Acţiune a Polaris M Holding Elevii Colegiului Pedagogic trag un semnal de alarmă! Se implică pentru ca parcul Tăbăcărie să fie mai curat! (galerie foto)

Aproximativ 40 de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa au participat, joi dimineaţă, la o acţiune de ecologizare a malului lacului Tăbăcărie. Elevii au răspuns prezent la ideea lansată de Polaris M Holding şi, timp de aproximativ două ore, au adunat deşeurile pe care constănţenii nepăsători le-au aruncat pe malul lacului, în zona cuprinsă între Biserica „Sf. Mina“ şi Pavilionul Expoziţional.
 
„Le-am propus elevilor o acţiune de ecologizare pentru că ne dorim să conştientizeze faptul că sunt cetăţeni ai acestui oraş, sunt locurile unde ei îşi petrec timpul liber şi este foarte important să participe şi ei la menţinerea curăţeniei acestor locuri“, a spus profesorul Carmen Florescu.
 
Elevii au fost receptivi la acţiunea propusă, care face parte din campania „Curăţăm Constanţa Noastră“, vorbind despre necesitatea implicării în viaţa şi modul în care arată oraşul, pentru a oferi generaţiilor viitoare un mediu curat şi primitor.
 
„Am decis să ajutăm puţin Constanţa în care trăim, pentru a crea un mediu cât mai plăcut şi pentru a putea să oferim şi celor mai mici, copiilor, un mediu în care să se poată juca, să se poată simţi bine. Nu trebuie să uităm de natură, contează foarte mult ca mediul în care animalele trăiesc să fie curat şi prielnic dezvoltării lor“, a spus Gabriela Spătaru, elevă a Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“.
 
Elevii au fost echipaţi corespunzător acţiunii de curăţenie, primind veste, mănuşi, saci, mincioguri şi au încercat să transmită un mesaj tuturor constănţenilor, care trebuie să înţeleagă faptul că locul deşeurilor nu este pe spaţiul verde sau în apă, ci la coşul de gunoi. La finalul celor două ore, elevii au adunat aproximativ 400 kg de deşeuri.
 
Polaris M Holding organizează anual astfel de acţiuni de ecologizare pe malul lacului Tăbăcărie, o arie naturală protejată la nivel naţional, alături de elevi din şcolile constănţene, însă, din păcate, constănţenii nu păstrează curăţenia acestei zone.
 
„Prin intermediul acestei acţiuni, vrem să atragem atenţia asupra unui fenomen des întâlnit, anume aruncarea deşeurilor la întâmplare pe spaţiul public. Am ecologizat malul lacului Tăbăcărie anual, uneori chiar şi de două ori pe an, însă, din păcate, efectele acţiunilor de ecologizare au fost temporare. După câteva zile, această zonă era din nou plină de deşeuri. Din acest motiv, vrem să atragem atenţia anumitor cetăţeni lipsiţi de atitudine civică să adopte un comportament responsabil faţă de mediu, să arunce deşeurile la coşurile de gunoi, şi nu pe jos. Practic, aceasta este singura modalitate de a păstra această zonă curată“, a declarat specialistul în relaţii publice al Polaris M Holding, Călina Spirea.
 
Responsabilitatea faţă de mediu a companiei Polaris, în cadrul campaniei de conştientizare „Curăţam Constanţa Noastră”, este demonstrată prin suplimentarea de acţiuni de igienizare în zone în care obligativitatea contractuală este inexistentă. Astfel, Polaris sprijină zilnic această campanie prin intermediul lucrărilor de salubrizare, ce implică: suplimentarea numărului de echipaje, prelungirea programului de lucru, colectarea deşeurilor rezultate din igienizarea spaţiilor curăţate de agenţii economici sau de către locatari, măturatul stradal şi transportul deşeurilor.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Primăria Comunei Mereni, județul Constanța a atribuit un contract de servicii de curățenie (DOCUMENT)

12 Apr 2024 1095

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 997

Consiliul Județean Constanța cumpără servicii de întreținere și reparații curente la instalațiile sanitare

21 Mar 2024 554

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 646

Cumpărări directe Constanța Primăria Vulturu a ales Cleaning G&K Group pentru serviciile de curățenie și igienizare (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 593

Ce firmă va face curățenie la Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța? (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 764

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 753

Licitație contestată la CNSC Iridex Group Salubrizare a vrut să facă curățenie și în parcările și grupurile sanitare de pe Autostrada Soarelui! Ce verdict a primit?

03 Mar 2024 710

„Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța” O nouă viață pentru Palatul Copiilor din Constanța

03 Mar 2024 672

Licitații Constanța Cine face curăţenie în birourilor Primăriei Medgidia?

02 Mar 2024 759

Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, județul Constanța, este dispus să aloce peste 500.000 de lei pentru servicii de curățenie și igienizare (DOCUMENT)

01 Mar 2024 618

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța caută o firmă care va face curățenie în Pavilioanele pentru pensionari (DOCUMENT)

15 Feb 2024 744

Societatea Exclusiv Auto ENB SRL angajează femeie la curățenie cu normă întreagă

08 Feb 2024 713

Licitații Constanța Licitație organizată de Nuclearelectrica Serv SRL pentru achiziția de produse de curățenie și igienă

13 Jan 2024 869

Horoscop pentru miercuri, 29 noiembrie 2023. Se anunță o zi interesantă pentru una dintre zodii

29 Nov 2023 1103