Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

 

 
  • La Turneul Final 8 al Cupa României pentru CSM Constanța a debutat jucătoarea americană Britney Jones, care a fost desemnată MVP în finală.
 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța a realizat marea performanță a cuceririi Cupei României, chiar pe terenul formației Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, campioana națională și deținătoarea trofeului, cea care a dominat categoric întrecerea internă în ultimii ani.
 
În sezonul 2023/2024, CSM Constanța, vicecampioana din stagiunea trecută, e hotărâtă să o detroneze pe Sepsi din postura de lider în România. În campionat, formația de pe litoral a încheiat pe locul întâi sezonul regular, luna trecută i-a administrat pe litoral trupei covăsnene primul eșec după o lungă serie de invincibilitate, iar zilele trecute a cucerit în premieră Cupa României, la turneul Final 8 găzduit de Sepsi Arena, în care a eliminat în semifinale Sepsi SIC Sfântu Gheorghe!  
 
„Sper să nu ne oprim aici“
 
„Primul trofeu din istoria clubului CSM Constanța la baschet 5 la 5! Sunt roadele unei munci asidue ale unei organizații dedicate și nu pot să ascund faptul că succesul este cu atât mai savuros cu cât a fost obținut chiar in fieful echipei care a dominat baschetul feminin românesc în ultimul deceniu. Suntem în acest moment o echipă competitivă, de care LNBF avea nevoie pentru a anima campionatul și sper să nu ne oprim aici. Avem un grup de jucătoare dormice în continuare de succes și vom face tot posibilul ca noi, cei din club, să le oferim toate condițiile pentru a putea performa la nivel maxim în drumul către titlul de campioană națională, pe care ni-l dorim de asemenea. Nu in ultimul rând, aş dori să felicit Federația Română de Baschet si cluburile participante la turneul final al acestui eveniment al baschetului feminin românesc“, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.
 
Departajarea decisivă, în perioada a treia
 
În cursa spre trofeu, CSM Constanța, care e antrenată de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu, a trecut, rând pe rând, de FCC UAV Arad (în turul I), iar la Turneul Final 8 de la Sfântu Gheorghe de Universitatea Cluj-Napoca (în sferturi), de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (în semifinale) și de CSM Târgoviște (în finală), scor 94-83.
 
„După victoria din semifinale contra gazdelor de la Sepsi SIC, CSM CSU Constanța părea favorită certă la victoria din finală. Însă replica oferită de CSM Târgoviște a fost una extrem de curajoasă, astfel că meciul a fost spectaculos, elevele lui Cătălin Tănase luptând pe toată durata celor 40 de minute pentru trofeul pe care nu îl mai câștigaseră de șapte ani. Fiecare echipă și-a adjudecat câte două sferturi din meci, departajarea decisivă fiind făcută în perioada a treia, încheiată cu victoria dobrogencelor la o diferență similară cu cea de la finalul jocului“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet.

 
Britney Jones, 20 de puncte în finală
 

La Turneul Final 8 al Cupa României pentru CSM Constanța a debutat jucătoarea americană Britney Jones, care a fost desemnată MVP în finală, meci în care a înscris 20 de puncte, a avut două  recuperări și șapte pase decisive, fiind a doua cea mai bună marcatoare a CSM! Britney a debutat pentru echipa de pe litoral în victoria din sferturile Cupei, cu CS Universitatea Cluj-Napoca (76-45), partidă în care a avut un bilanț de nouă puncte, două recuperări și o pasă decisivă, cu un procentaj maxim la aruncările din acțiune. Multiplă campioană națională, Britney Jones are în palmaresul său campionate câștigate în Belgia, Elveția și România. În Liga Națională, prima medalie de aur pentru Britney Jones a venit în 2014, sub comanda antrenorului actualului antrenor al echipei masculine CSM Constanța, Dan Fleșeriu (la CSM Târgoviște, acum nouă ani), din staff-ul tehnic de atunci făcând parte și Volha Tămîrgeanu, actualul antrenor secund al formației feminine a Constanței. Britney Jones a revenit în LNBF după perioade în care a jucat în Mongolia, Polonia (Zaglebie Sosnowiec) sau Libertadoras (Mexican LNBPF).
 
„Haideți să umplem tribunele! Hai, Constanța!“
 
După victoria din campionat, CSM Constanța se întoarce la meciurile din campionat, iar sâmbătă, 16 martie 2024, întâlnește pe teren propriu, de la ora 15.00, CSM Tg. Mureș. Formația constănțeană a încheiat sezonul regular pe locul întâi, cu 13 victorii și un eșec în 14 meciuri. „Din 16 martie, începe cursa pentru cel mai important trofeu al sezonului, în Play-Off-ul Ligii Naționale Getica ’95, contra lui CSM Târgu Mureș, la Sala Sporturilor. Haideți să umplem tribunele! Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 335

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 398

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 392

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 553

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 570

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 447

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 322

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 424

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 726

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 568

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 460

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 448

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 678

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 477