SC Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise” lansează un nou îndemn tuturor creștinilor


În apropierea sărbătorilor de iarnă, Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care asigură hrană necesară bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Constanţa, lansează un nou îndemn tuturor creştinilor: „CREDE SI TU!”.
 
„Indiferent de ce se întâmplă în lume, Moș Crăciun trebuie să vină!
                    SPIRITUL CRĂCIUNULUI ÎNSEAMNĂ SĂ CREZI!
 
Chiar dacă trăim vremuri foarte tulburi și chiar dacă viața pe care o ducem de mai bine de 10 luni nu e tocmai ce ne dorim, Moş Crăciun trebuie să vină. Libertatea de mișcare și chiar libertatea gândurilor noastre au fost si sunt puternic compromise. Dar stă în puterea noastră să ne adaptăm și să mergem înainte, chiar și în aceste condiții vitrege. În  orice situație ne-am afla, avem nevoie ca paharul nostru să fie mereu pe jumătate plin, pentru că altfel o luăm razna și pesimismul nu ne face bine deloc. Trebuie sa credem că totul va trece, așa cum au mai trecut și altele asemănătoare, fără urme adânci. Nu trebuie să ne îndoim că nu va fi așa, pentru ca panica va rămâne și ne va traumatiza toată viața. Si deși asta pare greu de crezut în acest moment, dar trebuie să încercăm să refacem ce se poate reface din viața de dinainte de pandemie. Trebuie să dăm dovadă de calm, de solidaritate şi responsabilitate. Să nu lăsăm că acest virus să ne clatine credință, să ne dezbine și să nu ne pierdem nicio clipă speranța în ajutorul lui Dumnezeu. Sa credem! Sa credem ca Indiferent de ce se întâmplă în lume, Crăciunul trebuie să vină, Pruncul Iisus se naste! Sa Il primim in sufletele noastre si să Îl rugăm neancetat să ne binecuvânteze și să ne ocrotească, pentru că numai El este Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, iar sănătatea, viaţa sunt darurile Sale.
Vrei să-l păstrezi pe Hristos în Crăciun? Cheia milei este dragostea creșțină sădită în firea omului de însuși Creatorul nostru: “Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în el” (Sfânta Scriptură, I Ioan 4, 16). Iubirea de semeni este binevoitoare, înțelegătoare și cel mai natural sentiment. Cum aceasta este atât de importantă, să ne dăm silința să o întărim în suflet și să o sporim în viață noastră!
Când simțim milă de cineva, să începem oferind un zâmbet cald, o strângere de mâna sau 10 minute de atenție. Acestea se pot dovedi uneori mai valoroase decât un bănuț sau un ajutor material. Milostenia este gestul creștin de a face bine, din dragoste și compasiune pentru cel aflat în nevoie. Ea este mai prețioasă decât un ‘act de caritate’, după cum gestul de ‘a dărui’ este mai valoros decât cel de ‘a dona’. Valoarea stă în dăruirea de sine către cei din jur, într-o vorba bună sau o mână de ajutor oferită omului trist sau împovărat, fără a aștepta nimic în schimb.
Ajutorarea celui în nevoie nu ține cont de luna cadourilor și alte ocazii oficiale de a dărui, pentru că la rândul nostru noi suntem iubiți și ajutați zi de zi de Hristos.
Crăciunul nu este o perioadă, nici vreun sezon, ci o stare de spirit! Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să fii bun, să oferi, din plin, compasiune.
Fii bun de Craciun. Nu iţi împodobi casa mai mult decât sufletul! Împodobeşte-ţi
sufletul! Îmbracă-ţi sufletul în haina iubirii,  împodobeşte-l cu gânduri frumoase. Hrăneşte-l cu fapta şi vorba bună, adapă-l din izvorul rugăciunii.
Găseşte-ţi timp pentru cei care nu mai au timp, hrăneşte pe cei flămânzi, îmbracă-i pe cei goi, alungă durerea oamenilor singuri, îngrijeşte-i pe bolnavi, iartă-i pe cei
vinovaţi, cere iertare celor ce le-ai gresit, primeşte-i pe cei nedoriţi, iubeste-ţi vrăjmaşii şi fă altora ceea ce ai vrea să îţi facă alţii ţie”, au transmis inițiatorii îndemnului.
 

„Mulţumim şi depunem mărturie în faţa lui Dumneazeu, pentru faptele bunilor samariteni Delaco Distribution SRL, Dobrogea Grup SA, Euro Vial Consumer SRL, Zbornicul SRL, IF Lazăr, SC Marton Fruct SRL, care au răspuns apelului lansat de Asociaţia ,,Suflete deschise”, şi în numele Domnului, au dăruit pachete cu alimente constând în produse lactate, carne si produse din carne, conserve, pâine, dulciuri, sucuri şi fructe. Astfel, am putut lua împreună chipul Moșului Crăciun, aducând mângâiere pentru 200 de familii nevoiaşe, mai multor persoane în vârstă, singure şi neputincioase, unor oameni sărmani, oameni ai străzii, oameni nevăzători, oameni fără glas si fără auz, oameni cu diferite dizabilitati, persoane aflate în dificultate”, Daniela Ghioc-Preşedinte Asociaţia „Suflete deschise”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nașterea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Sep 2021 3238

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2021 1222

Voluntarii Asociației „Suflete deschise” au împărțit hrană și apă oamenilor străzii

31 Jul 2021 900

Meniu tradițional oferit pacienților constănțeni, de Înălțarea Domnului, de Arimex Comexim 2000 SRL

10 Jun 2021 1694

Surpriză pentru micuții internați din Constanța! Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația Suflete Deschise le-a readus bucuria

01 Jun 2021 2255

Spitalul Județean Constanța a încheiat un acord cadru cu Arimex Comexim 2000 SRL pentru furnizarea hranei pacienților

11 May 2021 2125

Meniu special de Paște, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

01 May 2021 2472

Meniu special de Florii, pentru pacienții unităților sanitare din Constanța, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Apr 2021 1473

Asociația „Suflete Deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL, un nou îndemn pentru creștini

19 Apr 2021 1267

Decese Constanţa, 15 aprilie 2021

15 Apr 2021 1263

Meniu special de Bunavestire, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Mar 2021 1631

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

08 Mar 2021 1825

Asociaţia „Suflete Deschise” şi societatea Arimex Comexim 2000 – „ Vestiţi primăvara! Fiţi mărţişori! Dăruiţi bucuria dragostei!”

02 Mar 2021 1695

Mărţişoare, mâncare gustoasă şi zâmbete pentru pacientele din Constanţa, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Mar 2021 1784

Dragobetele, sărbătoarea iubirii a românilor. Meniu special oferit de Arimex Comexim 2000 SRL, pentru pacientele din spitale

24 Feb 2021 1855