Să cunoaştem şi să recunoaştem valorileIoan Ignat, aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaad (Galerie foto)

elev3.jpgElevii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" au bifat o nouă victorie, care confirmă încă o odată faptul că unitatea de învăţământ de la malul mării este printre primele zece din ţară.

Elevul Ioan Ignat, care a participat săptămâna trecută la Olimpiada Internaţionala Pluridisiplinară Tuymaad, desfăşurată în Federaţie Rusă, a revenit acasă cu premiul cel mare - medalia de aur. „Mă bucur că Ioan este elevul meu. Sunt mândră că i-am călăuzit primii paşi în fizică şi am descifrat împreună tainele acestei ştiinţe. Ioan a avut un an competiţional încărcat. În luna octombrie 2011 s-a calificat în lotul naţional al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. În luna decembrie 2011 a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (la disciplinele fizică, chimie şi biologie). În luna martie 2012, Ioan a participat la Concursul Naţional de Fizică „Evrica", iar în lunile februarie - martie s-a calificat la olimpiadele naţionale de fizică, chimie şi matematică. În luna aprilie, Ioan şi-a adjudecat menţiune şi medalie de aur la Olimpiada Naţională de Fizică. În aceeaşi lună, tânărul s-a calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică. În luna mai s-a calificat şi în lotul naţional al României (la disciplina fizică) pentru Olimpiada Internaţională Pluridisiplinară Tuymaada", a declarat Claudia Dobrin, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân". De altfel, cei care l-au îndrumat şi l-au ghidat pe tărâmul cunoaşterii pe Ioan sunt: Monica Dumitru (profesor de chimie), Liliana Timofte (profesor de biologie), Gabriela Constantinescu (profesor de matematică), Ioan Florin Dobrin (profesor de fizică). „Colegiul «Mircea cel Bătrân» oferă un mediu favorabil competiţiei. Sunt mândru că sunt mircist şi mulţumesc profesorilor care m-au pregătit şi îndrumat şi conducerii colegiului pentru condiţiile pe care le oferă elevilor. Am învăţat întotdeauna cu plăcere. Mulţi cred că obţinerea unor asemenea rezultate presupune sacrificii mult prea mari, dar dacă îţi place ceea ce faci, atunci totul devine obişnuinţă", a subliniat Ioan Ignat. Reamintim că recent Ioan Ignat a fost numit „elevul anului la Constanţa" şi a primit din partea companiei UPC România un laptop de ultimă generaţie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Prefectural Tulcea Măsurile luate de autorități, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

23 Apr 2024 371

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 628

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 804

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 504

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 690

Constanța Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural

26 Mar 2024 576

Baschet Jaylon Scott, noul jucător al CSM Constanța

07 Feb 2024 764

Constanța Primul Colegiu Prefectural va avea loc mâine. Iată ce se află pe ordinea de zi

01 Feb 2024 681

Constanța Ce firmă va asigura dirigenția de șantier la reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu?

31 Jan 2024 978

După mai multe licitații anulate Colegiul Național „Mihai Eminescu” va fi reabilitat! Primăria Constanța a bătut palma cu trei firme (DOCUMENT)

29 Jan 2024 1184

Ce măsuri vor fi luate în județul Constanța pentru sărbatori de iarnă în siguranță

20 Dec 2023 1153

Fostul director al unui colegiu din Iași, trimis în județată pentru fapte de corupție. Ce acuzații i se aduc

18 Dec 2023 722

MApN Emoționantă declarație a unui tânăr militar către mama sa- „Ești cea mai importantă persoană din viața mea, te iubesc!"

29 Oct 2023 867

Ultimul colegiu Prefectural Prezentări ale AJOFM Constanța, AJPIS Constanța și ISJ Constanța

23 Oct 2023 1009

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" organizează sâmbătă, Ziua Porților Deschise

26 Sep 2023 837