Ședința Consiliului Local Constanța Organigrama și funcționarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)



Consilierii locali constănțeni se reunesc în sedință la data de 28 decembrie 2023.

Printre proiectele de pe ordinea de zi, două vizează Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Proiect de hotărâre nr. 583/2023 face referire la aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului și a fost inițiat de primarul Chițac.

Un aspect semnificativ al acestui proiect este reorganizarea Serviciului Resurse Umane și Serviciului Tehnic pentru a se conforma criteriilor legale. Conform propunerii, personalul va fi redistribuit în funcție de studii și vechime, iar modificările vor afecta structura organizațională și posturile din cadrul statului de funcții al Spitalului.

Având în vedere că Serviciul Resurse umane - normare - organizare - salarizare, secretariat - relații cu publicul și arhivă și Serviciul tehnic - securitate și sănătate în muncă - situații de urgență nu îndeplinesc criteriile legale, acestea urmează a fi reorganizate în compartimente. Ținând cont de faptul că în cadrul spitalului nu există alte funcții de conducere vacante de același nivel sau alte funcții de conducere de nivel ierarhic inferior vacante, personalul care ocupă funcția de șef de birou, precum și personalul care ocupă funcția de șef de serviciu și care nu are în structura minimum 10 posturi de execuție vă fi încadrat în funcție de execuție care corespunde studiilor și vechimii în specialitate, la nivelul structurii organizatorice din care acesta face parte.

Astfel, este necesar a fi efectuate modificări în ceea ce privește structura organizatorică și posturile din cadrul statului de funcții al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, se arată în referatul de specialitate.



Activitatea medicală a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța se desfașoară în mod continuu

Tot în cadrul referatului de specialitate se menționează că, activitatea medicală a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța se desfașoară în mod continuu, prezentările la Camera de gardă făcându-se 24/24h, astfel că, pentru asigurarea activității fără posibile întreruperi Ia Camera de gardă în zilele lucrătoare, în timpul dimineții, respectiv de la ora 08:00 până în ora 14:00, când începe activitatea medicilor care asigura gărzile în unitate, este necesara prezenta unui medic, specialitate boli infecțioase.


Având în vedere că normarea medicilor se face cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului sănătății 1778/2006, modificat și completat prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1224/2010, pentru a putea înființă un post de medic, specialitate boli infecțiose, în cadrul Camerei de gardă, este necesară desființarea unui post de medic normat la posturi fixe generale, astfel că s-a propus desființarea postului vacant de medic specialist, specialitate boli infecțioase, din cadrul Compartimentului de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, ținând cont că în cadrul acestei structuri există deja un post de medic primar, specialitate epidemiologie care acoperă activitatea structurii.


Un al proiect vizează aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase

Celălalt proiect de hotărâre nr. 604/2023 se referă la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase și are același inițiator ca și cel de mai sus.

Acest proiect urmărește să respecte prevederile legislației relevante, inclusiv Legii privind reforma în domeniul sănătății și Codului Muncii, precum și altor acte normative importante.

În cadrul referatului de aprobare se au vedere prevederile Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare;Legii nr.53/2003 Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare;Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, cu modificările și completările ulterioare;Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul sănătății în vederea descentralizării; Art. 18 alin.(l) lit.b) din Ordonanța de urgență nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuții și competențe exercitate de Ministerul Sănătății Publice către autoritățile administrației publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare; Hotărârii de Guvern nr.56/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuții și competențe exercitate de Ministerul Sănătății către autoritățile administrației publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

În temeiul art. 136 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, propun spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




În secțiunea Documente a materialului se pot consulta integral cele două proiecte.




Citește și

EXCLUSIV - „Este un act de dreptate!“
Dr. Stela Halichidis a câștigat definitiv procesul cu Primarul Municipiului Constanța! (MINUTA)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 704

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 367

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 440

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 581

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 445

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 327

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 433

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 331

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 300

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 339

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 664

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 564

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 473

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 674

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 539