Social

Ouă roşii, cozonac şi friptură De Înălțarea Domnului, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor un meniu deosebit

Potrivit credinței ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, se sărbătoreşte Înălțarea Domnului. Anul acesta, praznicul este marcat joi, 25 mai. Ziua ilustrează momentul în care Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor şi a doi îngeri. Sfânta Scriptură descrie că Mântuitorul şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvanta, s-a înălţat la cer, în timp ce un nor l-a făcut nevăzut pentru ochii lor.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de sărbătoarea Înălțării Domnului şi a pregătit un meniu de zile mari.
 
La micul dejun, pacienţii au fost serviţi cu ceai cu lămâie, unt, margarină, ouă roşii, caş proaspăt de vacă, brânză de vaci, pate de ficat, brânză topită cu smântână, miere de salcâm, castraveţi şi roşii, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural şi iaurt cu fructe.
 
La prânz, pacienţii celor trei unităţi sanitare au primit pe mese borş de purcel a la grec, ciorbă ţărănească de purcel, supă ţărănească de curcan, supă de legume a la grec, supă de pasăre cu dovlecei şi fulgi de ou, supă de pipote de pui a la grec, cotlet de porc în sos ostropel cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor şi cartofi noi la cuptor, piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor cu sote de broccoli, morcovi şi cartofi, şniţele de pui Parisian cu piure de cartofi, salată de varză, iar la desert - pepene roşu, banane, mere, mere coapte cu miere şi stafide, dar şi compot de fructe.
 
Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit bucate alese şi pentru masa de cină. Pacienţii au servit ceai lipton cu lămâie, şniţel de pui pane cu pilaf sârbesc, văcuţă în sos de roşii cu spaghete, spaghete cu brânză de vaci, ficăţei de pui înăbuşiţi, cu spaghete în sos de roşii, budincă de orez cu mere şi dovleac, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, ceafă de porc marinată cu mămăliguţă, friptură de văcuţă în sos ostropel şi pilaf cu legume, iar la desert - biscuiţi, prăjitură de casă, cozonac cu cacao, rahat, nucă şi stafide.
 
 „Omul, când face binele, este colaborator al lui Dumnezeu. Cu cât faci mai mult bine, cu atât trebuie să fii mai smerit, gândindu-te că Dumnezeu te-a ales să fii angajat al Lui, să fii colaborator al Lui la împlinirea binelui. Orice virtute pe care o realizăm în suflet ne deschide calea spre înălţare. Să ne îmbrăcam ca aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi cu milostivirile îndurărilor, cu bunătatea, cu blândeţea, cu smerenia, cu îndelungă răbdare, îngăduindu-ne unii pe alţii, iertând unul altuia şi peste toate să ne îmbrăcăm cu dragostea care este legătura desăvârşirii, iar pacea lui Hristos care covârşeşte toată mintea, să stăpânească în inimile voastre! Asta-i calea înălţării. Să ne plecam împreună genunchii şi să rostim «Hristos s-a înălţat!» Să dăm mărturie pentru ultimul eveniment din viaţă de pe pământ al Mântuitorului, care s-a înălţat la cer binecuvântându-i pe oameni. Să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre, pentru întărirea credinţei noastre, pentru sănătate, pentru vindecarea neputinţelor noastre, pentru buna înţelegere şi spor în casă, pentru îndepărtarea tuturor primejdiilor şi vrăjmaşilor, pentru smerenie, răbdare, înţelepciune, pentru rodirea în fapte bune.

Să ne rugăm pentru îmbelşugarea roadelor pământului, pentru pace sufletească şi pace în ţară. Să ne rugăm pentru a primi putere să ducem greutatea zilei care începe şi a celor ce vor urma, să putem să ne rugăm, să credem, să nădăjduim, să răbdam, să iertam şi să iubim. Să ne rugăm pentru ajutorarea celor sărmani, a celor robiţi, pentru cei bolnavi, pentru toţi cei aflaţi în suferinţă, pentru cei aflaţi în spitale, pentru însănătoşirea tuturor acestora“, a declarat Vergil Drăghici, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Azi e Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

06 Jun 2019 950

De Ziua Eroilor va avea loc sfințirea și dezvelirea monumentului eroilor din comuna Dobromir, județul Constanța

04 Jun 2019 538

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Înălţarea Domnului. Despre sărbătoare şi tradiţii

17 May 2018 1003

„Hristos s-a înălțat!“ De Înălţarea Domului, se cântă din bucium, să nu se prindă farmecele şi să se alunge relele

25 May 2017 3519

Ce trebuie să facem azi pentru spor şi noroc De Ispas, oamenii se bat cu leuştean, ca să fie feriţi de rele şi de boli

09 Jun 2016 3097

Anunț de la Patriarhie Ce se întâmplă, mâine, în toate sfintele lăcașuri

08 Jun 2016 1691

Programul slujirii ierarhilor din zona sud-est la Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci

14 Sep 2015 1370

Înălţarea Domnului, întâmpinată cu ouă roşii Să nu ne certăm cu nimeni, pentru a fi sănătoşi tot anul!

21 May 2015 6206

Sinaxar 21 august Ce sfinţi pomensc, astăzi, creştinii ortodocşi

21 Aug 2014 1714

Eroii neamului, pomeniţi la Constanţa (galerie foto)

30 May 2014 2382

Ouă roşii şi cozonac, de Înălţarea Domnului Arimex Comexim 2000 SRL a oferit un meniu special bolnavilor de la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

30 May 2014 2468

Litoral Tv Înălțarea Domnului, sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

29 May 2014 1266

Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, Ziua Eroilor și Ziua Rezervistului Militar, sărbătorite astăzi în Mangalia (galerie foto)

29 May 2014 2017

Înălţarea Domnului Unde slujesc membrii Sfantului Sinod

29 May 2014 2118

Înălţarea Domnului, podoaba tuturor sărbătorilor Credincioşii înroşesc ouă şi petrec întocmai ca în ziua de Paşti

29 May 2014 1993