Lupta pentru existenta

Cu toate ca nu are ce le pune micutilor pe masa, familia Irimia nu vrea sa isi dea copiii in centre de plasament

Cei sase membri ai familiei Irimia locuiesc intr-o camera a unei case nationalizate * Constantin Irimia a lucrat la un depozit de neferoase pana la inceputul lunii decembrie * El a fost disponibilizat in urma unei restructurari de personal * Pentru a avea hrana pentru copii, Corina lucreaza cu ziua pe unde apuca * Cei mici isi fac temele la lumanare, pentru ca nu au curent electric * Ei se incalzeau la o soba improvizata * Femeia a declarat ca, in ultimele doua luni din iarna, nu au mai avut nici lemne pentru foc * Datoriile catre RAEDPP se ridica la 15 milioane de lei.

O familie cu patru copii traieste cu teama ca a doua zi nu va mai avea nici macar bani de paine. Corina si Constantin Pavel s-au casatorit in urma cu 15 ani. Ei au impreuna patru copii, cu varste cuprinse intre 14 si un an si jumatate. Constantin, in varsta de 47 de ani, a lucrat la un depozit de neferoase, pana la inceputul lunii decembrie. El avea un salariu de 1.400.000 de lei. Barbatul a fost concediat, pentru ca firma respectiva a facut restructurari de personal. Pentru ca nu isi poate gasi un loc de munca, Corina, in varsta de 43 de ani, lucreaza cu ziua pe unde apuca. Singurul venit sigur al familiei este alocatia copiilor. Trei dintre micuti sunt elevi in clasele a VIII-a, a VII-a si, respectiv, IV-a, la Scoala generala numarul 5. Femeia a afirmat ca macar in timpul vacantei nu va mai avea grija rechizitelor si a hainutelor pentru copii. La inceputul anului scolar, parintii le-au cumparat copiilor cate trei caiete, pe care au scris la toate obiectele de studiu. Ei au mai primit si pachetele de rechizite oferite gratuit de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Corina a declarat ca banii abia le ajung sa cumpere o paine pentru copii. Cei mici se imbraca cu haine ramase de la fratii mai mari sau date de vecini. Mama copiilor a afirmat ca cei mici nu au mai mancat carne din perioada sarbatorilor, cand au primit pomana de la vecini. Hrana de baza a familiei o constituie cartofii si fasolea.

Cele sase suflete locuiesc intr-o singura camera

Intreaga familie locuieste intr-o singura camera a unei case nationalizate de pe bulevardul Mamaia. Copiii isi faceau temele la lumanare, pentru ca nu au curent electric. Singura sursa de caldura pe timpul iernii a constituit-o o soba improvizata. Corina a declarat ca, in ultimele doua luni de iarna, nu au mai avut nici lemne pentru foc. Atunci cand le era frig, copiii mai puneau o hainuta pe ei. Femeia a mai afirmat ca nu au mai putut plati chiria din luna octombrie a anului 2000. In prezent, datoriile acestora fata de Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat se ridica la 15 milioane de lei. Femeia sustine ca parintii ei si ai lui Dumitru nu ii pot ajuta cu nimic, pentru ca nici ei nu au bani. Pentru a avea bani de paine, Corina lucreaza cu ziua pe unde apuca. Copiii cersesc duminica in fata catedralei "Sfintii Petru si Pavel", iar barbatul ii ajuta pe vanzatorii de zarzavaturi din piata Grivitei la caratul marfurilor, pentru cateva zeci de mii de lei. Corina a afirmat ca doreste ca macar sotul ei sa aiba un loc de munca, pentru a avea cu ce sa isi intretina copiii. Cu toate ca nu au nici ce le pune micutilor pe masa, familia Irimia nu vrea sa isi lase copiii in centrele de plasament. Constantin a declarat: "As fi in stare sa imi dau si viata pentru a-mi pastra copiii langa mine".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2758

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3247

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3444

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3473

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3818

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6220

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2687

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5252

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 3014

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3046

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3041

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2702

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2799

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2783

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2786