in instanta si sa puna slugile executante acesti bani. Nu trebuie sa plateasca pensionarul din pensia taiata pentru porcariile facute de acesti slugoi, la ordin", a precizat primarul Radu Mazare.

Primarul Mazare a formulat o actiune in contencios administrativ dupa ce ANI a constatat ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23 aprilie 2003 - 5 noiembrie 2003. Starea de incompatibilitate se referea la faptul ca in perioada de timp mentionata, Mazare a avut calitatea de administrator al SC Nisipuri SA, societate infiintata la data de 4 noiembrie 1998, calitate din care s-a retras la data de 6 noiembrie 2003. La fel ca si la data la care ANI l-a declarat incompatibil (30.07.2009) pe primar, dar si acum, Radu Mazare a tinut sa precizeze, in pasi de dans, ca asa zisa stare de incompatibilitate a fost o eroare, rectificata de Registrul Comertului, ulterior. „El are ANI (presedintele Traian Basescu n.r.), eu am banii", a declarat Radu Mazare la situatia in care ANI va trebui sa-i achite suma de 5.000 de lei, cheltuieli de judecata si daune. Asa cum a procedat de fiecare data cu acesti bani castigati din procese, si acum, Mazare ii va dona oamenilor amarati.

Si din alte procese intentate unor institutii publice primarul Constantei a castigat bani. Este vorba despre procesul cu DNA, pentru refuzul de a-i pune la dispozitie un raport si pe care l-a castigat, iar acum are de primit 5.000 lei, dar si despre un alt dosar, cel al scandalului iscat in jurul terenului pe care este construit Cazinoul din statiunea Mamaia. „Mare parte din justitie a ramas verticala. Este norocul nostru, marele nostru noroc", a conchis primarul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 620

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 549

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 706

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 959

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1280

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1557

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 960

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 760

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 602

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 813

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 678

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 586

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1002

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 613

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 737