Social

Mărţişoare, flori şi zâmbete, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor constănţeni

De 1 Martie, echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, şi-a trimis spiriduşii în fiecare salon, împărţind zâmbete, cuvinte calde de încurajare, felicitări, iconiţe cu Maica Domnului şi, bineînţeles, simbolurile primăverii - mărţişoare.
 
La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie Lipton, unt, margarină, crenvurşti din piept de pui, salam de vară, caşcaval Rucăr, brânză topită cu smântână, brânză proaspătă de vaci, miere polifloră, gem de căpşuni, caş proaspăt de vacă, telemea măturată de vacă, iar la supliment - biscuiţi populari, lapte dulce şi iaurt natural.
 
La prânz, pacienţii au fost serviţi cu ciorbă de purcel a la grec, borş de purcel cu smântână, supă de legume a la grec, supă de legume strecurată, gulaş din piept de pui cu legume, cotlet de porc fără os în sos ostropel cu piure de cartofi, rasol de pui şi piure de cartofi, piept de pui înăbuşit la tavă cu piure de cartofi, piure de cartofi cu perluţe de brânză de vaci, mâncare dietetică de spanac cu friptură de pui, salată de castraveţi muraţi şi salată de gogonele. Desertul a fost şi el delicios. Pacienţii au primit mere, mere coapte cu miere şi stafide, prăjitură cu fructe, banană, compot de mere, biscuiţi simpli populari.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL a oferit, la cină, ceai cu lămâie Lipton, mămăligă cu brânză de vaci şi smântână, ficat de porc în sos de roşii şi pilaf cu legume, prânz sârbesc cu pipote de pui, pilaf cu ciuperci şi piept de pui la cuptor, brânză de vaci perluţe şi pilaf cu legume, spaghete milaneze şi friptură de pui la cuptor cu sos de smântână, iar la desert - biscuiţi Eugenia şi prăjitura de casă.
 
„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii, la care nu vine nimeni fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină şi fiecare dintre noi am putea fi în locul lor. Natura renaşte, renaşte speranţa şi reînvie iubirea şi acum, în Postul Paştelui, se cuvine să punem început bun şi să facem să rodească faptele bune. Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, prieteni. Să aducem alinare şi acelor femei singure, la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate cele bune. Îl rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte şi să iubească”, a declarat Petre Preda, reprezentantul Arimex Comexim 2000, societatea care asigură hrana zilnică a pacienţilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a celor din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și din Spitalul CFR.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surprize plăcute şi daruri, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

01 May 2019 861

Cozonac, ouă roşii şi multe bucate tradiţionale Meniu special de Înviere, oferit pacienţilor de echipa Arimex Comexim 2000 SRL

27 Apr 2019 583

„Arată că îţi pasă! Fii bun samaritean şi ajută un sărman!“ Acţiuni sociale, demarate de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete deschise“ (galerie foto)

27 Apr 2019 664

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 641

Troiţă înălţată în numele SMURD de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL

27 Mar 2019 844

Angajații Arimex Comexim 2000 SRL vor dona sânge pentru copilul electrocutat, duminică, la Valu lui Traian

13 Mar 2019 1630

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

09 Mar 2019 703

Pacienţii constănţeni au marcat Unirea Principatelor Române. Meniu tradiţional oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Jan 2019 2143

Păstrăv, tochitură dobrogeană, vrăbioară de viţel, plăcintă cu mere Ce mâncăruri vor primi pacienţii constănţeni în noaptea dintre ani, prin grija Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2018 1404

Revoltător Ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, troița din curtea Spitalului Județean Constanța, vandalizată pentru a doua oară

30 Dec 2018 572

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

25 Dec 2018 799

Troița din curtea Spitalului Județean de Urgență Constanța, ridicată de Arimex Comexim 2000 SRL, vandalizată

20 Dec 2018 574

În perioada sărbătorilor de iarnă Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Crăciun au pregătit zeci de surprize pentru pacienţi (galerie foto)

12 Dec 2018 939

Meniu cu bucate tradiționale, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL, de 1 Decembrie, pacienților constănțeni

01 Dec 2018 1028

Meniu de zile mari, oferit pacienţilor din Constanţa de către Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfântul Apostol Andrei

30 Nov 2018 1078