Acţiune paşnică la biserica Sfântul Mina Rugăciuni pentru sănătatea preotului Picu (galerie foto)

Au purtat flori în mână şi au ascultat sfânta Liturghie pe pajiştea de lângă Biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie. Ieri circa 50 de credincioşi ai Asociaţiei „Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina” s-au întâlnit la biserică pentru a se ruga pentru preotul Nicolae Picu, care se află în străinătate la un tratament.

Biserica Sfântul Mina din parcul Tăbăcărie a devenit motiv de scandal între Arhiepiscopia Tomisului şi Asociaţia „Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina”. Prima a făcut plângere penală, iar cea de-a doua a pus lacătul pe lăcaşul de cult. Într-un final, cu ajutorul oamenilor legii, lăcaşul de cult a fost redeschis, iar fostul preot paroh Nicolae Picu a fost caterisit prin decizia nr. 256 din 12 martie 2013. Motivul este că reprezentanţii Arhiepiscopiei îl acuză pe preotul Nicolae Picu de faptul că ar fi înstrăinat bunurile sacre ale parohiei, clădirea bisericii şi oficiul parohial, şi a intabulat dreptul de proprietate al acestor imobile în favoarea Asociaţiei, nicidecum a Bisericii Ortodoxe Române. În toamna anului trecut a început o cercetare la Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina, ocazie cu care s-a descoperit că, încă de la stadiul de proiect, biserica de lemn din parc a fost a Asociaţiei, al cărui membru-fondator este părintele Picu.

Ce spun reprezentanţii Asociaţiei

„Asociaţia a fost înfiinţată în 1993 şi a avut drept scop construirea unei biserici de lemn în stil maramureşan, precum şi construirea unui aşezământ social pentru persoanele nevoiaşe. Pe 19 iulie 1994, se eliberează autorizaţia de construcţie nr. 697 prin care se aprobă construirea de către Asociaţia „Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina” a unui aşezământ de binefacere şi a unei biserici. Deci biserica Sfântul Mare Mucenic Mina a fost de la început proprietatea Asociaţiei. Prin urmare, părintele Nicolae Picu nu avea ce şi cum să înstrăineze. Părintele Nicolae Picu a slujit în cortul militar instalat provizoriu pe durata construcţiei. În 1998, după ce biserica a fost terminată, la propunerea Asociaţiei, părintele Picu a devenit preot paroh cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Lucian, Arhiepiscopul Tomisului. În 2002, când s-a terminat construirea aşezământului social de lângă biserică, a debutat proiectul ARCA de ajutorare a persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul este finanţat în colaborare cu parohia Kungsbaka din Suedia. Pe 4 octombrie 2012, Arhiepiscopia Tomisului a decis suspendarea pe perioadă nedeterminată a părintelui Nicolae Picu din funcţia de preot paroh.

Responsabil de problemele economice ale bisericii a fost numit preotul Claudiu Banu, ca să administreze fondurile din biserică. Acum părintele Picu se află în străinătate unde îşi caută sănătatea pierdută. Foarte mulţi dintre noi suntem văduviţi de prezenţa plină de har a acestui minunat om şi duhovnic”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Andrei

18 Mar, 2013 18:20

Din totdeauna biserica i-a ajutat pe cei saraci si cu probleme

Daniela

18 Mar, 2013 09:37

Nu sunt membru al Asociatiei amintite in articol si totusi am fost acolo duminica.M-am rugat pentru parintele Picu si pentru ca Dumnezeu sa deschida ochii si sufletul conducatorilor Bisericii pentru a nu mai prigoni un om fara vina.Parintele mi-a facut cununia si mi-a botezat copilul.Este unul dintre putinii preoti cu har din Constanta.Este mare pacat ce a facut Arhiepiscopia si ma rog sa-i lumineze Dumnezeu spre a-si indrepta greseala. Vreau sa mai spun un lucru,as vrea ca oamenii care se casatoresc la Biserica Sf.Mina si care isi boteaza copiii acolo sa fie intrebati unde doresc sa se duca banii lor,la Arhiepiscopie sau la copiii cu dizabilitati.Sunt sigura ca s-ar vota covarsitor varianta doi.Aceasta este miza de fapt. Patriarhia incearca sa puna mana pe foarte multi bani care pana acum au mers la cei nevoiasi.Este mare, mare pacat.Si mare rusine.

Articole asemanatoare

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 472

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 554

Biserica Ortodoxă Română, în doliu! A murit preotul care s-a ocupat de reconstrucția Bisericii Palatului Cotroceni

21 Apr 2024 1242

Calendar ortodox 21 aprilie 2024. Ce sfinți sunt celebrați duminică?

21 Apr 2024 3941

Eveniment cultural-filantropic organizat la biserica „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” din Constanța

20 Apr 2024 464

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 520

Cumpărări directe Constanța Alex Struct 2001 SRL, contract de peste 40.000 de euro cu Primăria Comana, pentru biserica din comună (DOCUMENT)

16 Apr 2024 378

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 810

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 609

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 698

Calendar ortodox 12 aprilie 2024. Ce mare sfânt este pomenit vineri

12 Apr 2024 961

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 516

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 625

Economistul Ilie Șerbănescu s-a stins din viață. Fostul ministru avea 81 de ani

08 Apr 2024 750

Justiție Constanța Vești bune pentru credincioși! Decizie de ultimă oră privind soarta Bisericii Izvorul Tămăduirii de la Macul Roșu

05 Apr 2024 899