Aihan Omer spune povestea titlului Echipa de juniori 4 i-a adus HC Omer Constanța primul trofeu de campioană a României din scurta sa istorie (GALERIE FOTO + VIDEO)

  • Reputatul antrenor Aihan Omer a subliniat importanța titlului adus la malul mării de HC Omer.
 
HC Omer, club privat de handbal din Constanța, a obținut primul titlu de campioană a României din scurta sa istorie, prin echipa de juniori 4, care a triumfat la turneul final de la Tg. Jiu.
 
Tinerii handbaliști de pe litoral au câștigat toate partidele de la faza finală, în meciul pentru titlu dispunând de echipa CSC Moșnița Nouă, din județul Timiș, scor 28-25, după ce formația de pe litoral a fost condusă la pauză cu 14-13. Avându-i pe banca tehnică pe Aihan Omer și pe Erkan Omer, echipa constănțeană a punctat în finală prin Militaru - 12 goluri, Calipetre - 5, Mihai - 5, N. Popa - 3, Rădulescu - 2 și Moroșanu - 1. Grație evoluțiilor deosebite, în echipa turneului au fost incluși trei handbaliști de la HC Omer: Cristian Radu (portar), Alexandru Militaru (inter stânga și apărător) și Nicolas Popa (centru).
 
„Cum au fost antrenați, așa au jucat“
        
Reputatul tehnician Aihan Omer, cetățean de onoare al municipiului Constanța, care are o activitate prodigioasă în handbal, atât ca jucător, cât și ca antrenor (de club și la lot), fiind inclusiv selecționer al echipelor naționale de seniori ale României, Libanului și Bahrainului, a subliniat importanța titlului adus la malul mării de HC Omer, clubul pe care l-a înființat în 2016.
 
„Ne bucurăm în mod deosebit pentru această performanță. E primul titlu de campioană al României din palmaresul HC Omer, dar și unul obținut după mulți ani de Constanța la juniori. Băieții alcătuiesc o generație valoroasă și au evoluat foarte bine. Cum au fost antrenați, așa au jucat. Am plecat la turneul final nu neapărat cu gândul de a ieși campioni, desi aceasta e mentalitatea pe care le-o imprim copiilor. Însă, având în vedere că noi suntem un club privat, care ne autofinanțăm, iar la Tg. Jiu participau echipe cu potențial financiar mult mai mare decât al nostru și foarte bine organizate, grupări de tradiție, am avut puțină teamă la început. Însă, pe parcurs, evoluțiile noastre bune meci de meci ne-au dat curaj și am jucat cu o încredere tot mai mare, ceea ce ne-a dus la performanța cuceririi titlului național“, a declarat Aihan Omer.
 
Nicolas și Mario Popa sunt frați gemeni
 
Acesta a condus echipa la turneul final, alături de Erkan Omer, dar, pe parcursul campionatului, și-au adus contribuția ca antrenori și Bogdan Tărășescu, și Mihnea Stere (antrenor cu portarii). Lotul de 15 al campionilor este alcătuit din: Cristian Radu, Andrei Smărăndescu, Tudor Căluț - portari; Alexandru Mihai, Alexandru Militaru, Nicolas Popa (căpitan), Alexandru Calipetre, Sebastian Rădulescu, Mateo State, David Moroșanu, Alexandru Fleșaru, Ștefan Mohai, Mario Popa, Andrei Munteanu și Rareș Serghiuță - jucători de câmp. Cu excepția lui David Moroșanu, născut în 2011, ceilalți handbaliști au ca an de naștere 2010. Mario și Nicolas Popa sunt frați gemeni.   
 
Secretul campionilor

 
Echipa care a ieșit acum campioană a României anul trecut a ocupat locul șapte pe țară. „Am progresat, am văzut că se poate. Grație unui plan de pregătire bine pus la punct, am urcat în ierarhie până pe prima treaptă a podiumului național. Unul dintre secretele noastre este pregătirea pe plajă vara. Când alte formații au vacanță, noi continuăm antrenamentele și lucrăm pe nisip, ceea ce ne ajută foarte mult. În același timp, mă bucur mult că, la clubul nostru, pe lângă băieți, și echipele de fetele au performanțe frumoase, toate grupele sunt mereu în topׅ“, a mai spus Aihan Omer. 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Handbal Club Omer)
 
Citește și:
 
Handbal
HC Omer Constanța, campioană națională la juniori 4

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal județul Constanța Trei echipe de pe litoral, calificate, de pe podium, la turneul semifinal. Distincții la faza pe Euroregiune (GALERIE FOTO)

02 Apr 2024 1508

CSM Constanța handbal Juniorii 3, gladiatori pe teren! Au învins în deplasare a doua clasată, CSS Călărași. „Până la capăt!“ (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 1058

Handbal HC Omer Constanța, campioană națională la juniori 4

11 Jun 2023 3665

UPDATE. Handbal HC Omer Constanța, calificare în semifinalele Turneului Final la juniori 4 (GALERIE FOTO)

09 Jun 2023 1872

Juniorii III de la HC Dobrogea Sud Constanţa s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional

19 May 2021 4962

Handbalistele junioare 3 de la CSS1 Constanţa, calificate în Grupa Valoare de pe locul întâi

14 Apr 2021 4205

HC Dobrogea Sud Constanţa II a învins CS Medgidia la turneul de la Buzău

20 Feb 2021 3537

Handbalistele de la CSS1 Constanţa, pe locul întâi în campionatul junioarelor 3

10 Feb 2021 4211

Aihan Omer, antrenorul coordonator al Academiei HC Dobrogea Sud Constanța „Vrem să creștem jucători de valoare“

01 Jul 2020 5328

Constanța Astăzi e ziua de naștere a antrenorului Aihan Omer. Reputatul tehnician a ajuns la 60 de ani

27 Jun 2020 3281

Aihan Omer, coordonatorul Academiei HCDS „Obiectivul nostru principal este să pregătim jucători pentru prima echipă“ (galerie foto)

30 Dec 2019 2614

HC Dobrogea Sud, de două ori într-o săptămână la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ „Vrem să ajungem la copii cu mesajul «Veniţi la handbal!»“ (galerie foto)

28 Nov 2019 2378

Juniorii A de la HC Dobrogea Sud luptă, la Venus, să-şi apere titlul de campioni ai României la handbal pe plajă (galerie foto)

02 Aug 2019 1878

Juniorii II de la HC Dobrogea Sud Constanţa s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional

12 Apr 2019 2054

„A fost o săptămână de vis!“ În weekend, HC Dobrogea Sud joacă la Constanţa cu Poli Timişoara

11 Oct 2018 1629