Social

Mărţişoare, flori şi zâmbete, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor constănţeni

De 1 Martie, echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, şi-a trimis spiriduşii în fiecare salon, împărţind zâmbete, cuvinte calde de încurajare, felicitări, iconiţe cu Maica Domnului şi, bineînţeles, simbolurile primăverii - mărţişoare.
 
La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie Lipton, unt, margarină, crenvurşti din piept de pui, salam de vară, caşcaval Rucăr, brânză topită cu smântână, brânză proaspătă de vaci, miere polifloră, gem de căpşuni, caş proaspăt de vacă, telemea măturată de vacă, iar la supliment - biscuiţi populari, lapte dulce şi iaurt natural.
 
La prânz, pacienţii au fost serviţi cu ciorbă de purcel a la grec, borş de purcel cu smântână, supă de legume a la grec, supă de legume strecurată, gulaş din piept de pui cu legume, cotlet de porc fără os în sos ostropel cu piure de cartofi, rasol de pui şi piure de cartofi, piept de pui înăbuşit la tavă cu piure de cartofi, piure de cartofi cu perluţe de brânză de vaci, mâncare dietetică de spanac cu friptură de pui, salată de castraveţi muraţi şi salată de gogonele. Desertul a fost şi el delicios. Pacienţii au primit mere, mere coapte cu miere şi stafide, prăjitură cu fructe, banană, compot de mere, biscuiţi simpli populari.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL a oferit, la cină, ceai cu lămâie Lipton, mămăligă cu brânză de vaci şi smântână, ficat de porc în sos de roşii şi pilaf cu legume, prânz sârbesc cu pipote de pui, pilaf cu ciuperci şi piept de pui la cuptor, brânză de vaci perluţe şi pilaf cu legume, spaghete milaneze şi friptură de pui la cuptor cu sos de smântână, iar la desert - biscuiţi Eugenia şi prăjitura de casă.
 
„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii, la care nu vine nimeni fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină şi fiecare dintre noi am putea fi în locul lor. Natura renaşte, renaşte speranţa şi reînvie iubirea şi acum, în Postul Paştelui, se cuvine să punem început bun şi să facem să rodească faptele bune. Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, prieteni. Să aducem alinare şi acelor femei singure, la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate cele bune. Îl rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte şi să iubească”, a declarat Petre Preda, reprezentantul Arimex Comexim 2000, societatea care asigură hrana zilnică a pacienţilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a celor din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și din Spitalul CFR.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În ziua Naşterii Maicii Domnului, meniu de sărbătoare pentru pacienţii din Constanţa, oferit de echipa Arimex Comexim 2000

09 Sep 2019 798

200 de pachete, împărţite persoanelor aflate în dificultate Apel umanitar lansat de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

15 Aug 2019 1376

Tochitură cu piure de cartofi, ardei umpluţi, pulpă de porc Meniu de zile mari pentru pacienţii din Constanţa, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

14 Aug 2019 1304

Un nou număr al publicaţiei „Cuvântul scris“, editată de Asociaţia “Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 (document)

22 Jul 2019 805

Meniu de sărbătoare, oferit pacienților constănțeni de Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul

20 Jul 2019 883

Azi e Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

06 Jun 2019 1065

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 1060

Surprize plăcute şi daruri, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

01 May 2019 1134

Cozonac, ouă roşii şi multe bucate tradiţionale Meniu special de Înviere, oferit pacienţilor de echipa Arimex Comexim 2000 SRL

27 Apr 2019 782

„Arată că îţi pasă! Fii bun samaritean şi ajută un sărman!“ Acţiuni sociale, demarate de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete deschise“ (galerie foto)

27 Apr 2019 847

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 795

Troiţă înălţată în numele SMURD de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

27 Mar 2019 986

Angajații Arimex Comexim 2000 SRL vor dona sânge pentru copilul electrocutat, duminică, la Valu lui Traian

13 Mar 2019 1838

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

09 Mar 2019 832

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 2280