Prefectul a certat-o pe Aliss Andreescu (galerie foto)

sedinta.jpgŞedinţa tehnică a directorilor din învăţământul preuniversitar din Constanţa, care a avut loc ieri la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, a început cu intonarea imnului naţional. Pentru a fi siguri că managerii şcolilor nu vor greşi imnul, cum a făcut-o recent interpretul Marcel Pavel, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au împărţit tuturor foi cu primele patru strofe ale imnului. Cu toate acestea, în sală nu s-a auzit nicio voce care să intoneze imnul naţional.

Prezent la şedinţă, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a amintit despre recentele schimbări de directori, vizavi de care a „curs" multă cerneală prin ziare. „Sper că schimbările au fost făcute cu oameni competenţi, şi nu pe criterii politice. De asemenea, la numirea unui director, trebuie să fie consultaţi şi primarii. Discuţiile despre numirea directorilor nu trebuie să creeze o imagine negativă judeţului. Copiii au nevoie de specialişti, nu de politicieni. Eu am văzut ce înseamnă o şcoală susţinută de primar, la Peştera. Nu vreau ca judeţul Constanţa să apară pe prima pagină din ziare din cauza discordiilor dintre directori şi primari", le-a spus celor prezenţi Claudiu-Iorga Palaz, care a „urecheat-o" pe Aliss Andreescu pentru lipsa tricolorului din sala în care a avut loc şedinţa tehnică. La rândul său, liderul sindical Ioana Purcărea a vorbit directorilor şcolari despre problemele cadrelor didactice, despre un an educaţional subfinanţat, care a adus o serie de noi atribuţii.

sedinta2.jpg„Din păcate, anul şcolar 2011-2012 a început cu subfinanţare. Mai mult decât atât, aţi văzut că anul acesta avem încă două lucruri de făcut - testele iniţiale şi foaia de parcurs, probabil că o să ne mai ceară şi o rovinietă. Trebuie să ne mai gândim puţin şi la noi, pentru că munca este imensă în şcoli, colegii noştri spun că este foarte mult de lucru. Astea fiind zise, mă gândesc că poate într-un viitor apropiat, cineva, cândva, undeva, îşi va aduce aminte că omul de la catedră sfinţeşte locul", a menţionat liderul sindical. Şi preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Andrei Bogdan Petre, şi-a spus oful în faţa managerilor din şcolile judeţului. „Din 210 unităţi de învăţământ doar 34 au participat anul trecut la proiectele desfăşurate de consiliu. Principala problemă privind neimplicarea colegilor mei în activităţile derulate de consiliu a fost lipsa de comunicare dintre conducerile unităţilor de învăţământ, consiliul educativ şi preşedintele consiliului şcolar. Vă rog să nu mai consideraţi că activităţile consiliului sunt un motiv de a chiuli de la ore", a subliniat Andrei Bogdan Petre.

Petre Dinică de la DGASPC ameninţă şcolile cu ANAF-ul

Petre Dinică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a criticat faptul că sunt unităţi de învăţământ ce refuză să primească elevii din centrele de plasament. Oficialul de la DGASPC a mai adus în discuţie şi problema manualelor alternative. „Asistenţii din centre trebuie să facă dovada cheltuirii banilor pentru aceşti copii. Pentru a cumpăra materialele necesare, cadrele noastre nu pot pune bani din buzunarul lor, că şi salariile noastre sunt mult mai mici decât ale dumneavoastră, de aceea au nevoie de facturi în baza cărora să facă decontul cheltuielilor. Dar profesorii nu ne dau copii după facturile fiscale în baza cărora au fost făcute achiziţiile de consumabile. În cazul în care această situaţie va persista, şcolile refuzând în continuare să elibereze facturi, vom fi nevoiţi să sesizăm ANAF-ul, deoarece fie la mijloc este vorba de rea-voinţă, fie se pune problema evaziunii fiscale", a comunicat Petre Dinică.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța a municipiului Constanța

13 May 2024 647

Evaluarea Națională, în atenția ministrului Educației! Ce soluție a fost găsită pentru diferențele de notare la grile

21 Apr 2024 576

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 870

Măsurile de prevenire în contextul avertizării meteo, discutate în ședința convocată de prefectul județului Constanța

01 Apr 2024 691

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 576

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 716

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează și proiectul imobiliar de la fosta bază RATC!

19 Mar 2024 831

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului se reunește pe 7 martie! Ce proiecte se află pe ordinea de zi

05 Mar 2024 587

Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

05 Feb 2024 801

Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

23 Jan 2024 720

Iaşi Cursuri suspendate în 17 şcoli din judeţ; o unitate din municipiul reşedinţă desfăşoară cursurile online

08 Jan 2024 788

Trei PUZ-uri inițiate de Primăria Constanța pe ordinea de zi a ședinței Comisiei tehnice de Urbanism

08 Jan 2024 1019

Are mandat pânâ în aprilie 2024. Ce indemnizație încasează noul director general provizioriu al CT BUS Constanța?

02 Jan 2024 2019

Ședința Consiliului Local Constanța Organigrama și funcționarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

25 Dec 2023 1110

Majorarea cu 400% a impozitului pe clădiriile neîngrijite din municipiul Constanța, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal (DOCUMENT)

25 Dec 2023 883