Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevii de la Colegiul Regina Maria, pe podiumul concursului Play Energy

Enel a încheiat jurizarea regională a Concursului Play Energy dedicat în fiecare an liceelor şi şcolilor generale din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. Aceasta competiţie promovează conştientizarea energiei, încurajând copiii de toate vârstele să descopere lumea energiei şi a ştiinţei. În acest an, tema „Pătrunde în inima energiei” a invitat copiii şi adolescenţii să construiască, pornind de la ideile lor, o lume ce mizează pe cunoaşterea energiei din prisma ştiinţifică. De asemenea, tinerii au fost invitaţi să aprofundeze teme de actualitate precum emisiile de CO2 şi eficienţa energetică. Cele 82 de lucrări au fost evaluate în baza unor criterii de relevanţă a temei şi de coerenţă, de creativitate, de implicare şi de efort depus, de realizare. Tema de anul acesta, „Pătrunde în inima energiei”, a ajuns în peste 800 de şcoli din România, respectiv la 40.000 de copii din ţară. Simultan competiţiei regionale Dobrogea se desfăşoară şi etapa regională în zonele Banat şi Muntenia. Câştigătorii etapelor regionale se confruntă în etapa naţională urmând ca în cursul lunii noiembrie, Enel să desemneze câştigătorii etapei naţionale.

Premiul întâi în cadrul competiţiei regionale pentru licee a fost acordat anul acesta elevilor coordonaţi de doamna profesor Liliana Opriş de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, pentru proiectul „Timebulb - Clock Design”. Pe locul doi s-au clasat elevii Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi îndrumaţi de domnul profesor Dumitru Iordache, pentru proiectul „Oraşul viitorului”. Locul trei a fost ocupat de elevii Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa cu proiectul „The Smart House” coordonaţi de Doiniţa Pândic. La categoria şcoală generală, premiul întâi a fost câştigat de elevii Şcolii Gimnaziale nr. 12 din Tulcea, elevi îndrumaţi de doamna profesor Valentina Stupineanu pentru proiectul „Youth – Energy - Hope”. Locul doi a fost ocupat de proiectul „From Mountains to Beach” al elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 38 Dimitrie Cantemir din Constanţa sub coordonarea doamnei profesor Ana Văcărelu. Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa a câştigat locul al treilea cu proiectul „Let’s Play With Energy” realizat de un grup de elevi coordonaţi de doamna profesor Ioana Rîca. Play Energy este un proiect internaţional dezvoltat de Enel în 10 ţări: România, Slovacia, Italia, Rusia, SUA, Panama, Costa Rica, Chile şi Guatemala.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se întrerupe joi furnizarea energiei electrice în Constanța, Eforie Nord, Cumpăna și Negrești. Lista zonelor vizate

24 Apr 2024 742

Unde se întrerupe furnizarea energiei electrice în județul Constanța, luni. Lista zonelor afectate

21 Apr 2024 2404

Județul Constanța Mai multe zone din Stațiunea Mamaia, Năvodari, Cernavodă și Fântânele, fără energie electrică astăzi

08 Apr 2024 1367

În ce zone din județul Constanța se va întrerupe furnizarea energiei electrice săptămâna viitoare

05 Apr 2024 3551

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată unde nu va fi curent în perioada următoare

04 Apr 2024 842

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu

02 Apr 2024 599

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată ce consumatori vor rămâne fără curent electric în perioada următoare

01 Apr 2024 829

Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu pentru lucrări

01 Apr 2024 526

Mai multe zone din Constanța, Stațiunea Olimp și localitatea Ostrov, fără energie electrică astăzi

01 Apr 2024 593

Mai multe zone din municipiul Constanța și localitatea Lazu, fără energie electrică astăzi! Vezi dacă ești afectat

29 Mar 2024 631

Mai multe zone din municipiul Constanța, fără energie electrică miercuri. Vezi dacă ești afectat

26 Mar 2024 1053

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu!

18 Mar 2024 651

VIDEO Locuitorii din Năvodari, supărați de modul în care un investitor își supraetajează spațiul comercial. Ce spun autoritățile?

05 Mar 2024 1019

Municipiul Constanța și alte patru localități din județ, fără energie electrică astăzi! Lista străzilor afectate

22 Feb 2024 2311

Se întrerupe furnizarea energiei electrice la Aliman, județul Constanța. Lista străzilor afectate

11 Feb 2024 1109