Începe urmărirea penală (video)

CONFERINTA_NAVODARI_3.jpg

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a început urmărirea penală impotriva celor care au emis autorizatii in vederea construirii unui centru de deseuri ,chiar in localitate.Si de aceasta data edilul sef a mentionat ca atata vreme cat va fi primar in navodari nu va autoriza amenajarea unui astfel de centru.

Magistraţii constănţeni au început urmărirea penală în cazul celor care au emis certificatul de urbanism necesar construirii unui centru de deşeuri industriale in Năvodari.Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Matei in cadrul unei conferinte de presa.Edilul sef s-a opus constant acestui proiect si a dat în judecată societatea italiana care vrea să construiasca groapa de deşeuri.

„Fiind hărţuit de toate aceste procese, fiindcă italienii mi-au făcut plângere la DNA, care şi-a declinat competenţa, mi-au făcut plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi am fost obligat să depun şi eu plângere şi la grupul infracţional care a stat în spate de s-a ajuns la această situaţie. Plângerea depusă de mine, conexându-se, începând cu data de ieri, prin rezoluţia numărul 3722 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul penal cu numărul 437/2011 s-a dispus începerea urmăririi penale prin prisma articolului 246 Cod Penal, 249 Cod Penal, in rem".

Nicolae Matei consideră că vinovaţi de această situaţie sunt angajaţii Agenţiei Naţionale de Mediu şi fostul primar. „Îl găsesc vinovat de această situaţie pe fostul primar Tudorel Calapod".

În schimb fostul edil şef, Tudorel Calapod,este de alta parere.

În ceea ce priveşte poziţia magistraţilor constănţeni , procurorul de caz, Theodor Niţă a declarat ca urmarirea penala nu este directionata catre cineva anume. „Acest in rem înseamnă că avem suspiciuni că în cauză s-au încălcat dispoziţiile legale, dar nu ştim cine anume a încălcat, motiv pentru care facem verificări. Tot ceea ce pot să vă spun este că urmărirea penală nu vizează pe cineva anume, ci pe toată lumea. Până când ne lămurim în sarcina cui sunt responsabilităţile, este o problemă de principiu".

Primarul oraşului Năvodari a mai menţionat că singura instituţie care a fost alături de el în lupta împotriva realizarii acestui proiect a fost Prefectura Constanţa. Amintim că în vara anului trecut prefectul Claudiu-Iorga Palaz a atacat în instanţă certificatul de urbanism referitor la construirea gropii de deşeuri.

La finalul conferinţei, edilul-şef a dat asigurări că se va lupta până în pânzele albe pentru ca acest centru de deşeuri să nu fie construit. „Mai bine îmi tai o mână decât să eliberez acea autorizaţie de construire", a mai spus Matei


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 589

Festivalul Hustle 2024 de la Costinești, în siguranță. Ce au declarat specialiștii antidrog (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 441

Anunț de ultimă oră al premierul Marcel Ciolacu despre salarii și pensii

26 Apr 2024 397

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 395

Avocatul Cuculis – „Ar mai exista o singură variantă prin care judecătoarea să nu participe în cazul în 2 Mai“ (VIDEO)

25 Apr 2024 558

Plata pensiilor aferente lunii mai 2024 va fi făcută în avans. Proiectul de Hotărâre ar urma să intre în șeidnța de Guvern de joi

24 Apr 2024 589

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 511

Vești bune pentru pensionari! Pensiile ar putea fi livrate înainte de Paște

24 Apr 2024 500

Constanța. Daune morale definitive pentru un sandvici cu piept de pui și sârmă, la un peco din oraș (MINUTA)

23 Apr 2024 588

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 386

Doi copii din Cernavodă au fugit de acasă pentru a se plimba singuri din municipiul Constanța! Mama minorilor, sancționată de polițiști

21 Apr 2024 689

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 414

Premierul Marcel Ciolacu „Gabriela Firea n-a avut nicio treabă cu azilele groazei“

20 Apr 2024 539

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 567

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 463