Politic

Stelian Ion (USR) - „Când eşti primar, mersul la serviciu cu transportul în comun nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei“

Înainte de orice, un primar trebuie să fie manager. El nu a fost ales să demonstreze modestie, ci eficienţă, spune deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
„Că eşti primar sau vreun soi de demnitar, mersul cu transportul în comun la serviciu nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei. Şi nici strânsul gunoaielor, mai ales dacă sunt rodul unor ani de neglijenţă ai administraţiei partidului tău. Ba este de-a dreptul dezonorant dacă modestia se trezeşte în tine doar în an electoral. E ruşinos să crezi că poţi prosti oamenii cu astfel de gesturi de vitrină. Pe un om pe care îl respecţi nu-l tratezi ca pe un copil, arătându-i poze colorate sau vopsind gardul.
 
Cu ce-l încălzeşte pe locuitorul urbei dacă o dată pe an se înghesuie în autobuz alături de primar? Cu ce îi este mai bine dacă-l vede pe primar că împarte diplome vârstnicilor, că umblă să dea cadouri copiilor, că scoate angajaţii primăriei la Daciada curăţeniei sau la donare de sânge?

Cetăţeanul vrea o administraţie onestă şi eficientă în gestionarea banului public, vrea trotuare şi şosele bune, vrea să se bucure de parcuri şi de spaţii verzi întreţinute, vrea să nu-l omoare cu zile birocraţia, vrea să poată munci aici, pe cont propriu sau ca angajat, şi să facă bani cum se fac în alte mari oraşe din ţară şi din Europa, vrea un oraş care să nu-i întindă nervii la maximum, ci să-i ofere oportunităţi de destindere şi de îmbogăţire spirituală.
 
Din păcate, aceste gesturi nu vin să suplimenteze îndeplinirea fişei postului, a sarcinilor de serviciu. Ele sunt menite tocmai să se substituie acestor sarcini, să ia ochii oamenilor, adică să falsifice realitatea cenuşie a unei urbe”, a scris parlamentarul constănţean pe contul său de Facebook.
 
Vă reamintim că angajaţii Primăriei Municipiului Constanţa, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul Decebal Făgădău şi viceprimarii Costin Răsăuţeanu şi Dumitru Babu, au ajuns la începutul acestei săptămâni la serviciu cu autobuzele RATC Constanţa.
Demersul angajaţilor municipalităţii face parte din campania „Alege autobuzul”, demarată la începutul acestei săptămâni în care toţi cei menţionaţi se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun la şi de la sediile instituţiilor unde îşi desfăşoară activitatea.

„Alege autobuzul“ este o campanie civică derulată de Primăria municipiului Constanţa şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa“, în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare“, ce are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu maşinile ISUZU Euro 6, şi încurajarea locuitorilor municipiului Constanţa în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.
 
Citeşte şi:
 
LIVE VIDEO Primarul Constanţei a ajuns la serviciu cu autobuzul RATC (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) - „Vom începe să reclădim Constanţa. Vom avea un birou de europarlamentar în oraş, deschis de colegul nostru Nicolae Ştefănuţă“

13 May 2019 1115

Stelian Ion (USR) - „Puţin probabil ca staţiunea Mamaia să atingă măcar performanţele staţiunilor de pe litoralul bulgăresc!“

09 May 2019 1051

Stelian Ion (USR) - „Votezi, deci exişti. Pe 26 mai alegem să existăm!“

06 May 2019 303

Deputatul Stelian Ion (USR), despre nominalizările PSD - „Nicolicea este coșmarul justiției. Brăiloiu este zero barat”

17 Apr 2019 443

Proiect de reformă constituţională Stelian Ion (USR) - „Interzicerea ocupării funcţiei de judecător constituţional de către persoane care au fost membre în partide politice în ultimii 9 ani!“

16 Apr 2019 530

Ce spun parlamentarii de la Constanţa despre dosarul Revoluţiei?

09 Apr 2019 410

Deputatul Stelian Ion se alătură Asociației Elevilor din Constanța şi cere retragere OUG care elimină acordarea facilităţilor de transport

02 Apr 2019 803

Registrul spațiilor verzi trebuia finalizat din decembrie 2009 Deputatul Stelian Ion (USR) - „Tupeul primarului Făgădău nu are margini!”

26 Mar 2019 595

Stelian Ion (USR) - „Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie va avea o viaţă scurtă“

13 Mar 2019 477

Deputatul Stelian Ion, despre respingerea alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare - „Urmează să facem o contestație”

07 Mar 2019 524

Constanța. Protest al locatarilor unui bloc din cartierul Tomis Nord. Oamenii sunt deranjați de un proiect imobiliar (galerie foto)

07 Mar 2019 2880

Paradisuri fiscale pentru nişte băieţi deştepţi! Stelian Ion (USR) - „PSD vrea să legifereze afaceri cu jocuri de noroc în Delta Dunării. Vom ataca la CCR“

06 Mar 2019 694

În contextul protestelor din justiţie Deputatul USR Stelian Ion a transmis o scrisoare deschisă avocaţilor din România (document)

01 Mar 2019 741

USR îi solicită Avocatului Poporului să conteste OUG-ul pe justiţie la CCR

22 Feb 2019 587

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 1319