Sport

UPDATE. Andrei Talpeş, coordonatorul departamentului de baschet 3X3 al FRB „Visul numit Jocurile Olimpice a devenit realitate!“ (galerie foto)


La Constanţa a avut loc festivitatea de premiere a Festivalului Universitar de Baschet 3x3, disciplină cu care România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, prin echipa feminină.


La evenimentul desfăşurat la terenul de sport acoperit de balon al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“, au participat, printre alţii, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, rectorul Universităţii „Ovidius“, Sorin Rugină, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Mirela Damian, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, şi coordonatorul departamentului de baschet 3X3 al FRB, constănţeanul Andrei Talpeş, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa, Ilie Floroiu, consilierul pe probleme de sport al primarului Decebal Făgădău, sau Alin Larion, cadru universitar la „Ovidius“ şi antrenor de atletism la CS Farul Constanţa.
 

Eveniment organizat în premieră la ConstanţaConform tradiţiei din ultimii ani, AJB Constanţa organizează unele dintre cele mai importante competiţii de baschet 3x3, cu susţinerea Primăriei municipiului Constanţa, disciplină care va face parte din programul Jocurilor Olimpice începând cu ediţia Tokyo 2020. În 2019, Constanţa a găzdui în premieră un eveniment de baschet 3x3 dedicat echipelor formate din studente, Festival Universitar de Baschet 3x3 - turnee ce au contribuit masiv la calificarea României pentru Jocurile Olimpice. Evenimentul a avut loc în perioada 17- 31 octombrie, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ Constanţa.
 

Mi-am asumat o mare responsabilitate“„Nu a fost deloc uşor. Am muncit zi şi noapte, am avut multe nopţi nedormite şi am stat foarte puţin pe acasă. În afară de faptul că Asociaţia Judeţeană de Baschet s-a implicat, Constanţa în sine a făcut-o, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, prin toate fetele care au participat, prin sprijinul municipalităţii dat atâtor evenimente şi având încredere în baschetul 3X3 pentru un vis numit Jocurile Olimpice, care, iată, a devenit realitate. Am preluat postul de coordonator al departamentului de baschet 3X3 al Federaţiei Române de Baschet şi se pare că a fost o decizie bună. Mi-am asumat o mare responsabilitate, aceea de a încerca să calific România la JO 2020, şi ne-a ieşit. Fenomenul baschet 3X3 a crescut şi creşte în continuare. Este sportul urban cel mai de succes. Când sunt transmise competiţii, audienţele sunt enorme. Este altceva, un sport deosebit. Popularitatea sa urcă din ce în ce mai mult. Calificarea echipei la Jocurile Olimpice însemnă foarte mult pentru Constanţa. Este încununarea unei munci de ani întregi şi a tuturor investiţiilor făcute în această disciplină. Dar nu numai pentru Constanţa e o performanţă extraordinară, ci pentru întreaga Românie“, a declarat Andrei Talpeş.
 

Speră cel puţin într-o semifinală


„Încă o echipă din România, alături de cea de fotbal, se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. E un eveniment important în sportul românesc, Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla fără aportul consistent al Universităţii Ovidius din Constanţa şi al FEFS. Prezenţa mea aici vine ca o confirmare a muncii depuse şi sunt aici ca să le mulţumesc şi să îmi arăt recunoştinţa pentru tot ce au făcut. Nu am fi ajuns acolo fără aportul universităţilor şi al altor organizatori de turnee, care s-au zbătut. Sperăm să disputăm cel puţin semifinala la Tokyo“, a spus şi Horia Păun.

Vineri, 8 noiembrie, Sala Sporturilor din Constanța găzduiește, de la ora 19.00, meciul de baschet masculin BC Athletic Constanța - CSM Galați, din etapa a cincea a Ligii Naționale.

UPDATE:


Confruntarea le-a revenit oaspeților, scor 75-74. CSM a condus și la pauză, 30-25, iar pe seturi scorul meciului Athletic - Galați a fost 8-12, 17-18, 19-23, 30-22.

Penyru BC Athletic au marcat Darian Bryant - 22p, Christian Chițu - 12p, Andrei Oprean - 10p, Willi Williams - 10p, Georgian Păun - 9p, Cristian Mâinea - 8p, Adrian Trandafir - 3p.
   

BC Athletic și CSM Galați încheie meciul la o diferență de un punct, scor final BC Athletic 74-75 CSM Galați. Pentru Gladiatorii din Tomis urmează o deplasare la Mediaș iar pe 23 Noiembrie jucăm următorul meci pe teren propriu cu Sighetu Marmației! Mulțumim pentru tot sprijinul din tribune, ați fost la înălțime, este mesajul BC Athletic.

 
Sursa foto: Facebook

Citeşte şi:

Constanţa, rol important în calificarea Naţionalei de baschet 3X3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa, rol important în calificarea Naţionalei de baschet 3X3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (galerie foto)

06 Nov 2019 739

BC Athletic, eliminată din Cupa României Alexandru Olteanu - „Suntem la început de drum. În retur, am jucat decent doar în primul sfert“ (galerie foto)

11 Oct 2019 614

​BC Athletic Constanţa s-a oprit în sferturi la Superbet Tour Final 3X3

19 Aug 2019 631

Athletic Constanţa, pe podium la turneul final al Ligii Naţionale de baschet 3 la 3

06 Aug 2019 615

BC Athletic Constanţa a câștigat primul turneu din Liga Națională de baschet 3x3 (galerie foto)

04 Jun 2019 768

BC Athletic a încheiat sezonul în Liga Naţională Andrei Talpeş - „Nu ne-am făcut de râs. În ediţia viitoare, ne propunem mai mult“ (galerie foto)

22 May 2019 816

„Un sezon fabulos“ Cupa României la baschet 3 la 3, în vitrina BC Athletic Constanţa!

16 Apr 2019 629

Constanţa. Echipa Liceului Teoretic „Decebal“, campioană pe judeţ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (galerie foto)

03 Feb 2019 1453

Primul meci din Grupa Galbenă BC Athletic o aşteaptă optimistă pe Dinamo la Constanţa

17 Jan 2019 802

Acțiune a Programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate“, derulată la Cumpăna (galerie foto)

23 Nov 2018 796

Turneul 3x3 Constanţa Streetplay, ediţia de iarnă, e gata de start. Participă peste 200 de jucători

08 Nov 2018 620

BC Athletic - CSM Mediaş. Primul meci acasă Andrei Talpeş - „Atunci când avem fanii alături de noi, suntem mai puternici“

12 Oct 2018 1294

Premieră! Calificări pentru Campionatul European Campioana mondială la baschet 3 la 3 joacă la turneul de la Constanţa (galerie foto + document)

29 Jun 2018 1300

Imagini de la evenimentLa Constanța, se desfăşoară turneu de calificare la Campionatul European de baschet 3 la 3 (galerie foto)

28 Jun 2018 999

„Constanţa respiră baschet!“ Gladiatorii din Tomis vor intra şi în arena Superligii. Au fost surpriza plăcută a luptelor de calificare

06 Jun 2018 887