Supervision Construction SRL va supraveghea ecologizarea lacurilor Neptun

lacurile_neptun1.jpgImplementarea proiectului de ecologizare a lacurilor Neptun (1 şi 2) va fi dirijată de societatea Supervision Construction SRL

După ce în luna februarie Consiliul Local al municipiul Mangalia a organizat o licitaţie pentru atribuirea serviciilor de consultanţă în vederea implementării proiectului de ecologizare a celor două lacuri Neptun, în martie, aleşii locali au organizat o alta pentru servicii de supraveghere a lucrărilor prin intermediul dirigintelui de şantier.

Astfel, potrivit anunţului de atribuire 129652/09.03.2011, publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul pentru Serviciile de supraveghere a lucrărilor prin intermediul dirigintelui de şantier pentru lucrările de reabilitare şi ecologizare a lacurilor Neptun 1 şi 2 a fost atribuit societăţii Supervision Construction SRL. Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, valoarea estimată a contractului a fost de 86.445 de lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 48.900 de lei fără TVA.

Cine a câştigat contractul

Societatea Supervision Construction SRL are doi asociaţi: Liviu Bucur şi Aurel Mangri. Firma care se va ocupa de supravegherea lucrărilor prin intermediul dirigintelui de şantier a fost înfiinţată în anul 2006, având ca obiect de activitate lucrări de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă legate de acestea. Numele lui Aurel Bucur apare şi în societatea Best Consulting Construct SRL, înfiinţată tot în anul 2006. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea de supraveghere a lucrărilor prin intermediul dirigintelui de şantier, legat de proiectul de ecologizare şi reabilitare a lacurilor Neptun, am încercat să-i contactăm telefonic şi pe cei doi asociaţi, care nu au răspuns apelurilor noastre.

Lacurile Neptun 1 şi 2, unite prin pasarelă pietonală şi platformă de agrement

Lacurile din Neptun (Lacul 1 nord şi Lacul 2 sud), rezultate ca urmare a amenajării fostei mlaştini Comorova, sunt amplasate de-a lungul ţărmului Mării Negre, la est de staţiunea Neptun. Sunt separate de mare printr-un cordon litoral lung de circa 1.200 de metri. Primul lac are o suprafaţă de 15,33 hectare, iar cel de-al doilea, 19,12 hectare. Principalele amenajări ale celor două lacuri au avut loc în anii '70. În 2008, Primăria Mangalia a depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est cererea de finanţare cu titlul „Reabilitare şi ecologizare Lacuri Neptun - amenajări în scopul creşterii gradului de atractivitate al zonei turistice Neptun-Olimp" pe Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Proiectul „Reabilitare şi ecologizare lacuri Neptun" are ca obiectiv general promovarea turismului sub forma unui produs integrat, cu accent pe varietatea componentelor ce derivă din potenţialul zonei. Documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului încă din 2008 arată că se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii mediului acvatic, inclusiv a calităţii apelor, dar şi realizarea unui canal de legătură între cele două lacuri, care să faciliteze circulaţia apei şi să asigure un curent de primenire a acesteia.

Concret, curăţarea se va realiza prin greblarea mecanică a vegetaţiei acvatice şi a sedimentelor organice generate de aceasta, dar şi prin dragarea zonelor cu adâncimi mici a fundului lacurilor. De asemenea, se va realiza un chei vertical, cu structură din piloţi prefabricaţi din beton armat, dar şi o grindă a coronamentului, din beton armat, pe cele două laturi ale canalului. Proiectul prevede şi realizarea de trotuare adiacente, dar şi a unei pasarele pietonale şi a unei platforme de agrement de 79,70 metri. De lucrările de modernizare va beneficia şi parcul de agrement situat în nord-vestul celui de-al doilea lac, între aleea Steaguri şi mal. Menţionăm că proiectul privind reabilitarea şi ecologizarea lacurilor Neptun este finanţat din fonduri Phare, valoarea totală fiind de 2.297.580,76 euro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 573

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 529

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 391

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 258

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 603

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 350

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 318

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 389

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 538

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 312

Știri justiție Constanța Neptun Olimp SA cere în instanță anularea unui act emis de Primarul Municipiului Mangalia. CL Mangalia devine pârât în cauză!

25 Apr 2024 296

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 487

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 426

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 582

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 323