Nici un leu pentru caminele studentesti de la "Ovidius"

Din suma de aproape 150 de miliarde de lei, acordata de MEC pentru reconsolidarea a 13 camine studentesti din cinci orase, institutia din Constanta nu va vedea nici un leu * Explicatia oferita de MEC pentru optiunile facute se refera la faptul ca toti acesti bani sunt destinati intaririi structurii de rezistenta a cladirilor aflate in zone cu risc mare de cutremur, iar Constanta nu face parte dintre acestea

Caminele studentesti care apartin Universitatii "Ovidius" Constanta nu au primit nici un ban din suma de 147,3 miliarde de lei alocata de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru executarea diferitelor tipuri de lucrari necesare. Lista intocmita de MEC cuprinde zece universitati din toata tara, care vor beneficia de sprijinul Executivului pentru repararea caminelor studentesti. Astfel, pana la sfarsitul acestui an, institutiile de invatamant superior din Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Timisoara si Iasi, care au obtinut fonduri in valoare de zece milioane de dolari, au obligatia sa realizeze lucrari pentru "consolidarea structurii de rezistenta, amenajarea si modernizarea a 13 camine din zece universitati", asa cum reiese dintr-un comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii. Universitatea din Constanta nu a fost prinsa in proiect deoarece inspectorii MEC au acordat aceste fonduri numai acelor unitati care au probleme cu structura de rezistenta a caminelor pentru studenti, iar "Ovidius" nu se numara printre acestea. "De la MEC ni s-a explicat ca acesti bani au fost alocati numai acelor cladiri care trebuie reconsolidate pentru ca se afla in zone cu un crescut risc de seismicitate, iar in momentul in care s-au decis sumele si universitatile care sa fie ajutate, institutia din Constanta a pierdut din start 15 puncte, pentru ca in regiunea noastra pericolul este mai redus", a declarat rectorul universitatii constantene, prof. univ. dr. Victor Ciupina. In ceea ce priveste criteriile dupa care au fost alese cele zece universitati, reprezentantii MEC afirma ca s-a tinut cont si de sugestiile venite din partea ligilor studentesti. Ca sa nu se supere prea tare universitatile ce nu au fost incluse in acest program, oficialii aceluiasi minister au comunicat ca, in anul urmator, proiectul se va extinde si va acoperi si cerintele celorlalte institutii. Insa, pana atunci, universitatea din Constanta va trebui sa se bazeze numai pe surse proprii de finantare, cu toate ca nici situatia caminelor de aici nu este prea roz.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 384

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 556

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 502

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 456

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 393

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 538

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 480

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 492

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 606

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 599

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 511

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 724

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 562

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 505

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 620