O noua Uniune a comunitatii turco-tatare la Medgidia

1219433309.jpg

Un grup de tineri din Medgidia au format o noua structura asociativa, cu scopul de a asigura implicarea tuturor tatarilor, indiferent de conditia lor sociala, varsta sau sex, la deciziile care privesc comunitatea musulmana, in general, si cea tatara, in special.

Membrii nou infiintatei Uniuni Democrate Tatare, dintre care 85% tineri si restul oameni cu experienta, si-au propus sa reprezinte interesele comunitatii turco-tatare oriunde si oricand. Presedintele Uniunii Democrate Tatare este Belgin Naim, totodata presedintele UPSC Medgidia. Vicepresedintii Uniunii sunt Seigean Sali, o tanara de 23 de ani, studenta la Litere, si Ecevit Aslan, in varsta de 33 de ani. Sigla UDT este formata din minaret si geamie, simboluri ale islamului "Fiecare membru al comunitatii va primi cel putin sprijinul moral necesar, si pe care il merita, si increderea ca se poate baza pe cineva atunci cand are nevoie", a declarat presedintele UDT, Belgin Naim.

O uniune adevarata

Conducerea Uniunii adauga ca educatia si cultura vor ocupa locul intai in prioritatile organizatiei. Tinerii spun ca si-au au dorit sa creeze o Uniune in adevaratul sens al cuvantului, o organizatie etno-confesionala care sa faciliteze implicarea tuturor si nu doar a unor grupuri, pe baza unitatii de origine etnica, limba, traditie istorica si de credinta. Conform statutului UDT, poate avea calitatea de membru orice persoana fizica sau juridica, romana sau straina, indiferent de conditia social acceptata de uniune, in conditiile legii.

Cei multi vor decide

Noutatea acestei Uniuni o reprezinta faptul ca functiile importante sunt decise de cei multi, iar acestia vor avea posibilitatea de a avea un cuvant de spus in problemele care ii privesc. Printre obiectivele propuse sunt infiintarea de unitati de educatie si invatamant scolar si prescolar, infiintarea de unitati de asistenta sociala (case de copii, azile de batrani, resorturi de tratament si de odihna) pentru membrii comunitatii turco-tatare si nu numai, lipsiti de posibilitati materiale, ori cu venituri mici. Exista in prezent propuneri in vederea infiintarii de filiale ale UDT si in localitatile Bucuresti, Mangalia, Constanta, Tulcea, Eforie, Valu lui Traian si Silistea.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 557

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 719

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 614

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 553

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 815

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 575

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 720

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 545

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 589

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 796

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3410

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14251