Aihan Omer, coordonatorul Academiei HCDS „Obiectivul nostru principal este să pregătim jucători pentru prima echipă“ (galerie foto)


Toate echipele de juniori ale HC Dobrogea Sud Constanţa ocupă poziţii foarte bune la finele lui 2019, astfel că 2020 se anunţă un an cu multe obiective ambiţioase, datorită evoluţiilor promiţătoare din sezonul regulat.

Juniorii 1 (antrenori, George Buricea şi Enis Murtaza) au încheiat pe primul loc în seria D, după un parcurs aproape perfect: 15 victorii în 16 meciuri! Aceeaşi echipă, cu aceiaşi antrenori la comandă, evoluează şi în Divizia A (alături de patru seniori, ieşiţi şi ei de curând de pe băncile academiei HCDS), iar HC Dobrogea Sud II ocupă poziţia a treia în clasament.
Juniori II (antrenor, Ionuţ Puşcaşu) au încheiat anul pe locul doi în seria B, iar doi componenţi ai acestei echipe, David Pavlov şi George Teodor Ştefan (care joacă şi la juniori I), au participat recent la un stagiu de pregătire şi la un turneu în Spania cu echipa naţională de cadeţi.
 

„Academia funcţionează la maximum“

Pregătiţi tot de Ionuţ Puşcaşu, juniorii III ai HC Dobrogea Sud au terminat neînvinşi, pe primul loc în seria B, cu nouă victorii în zece partide. Toate cele trei echipe sunt calificate în grupele valoare, care vor continua în primăvara anului viitor cursa pentru calificarea la turneele finale. Juniori IV, antrenaţi de Enis Murtaza, urmează să intre în competiţie. Grupa de minihandbal se află pe mâinile lui Eden Hairi (care a revenit din vară la club).


„Tragem linie şi constatăm cu bucurie că Academia funcţionează la maxim! Juniorii 1 sunt pe locul I, juniorii 2 pe locul II, iar juniorii 3 pe locul I. Și cu juniorii 4, care vor începe competiţia mai târziu, dar cu o echipă bine instruită şi consolidată, avem şanse la locul I. La minihandbal, la fel, avem o echipă puternică, dar aici se joacă fără scor, se pune accent pe participare şi cât mai multe jocuri, pentru a-i introduce pe copii în spiritul de competiţie“, a declarat Aihan Omer, coordonatorul Academiei HC Dobrogea Sud, conform site-ului oficial al clubului.
 

Care e obiectivul principal

Tehnicianul constănţean a precizat că scopul principal este de a creşte jucători pentru echipa mare. „Avem toate grupele de vârstă formate, o piramidă alcătuită din 150 de copii şi juniori. Antrenori sunt foşti jucători ai echipei, ceea ce este foarte important pentru că lucrează cu multă pasiune şi rezultatele se văd. Ne dorim să devină o academie foarte puternică pe plan naţional şi, de ce nu?, pe plan internaţional. Eu spun că avem şanse să luăm medalii, la toate categoriile, dar va fi foarte greu în grupele valoare, mai ales acolo unde ne vom întâlni cu echipele din Moldova. Îi pregătim pe copii să joace un handbal în viteză, dublat de forţă şi multă tehnică. Se formează deprinderile motrice necesare unui handbalist de înaltă clasă, care să poată face faţă apoi la seniori. Pentru că obiectivul nostru principal este să pregătim jucători pentru prima echipă a clubului“, a punctat Aihan Omer, conform sursei citate.
 

Acţiuni de promovare

Echipele de juniori ale HCDS au participat în toamna acestui an şi la câteva acţiuni de promovare a handbalului în şcolile constănţene. Astfel, au făcut două vizite la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, unde au jucat handbal cu elevi de vârsta lor, în sala de sport. „HC Dobrogea Sud va continua această campanie, mai ales că astfel de acţiuni pot atrage talente nedescoperite spre handbalul de performanţă“, se precizează pe site-ul clubului.


Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Citeşte şi:

UPDATE Tinerii handbalişti David Pavlov şi George Teodor Ştefan, de la HC Dobrogea Sud Constanţa, sunt cu echipa naţională la Barcelona
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aihan Omer spune povestea titlului Echipa de juniori 4 i-a adus HC Omer Constanța primul trofeu de campioană a României din scurta sa istorie (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Jun 2023 5177

Handbal HC Omer Constanța, campioană națională la juniori 4

11 Jun 2023 3874

HC Omer Constanța joacă pentru titlul național la juniori 4. Marea finală e astăzi!

11 Jun 2023 1986

UPDATE. Handbal HC Omer Constanța, calificare în semifinalele Turneului Final la juniori 4 (GALERIE FOTO)

09 Jun 2023 1956

Loturile României de handbal pe plajă, pregătire la Venus. Antrenori și sportivi de pe litoral, angrenați

09 Jun 2021 4801

Juniorii III de la HC Dobrogea Sud Constanţa s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional

19 May 2021 5022

Handbalistele junioare 3 de la CSS1 Constanţa, calificate în Grupa Valoare de pe locul întâi

14 Apr 2021 4281

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 aprilie 2021

09 Apr 2021 1791

HC Dobrogea Sud Constanţa II a făcut scor cu CS Dinamo Bucureşti II

21 Feb 2021 3046

HC Dobrogea Sud Constanţa II a învins CS Medgidia la turneul de la Buzău

20 Feb 2021 3581

Handbalistele de la CSS1 Constanţa, pe locul întâi în campionatul junioarelor 3

10 Feb 2021 4270

Enis Murtaza - „Suntem pe plus” Tineretul HC Dobrogea Sud Constanța, locul patru în Divizia A

25 Nov 2020 2961

Aihan Omer, antrenorul coordonator al Academiei HC Dobrogea Sud Constanța „Vrem să creștem jucători de valoare“

01 Jul 2020 5425

Constanța Astăzi e ziua de naștere a antrenorului Aihan Omer. Reputatul tehnician a ajuns la 60 de ani

27 Jun 2020 3333

HC Dobrogea Sud, de două ori într-o săptămână la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ „Vrem să ajungem la copii cu mesajul «Veniţi la handbal!»“ (galerie foto)

28 Nov 2019 2426