Social

Trei zile de simpozioane şi rugăciune Congresul de District al Martorilor lui Iehova, la Constanţa (galerie foto)

Peste 1.000 de persoane din constanţa participă, timp de trei zile, de vineri până duminică, la Congresul de District al Martorilor lui Iehova - „Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul”, care este găzduit în cele două săli ale Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Tema congresului se bazează pe îndemnul biblic din Ioan, unde Isus Cristos a spus „Sfinţeşte-i prin adevăr. Cuvântul tău este adevărul”. „Mulţi oameni preţuiesc Biblia şi o consideră Carte Sfântă. Cu toate acestea unii se îndoiesc că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu şi nu permite principiilor ei înţelepte să le ghideze viaţa. Adevărul biblic ne ajută să avem cea mai bună viaţă în prezent şi ne oferă o speranţă de viitor. De aceea, întregul program al congresului ne ajută să înţelegem adevărul, să-l preţuim, să-l aplicăm în viaţă şi să-l imităm pe Dumnezeu adevărului”, a declarat Harold Scaramuzzino. În prima zi a congresului participanţii au ascultat mai multe prelegeri, printre care menţionăm: „Adevărul ne eliberează din starea de înstrăinare de Dumnezeu, de o conştiinţă încărcată, de obiceiurile rele, de deznădejde, oferindu-ne adevărata speranţă”, „Cumpără adevărul şi nu-l vinde”, „Credeţi în declaraţia inspirată a adevărului”. Tot, ieri, cei prezenţi au vizionat şi drama „Ia aminte la lucrurile minunate ale lui Dumnezeu”.

Cea de-a doua zi a congresului va debuta cu simpozionul „Să ne alipim de ceea ce este adevărat!”,urmat de un alt simpozion cu tema „feriţi-vă de apostolaţi”. La ora 11.40, la sediul Martorilor lui Iehova, de pe strada Ion Corvin nr. 33, va avea loc botezul a 12 persoane. Şi în după-amiaza zilei de ieri a fost prezentată drama audio „Să rămânem tari în credinţă şi să ne învingem temerile”.

Ultima zi a congresului, duminică, va începe cu „Ajutaţi-vă copiii să umble în continuare în adevăr”, urmată de Simpozionul „Promisiunile lui Iehova se împlinesc întotdeauna!”, urmat de discursul public „Ce este adevărul” şi de rezumatul „Turnul de veghe”. Ce-a de-a treia dramă, pe care o vor putea viziona participanţii la acest congres, este „Să ne pregătim inima pentru persecuţii”. Cele trei zile ale congresului vor fi pline şi de muzică, cântări şi rugăciuni.

La nivel mondial, există mai bine de 7.100.000 de Martori ai lui Iehova, care activează în 236 de ţări şi teritorii. Martorii lui Iehova sunt o religie creştină internaţională, care urmează modelul lăsat de creştinii care au trăit în secolul I.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Social-democraţii constănţeni şi-au desemnat delegaţii la Congres. Până pe 15 februarie, trebuie să-şi anunţe candidaţii pentru locale

10 Feb 2020 573

PSD îşi modifică statutul în cadrul Congresului. Primarii marilor municipii şi preşedinţii de consilii județene, cooptaţi în forul central de conducere

03 Feb 2020 654

Viitoarea conducere a PSD va fi aleasă pe bază de moţiune

23 Dec 2019 571

Declarații după CEx-ul PSD Marcel Ciolacu, despre afirmațiile lui Niculae Bădălău despre diaspora

04 Dec 2019 608

CEx al PSD a decis organizarea unui congres ordinar al partidului. Când va avea loc

04 Dec 2019 409

Congresul extraordinar al Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România A fost aleasă noua conducere. Președintele este de la Constanța

30 Nov 2019 1568

Finul familiei Reghecampf, consilierul ministrului Monica Anisie

21 Nov 2019 917

Constanța Klaus Iohannis, mesaj la Congresul Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România

17 Sep 2019 520

Călin Popescu-Tăriceanu - „Am propus organizarea unui congres ALDE până la finele acestui an”

13 Sep 2019 804

12 persoane, botezate la Congresul „Iubirea nu se termină niciodată“, organizat de Martorii lui Iehova la Constanța (galerie foto)

09 Sep 2019 2563

#DobrogeaAcademică Volum semnat de acad. Emil Condurachi - „Pars Orientis - studii de istorie a culturii europene“ (galerie foto)

09 Sep 2019 736

Preşedintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, va participa azi la Congresul Societății Române de Rinologie

04 Sep 2019 617

#DobrogeaAcademică Expoziția itinerantă „Spații fluente. Hărți ale spațiului dunărean, 1650-1800“, găzduită de Biblioteca Națională a României

04 Sep 2019 771

UPDATE #DobrogeaAcademică. Marea Neagră, în dezbaterile celui de-al XII-lea Congres Internațional de Studii Sud-Est Europene (video)

02 Sep 2019 875

Trei zile de discuţii şi dezbateri Congresul regional al Martorilor lui Iehova, la Constanţa

30 Aug 2019 3629