Afaceri pe timp de criză Hostelurile, o soluţie de cazare pentru turiştii cu bani puţini

Criza economică, care nu se mai termină, veniturile tot mai mici ale turiştilor români, îi determină pe tot mai mulţi hotelieri să investească în hosteluri, cazarea în dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat.

Astfel, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus proiectul „Construire imobil tip Hostel”, în vederea obţinerii acordului de mediu. Viitorul hostel va fi amplasat în oraşul Eforie Nord, zona Sind, strada Mihai Eminescu, nr. 41-42. Titularii proiectului sunt Stelică Mareşancu şi Gh. Mareşancu. Acesta nu ar singurul  hostel de pe litoralul românesc, unde se mai află Benida din Eforie Nord,  Atlantic 1 din Neptun, Sailor din Mangalia,  Lemon din Costineşti, Casa de la Mare din Mamaia Nord, Madera din Vama Veche, Mignon din Mamaia, Atlantic 4 din  Neptun, Oltenia din Eforie Sud, Iunona din Costineşti.

Ce este un hostel?

Un hostel, cunoscut şi ca hotel pentru tineret este o unitate de cazare pentru turiştii cu buget restrâns, în general tineret, având dormitoare şi băi comune. Acest tip de turism oferă cazarea în dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat. Ministerul Turismului din România defineşte hostel-ul ca fiind „structura de primire turistică cu o capacitate minimă de 3 camere, garsoniere, sau apartamente dispuse pe un nivel sau pe mai multe niveluri, în spaţii amenajate, de regulă, în clădiri cu altă destinaţie iniţială decât cea de cazare turistică.” Specific hostel-urilor este cazarea în dormitoare comune cu mai multe paturi. Servicii caracteristice hostel-urilor sunt posibilitatea de gătire şi păstrare a hranei în bucătării comune, complet echipate, accesul la maşini de spălat şi uscat rufe, internet, recepţie 24h, activităţi de socializare şi autogospodărire.

Puţină istorie

Acest tip de cazare apare la 1912 în Germania în localitatea Burg Altena, fiind introdus de către Richard Schirrmann, acesta fiind considerat promotorul primului hotel de tineret numit în germană „Jugendherberge” sau „Youth Hostel” (acum marcă înregistrată a Federaţiei Internaţionale de Hostelling) şi a mişcării educaţional-culturale a tineretului Jugendbewegung. (Sursa Wikipedia)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hostel nou în Vama Veche! Patronii dețin unul dintre cele mai cunoscute cluburi din stațiune

06 Dec 2022 1598

Helen Hostel SRL, investiție în municipiul Constanța. Ce document a fost emis de către Primărie?

06 Dec 2022 1587

Hostel de șase etaje Gela Gropoșilă, de la Smarald Lake Residence, un nou răspuns negativ de la Primăria Constanța

07 Mar 2022 1965

Ce se construiește Hostel nou în inima stațiunii Mamaia. Cine este investitorul

23 Nov 2021 4154

Ce se construiește Vival Serv SRL extinde spațiul comercial din Mamaia și îl supraetajează. Etajul va funcționa ca hostel

16 Apr 2021 2266

Smarald Lake Residence SRL a solicitat acord de mediu pentru ridicarea unui bloc de șase etaje pe strada Rubinului

06 Feb 2020 1812

Hostel ridicat de Smarald Lake Residence SRL pe strada Rubinului din municipiul Constanţa

05 Nov 2019 2356

Un recidivist a batjocorit o femeie fără adăpost. Ce pedeapsă a primit

19 Oct 2019 2055

Un hostel va fi ridicat în staţiunea Mamaia. Detalii despre investiție

17 Sep 2019 1936

Expert în arte marţiale A jucat alături de Jet Lee, Jason Statham şi Tom Cruise, iar acum filmează la Mamaia pentru „Back2Back“ (galerie foto + video)

21 Aug 2019 4201

Hostelul Oltenia și restaurantul Cuptorul de Aur din Eforie Sud, de vânzare. La ce preț au fost evaluate

27 Oct 2018 2796

Un nou certificat de urbanism pentru Helen Hostel SRL. Este vizat un imobil de pe strada Constantin Bobescu

10 Mar 2018 3111

Imobil de două etaje pe strada Constantin Bobescu. Helen Hostel SRL, undă verde de la municipalitate

02 Mar 2018 2569

Şefa Spitalului Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, un nou act de la Primărie. Este vizat hostelul de pe strada Ion Lahovari

22 Mar 2017 4250

Hostelul familiei Halichidis îşi schimbă înfăţişarea şi se va recompartimenta!

31 Oct 2016 6218