Politic

Stelian Ion (USR) - „Când eşti primar, mersul la serviciu cu transportul în comun nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei“

Înainte de orice, un primar trebuie să fie manager. El nu a fost ales să demonstreze modestie, ci eficienţă, spune deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
„Că eşti primar sau vreun soi de demnitar, mersul cu transportul în comun la serviciu nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei. Şi nici strânsul gunoaielor, mai ales dacă sunt rodul unor ani de neglijenţă ai administraţiei partidului tău. Ba este de-a dreptul dezonorant dacă modestia se trezeşte în tine doar în an electoral. E ruşinos să crezi că poţi prosti oamenii cu astfel de gesturi de vitrină. Pe un om pe care îl respecţi nu-l tratezi ca pe un copil, arătându-i poze colorate sau vopsind gardul.
 
Cu ce-l încălzeşte pe locuitorul urbei dacă o dată pe an se înghesuie în autobuz alături de primar? Cu ce îi este mai bine dacă-l vede pe primar că împarte diplome vârstnicilor, că umblă să dea cadouri copiilor, că scoate angajaţii primăriei la Daciada curăţeniei sau la donare de sânge?

Cetăţeanul vrea o administraţie onestă şi eficientă în gestionarea banului public, vrea trotuare şi şosele bune, vrea să se bucure de parcuri şi de spaţii verzi întreţinute, vrea să nu-l omoare cu zile birocraţia, vrea să poată munci aici, pe cont propriu sau ca angajat, şi să facă bani cum se fac în alte mari oraşe din ţară şi din Europa, vrea un oraş care să nu-i întindă nervii la maximum, ci să-i ofere oportunităţi de destindere şi de îmbogăţire spirituală.
 
Din păcate, aceste gesturi nu vin să suplimenteze îndeplinirea fişei postului, a sarcinilor de serviciu. Ele sunt menite tocmai să se substituie acestor sarcini, să ia ochii oamenilor, adică să falsifice realitatea cenuşie a unei urbe”, a scris parlamentarul constănţean pe contul său de Facebook.
 
Vă reamintim că angajaţii Primăriei Municipiului Constanţa, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul Decebal Făgădău şi viceprimarii Costin Răsăuţeanu şi Dumitru Babu, au ajuns la începutul acestei săptămâni la serviciu cu autobuzele RATC Constanţa.
Demersul angajaţilor municipalităţii face parte din campania „Alege autobuzul”, demarată la începutul acestei săptămâni în care toţi cei menţionaţi se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun la şi de la sediile instituţiilor unde îşi desfăşoară activitatea.

„Alege autobuzul“ este o campanie civică derulată de Primăria municipiului Constanţa şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa“, în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare“, ce are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu maşinile ISUZU Euro 6, şi încurajarea locuitorilor municipiului Constanţa în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.
 
Citeşte şi:
 
LIVE VIDEO Primarul Constanţei a ajuns la serviciu cu autobuzul RATC (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Congres USR. Deputatul Stelian Ion candidează pentru un post în Biroul Naţional

14 Aug 2019 839

Stelian Ion (USR) - „Copiii noştri nu trebuie să facă autostopul pentru a merge la şcoală!“ (documente)

02 Aug 2019 571

Stelian Ion (USR) - „Cât cinism! Abrogaţi legea recursului compensatoriu prin OUG! Ce referendum visaţi?“

29 Jul 2019 341

Stelian Ion (USR) le cere românilor să o bombardeze cu emailuri pe Dăncilă. Subiectul - noul şef al CNAS, suspect într-un dosar de corupţie!

27 Jul 2019 444

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 677

Stelian Ion, deputat de Constanţa - „Aceasta este echipa cu care, practic, USR va câştiga alegerile locale în 2020“ (galerie foto)

06 Jul 2019 1512

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 805

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 iunie 2019

28 Jun 2019 713

„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare

26 Jun 2019 998

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 1019

Un asociat din Black Sea Pilots SRL s-a retras. Ce au mai hotărât asociaţii

07 Jun 2019 972

Deputatul Stelian Ion, tătic pentru a doua oară

05 Jun 2019 854

Stelian Ion "Votul electronic este una dintre principalele priorități ale USR"

02 Jun 2019 521

Teren atribuit unui veteran de război decedat și care a ajuns la afaceristul Cilibia Curtea de Apel Constanța a anulat hotărârea de CLM prin care s-a realizat o împroprietărire ilegală (documente+galerie foto)

01 Jun 2019 3435

Stelian Ion, propunerea USR pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților

28 May 2019 483